کد مطلب: 130899
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۴۲
خرم‌آباد- خسارت سه هزار و ۲۰۰ میلیاردی سیلاب، آسیب جدی به بخش کشاورزی و شیلات، مشکل تامین آب شهر «معمولان» و ... آخرین اخبار سیل در لرستان است.
 
به گزارش ایران خبر، سد موسی خادمی استاندار لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با بیان اینکه ارتباط جاده‌ای شهر معمولان از روز گذشته برقرار شده است، اظهار داشت: البته ارتباط جاده‌ای که برقرار شده خیلی کیفیت لازم را ندارد، در حدی است که بتوانیم کمک رسانی و خدمات رسانی انجام بدهیم و نیاز به پرواز بالگرد نداشته باشیم.

مشکل تأمین آب شهر «معمولان»

وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی ما آب شهر معمولان است، عنوان کرد: شبکه آب این شهر مشکل ندارد، منتها پمپاژ چاه‌های آب، برق دار نیستند و در حال حاضر به سرعت کار برق دار کردن چاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه تعداد زیادی از روستاها و نزدیک به ۶۶۰ روستا در جریان سیلاب دچار مشکل شده بود، افزود: ارتباطات بخشی از این روستاها را برقرار کرده‌ایم، در حال حاضر بیشتر از طریق زمینی امکانات و خدمات به آنها می‌رسانیم.

خادمی، ادامه داد: بعضی از روستاها متأسفانه امکان برقراری راه نیست و نتوانسته‌ایم راه را اتصال بدهیم و در برخی موارد نیز بحث آب، برق و گاز آنها هم دچار مشکل است، البته تعداد این روستاها در حال کاهش است، مواردی که راه ندارند سعی کرده‌ایم از طریق پل‌های هوایی که وجود دارد امکانات را به آنها برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه خدمات رسانی به روستاها، خدمات اولیه را به آنها رسانده‌ایم، بیان داشت: البته به شدت در حال بازگشایی راه‌ها هستیم، امیدواریم طبق برنامه‌ای که مجموعه وزارت راه و راهداری استان داده‌اند ظرف دو تا سه روز آینده تمامی راه‌هایی که امکان باز شدن دارند فراهم شود، چرا که برخی از راه‌ها، کار بلند مدت می‌خواهد، پل‌هایی که می‌خواهیم بر روی رودخانه «کشکان» ایجاد کنیم پل‌هایی بوده بوده به طول ۱۰۰ متر و قاعدتاً باید کار بلند مدت انجام دهیم.

۶۵۰ نفر از ایتام و محسنین در سیلاب اخیر لرستان خسارت دیدند

جاسم محمدی فارسانی مدیرکل کمیته امداد لرستان در سخنانی، اظهار داشت: ۶۵۰ نفر از ایتام و محسنین در سیل اخیر لرستان خسارت دیدند.

وی، بیان داشت: این نهاد حمایتی آمادگی جمع‌آوری کمک‌های نقدی هم وطنان به کودکان طرح اکرام و محسنین آسیب دیده در سیل را دارد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان، افزود: ایتام خسارت دیده ۳۹۰ نفر و محسنین ۲۶۰ نفر هستند که نیازمند مساعدت خیران در بهسازی و جبران خسارت هستند.

محمدی فارسانی، گفت: شماره‌حساب عمومی ۴۵۳۳۳۳۴۵۶۱ نزد بانک ملت با شناسه پرداخت ۲۸۰۰۰۰۰۰۲۰۰۷ برای جمع آوری کمک‌های نقدی همو طنان اختصاص داده شد.

وی، گفت: این کمک‌ها برای ساخت و تعمیر مسکن، تأمین وسایل ضروری منزل و کمک معیشت ایتام و محسنین خسارت دیده از سیل اخیر هزینه می‌شود.

سیلاب ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به لرستان وارد کرد

سید موسی خادمی استاندار لرستان در سخنانی، اظهار داشت: سیل اخیر در لرستان ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به بار آورد.

وی، گفت: بر اثر سیل چند روز گذشته در لرستان که تقریباً همه شهرستان‌های استان را درگیر کرد، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت به بار آمد.

استاندار لرستان، بیان داشت: احتمال افزایش مبلغ خسارت‌ها با بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر وجود دارد و مبلغ ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآوردهای اولیه است.

خادمی، گفت: عمده این خسارت‌ها به تأسیسات زیربنایی، ابنیه فنی، راه‌ها و بخش کشاورزی وارد شده است.

وی، افزود: کشاورزی لرستان با ۹۲۰ میلیارد تومان بیشترین خسارت را در بین دیگر بخش‌ها بر اثر سیل محتمل شده است و در بین شهرستان‌های لرستان بخش کشاورزی شهرستان دلفان با حدود ۲۴۰ میلیارد تومان بیشترین خسارت را متحمل شد.

استاندار لرستان، عنوان کرد: راه‌ها، ابنیه فنی، پل‌ها، تأسیسات آب، برق، مخابرات و مدارس در مراحل بعدی تحمل خسارت قرار دارند.

انجام ۵۱۷ پرواز امدادی از فرودگاه خرم‌آباد به مناطق سیل‌زده

غلامرضا بنی صدر مدیر فرودگاه خرم آباد، از انجام ۵۱۷ پرواز امدادی از فرودگاه خرم‌آباد از زمان وقوع سیل تاکنون خبر داد.

وی، عنوان کرد: پروازهای امدادی توسط هلیکوپترهای اورژانس، نیروی هوایی، هوانیروز و هلال احمر برای جا به جایی مصدومان و سیل زدگان و رساندن اقلام ضروری به مناطق سیل زده ادامه دارد.

مدیر فرودگاه خرم آباد با بیان اینکه جز در روز وقوع سیل (۱۲ فروردین) هیچ پرواز برنامه‌ای این فرودگاه باطل نشده است، افزود: اکنون سطوح پروازی و سیستم‌های ناوبری در وضعیت عادی هستند، برق فرودگاه نیز وصل شده و سامانه کمک ناوبری ILS نیز رفع عیب شده است.

بنی صدر، گفت: در لندساید فرودگاه گل و لای جمع شده و با مشکل نشست دیوار مواجه هستیم که برای برطرف شدن این مشکلات هزینه‌ی اولیه بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

خسارت کشاورزان سیل‌زده تا پایان هفته پرداخت می‌شود

عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: خسارت همه کشاورزان سیل زده‌ای که محصولات خود را بیمه کرده‌اند تا پایان همین هفته پرداخت خواهد شد.

وی تصریح کرد: در شهرستان پلدختر و معمولان ۲۵ هزار هکتار زمین کشاورزی خسارت دیده اما تنها ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین بیمه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: در مورد کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نکره اند منتظر تصمیم دولت هستیم.

۲۰ موکب اربعین با ظرفیت پخت ۴۰ هزار غذا در لرستان برپا شد

گودرزی نماینده ویژه ستاد عتبات عالیات کشورظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۲۰ موکب اربعین در مناطق سیل زده لرستان، اظهار داشت: فعالیت این تعداد موکب از دیروز در مناطق سیل زده استان آغاز شده و در هر وعده غذایی ۴۰ هزار غذا پخت و بین مردم سیل زده توزیع می‌کنند.

وی یادآور شد: عمده این موکب ها در شهرستان‌های پلدختر، دلفان، چگنی و خرم آباد فعالیت می‌کنند.

۷ هزار تُن ماهی در لرستان بر اثر سیل تلف شدند

کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت سیل به ۴۱۲ مزرعه پرورش ماهی در لرستان اظهار داشت: با تخریب این تعداد مزرعه پرورش ماهی بر اثر سیل ۷ هزار تن ماهی از بین رفت.

وی گفت: در کنار خسارت‌های فراوان به مزارع پرورش ماهی، ۱۰۰ درصد سازه‌های ۲۵ مزرعه پرورش ماهی را سیل با خود برد.

مدیرکل شیلات لرستان با تاکید بر اینکه عمده مزارع پرورش ماهیِ لرستان در کنار رودخانه ایجاد شده‌اند، افزود: مجموع خسارت‌های وارده به بخش شیلات لرستان ۱۸۹ میلیارد تومان برآورد شده است.

بیرانوند اضافه کرد: با تخریب مزارع پرورش ماهی در لرستان ۱۴ هزار نفر که در بخش شیلات مشغول کار بودند بیکار شدند.

وی یادآور شد: در هر هکتار از مزارع پرورش ماهی در لرستان ۲۵۰ تن ماهی تولید می‌شود.

حراج آثار هنری برای کمک به سیل‌زدگان لرستان

مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اعلام فراخوان از تمام هنرمندان تجسمی کشور، اقدام به گردآوری و فروش آثار هنری به نفع آسیب دیدگان از سیل اخیر کرده است.

این فراخوان عمومی که «سیل مهربانی» نام دارد از ۱۸ فروردین ماه ۹۸ آغاز شده و نمایشگاه آن برای فروش آثار ۲۰ تا ۲۵ فروردین ۹۸ همزمان با «هفته هنر انقلاب اسلامی» در حوزه هنری برگزار می‌شود.

محمد امیدی پور رئیس حوزه هنری لرستان در این رابطه گفت: انجام اینگونه فعالیت‌ها و همراهی و همدلی هنرمندان با سیل زدگان علاوه بر عوائد مادی، تأثیرات روانی ویژه ای برای هم استانی‌های سیل زده به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: خانواده‌های آسیب دیده باید بدانند تمامی اقشار جامعه از جمله هنرمندان به آنها می‌اندیشند و اجازه نمی‌دهند سیل فراموشی و بی تفاوتی قلب مجروح این عزیزان را بیش از این به درد آورد.

بر اساس این گزارش، حوزه هنری لرستان برنامه‌های فرهنگی دیگری برای گردآوری کمک‌های مردمی از طریق فعالیت‌های فرهنگی در حال انجام دارد که متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

خسارت بیش از ۹۰۰ میلیاردتومانی به کشاورزی لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان، گفت: تاکنون بر اثر جاری شدن سیل، ۹۲۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان لرستان خسارت وارد شده است.

عبدالرضا بازدار با بیان اینکه تأسیسات کشاورزی حاشیه رودخانه‌های استان بیشترین تخریب را داشته‌اند، افزود: این خسارت‌ها به زیر بخش‌های دام، طیور، آبزیان، باغات، مزارع، جاده‌های بین مزارع، موتورپمپ‌ها، خطوط انتقال آب، زیرساخت‌های آب‌وخاک، حوزه منابع طبیعی و عشایری وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه در تأمین نهاده‌هایی مانند جو، سویا و ذرت مشکلی نداریم، گفت: هم اکنون این نهاده‌ها در حال توزیع در سطح شهرستان‌های استان لرستان هستند.

قطع برق ۱۷۷ روستا

در ششمین روز از گذشت سیل برق ۱۷۷ روستا در لرستان همچنان قطع است.

برق ۲۱ روستا در شهرستان دلفان، ۸۰ روستا در پلدختر، ۷ روستا در کوهدشت، ۴۸ روستای دوره چگنی، ۳ روستای بخش ویسیان، ۱۵ روستای الیگودرز و ۳ روستای الشتر با گذشت شش روز از وقوع سیل همچنان قطع است.

آب ۷۴ روستا قطع است

علیرضا کاکاوند مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی در سخنانی اظهار داشت: آب ۷۴ روستا در شهرستان‌های پلدختر و چگنی بر اثر سیل همچنان قطع است.

وی، گفت: از ۷۹۶ روستایی که مشکل قطعی آب داشته‌اند ۷۴ روستا همچنان آب آشامیدنی ندارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: تخریب راه دسترسی روستاهای پلدختر و قطع برق در شهرستان چگنی موجب شده تا نتوانیم این مشکل را مرتفع کنیم.

کاکاوند افزود: در صورت مرتفع شدن مشکل به سرعت آب این روستاها را نیز وصل خواهیم کرد.

قطع راه ارتباطی ۳۶ روستا در شهرستان کوهدشت

این روستاها در بخش «کوهنانی»، کوهدشت شمالی و «طرحان» قرار دارند.

۱۸ روستا در بخش «کوهنانی» شامل ۱۰ روستا در «رودبار»، ۵ روستا در «وِزکور» و ۶ روستا در «عالین آباد» بعد از گذشت ۶ روز از وقوع سیل همچنان قطع است.

همچنین راه ارتباطی ۱۵ روستای کوهدشت شمالی و ۳ روستا در منطقه «سیاپله» بخش «طرحان» قطع است

با قطع راه شهر «گراب» به کوهدشت در گردنه «پای آستان» به علت ریزش کوه تردد ۲۰ هزار نفر ساکن بخش «گراب» به سختی از طریق جاده فرعی «کوهنانی» به کوهدشت انجام می‌شود.

خسارت سیل به ۱۰ هزار واحد مسکونی مددجویان

جاسم محمدی فارسانی، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان، گفت: ۱۰ هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد لرستان در سیل اخیر آسیب دید.

وی، گفت: از این تعداد ۷۵۰ واحد مسکونی ۱۰۰ درصد تخریب شده و ۹ هزار و ۲۵ واحد دیگر نیازمند به تعمیر دارند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان، افزود: مددکاران و کارشناسان بیمه با مراجعه به درب منازل آسیب دیدگان نسبت به ارزیابی خسارات اقدام کردند.

محمدی فارسانی، افزود: بر اساس تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن در اسرع وقت نسبت به پرداخت تسهیلات و ساخت واحدهای مسکونی مددجویان اقدام خواهد شد.

راه ارتباطی ۲۴۳ روستا همچنان مسدود است

عباس شرفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان، گفت: در پی جاری شدن سیل اخیر لرستان، راه ارتباطی ۸۱۶ روستای استان مسدود شده بوده که تا کنون راه ارتباطی ۵۷۳ روستا باز گشایی شده است.

وی با اشاره به مسدود بودن راه ارتباطی ۲۴۳ روستا از شهرستان‌های خرم آباد، پلدختر، بروجرد، نورآباد، الیگودرز، کوهدشت، الشتر، ازنا و دوره چگنی، افزود: تا پایان هفته راه ارتباطی ۷۰ درصد از این روستاها باز می‌شود.

برق ساکنان ۲۱ روستا در شهرستان دلفان همچنان قطع است

حشمت الله بهمنی فرماندار شهرستان دلفان با اشاره به قطع برق ساکنان ۲۱ روستای این شهرستان، اظهار داشت: آب آشامیدنی ۹ روستا کماکان قطع است.

وی، افزود: همه نیروهای امدادیِ سپاه ارتش، بسیج، هلال احمر و راهداری درتلاش هستند تا هرچه سریع‌تر مشکلات این روستاها مرتفع شود.

فرماندار دلفان، عنوان کرد: همچنین خطر رانش زمین «چشمه مورینه» دلفان را تهدید می‌کند.

منبع : خبرگزاری مهر