کد مطلب: 131419
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۲۰
نماینده ادوار مجلس گفت: گران شدن ارز اگر یک نفع داشته باشد آن هم رقابت پذیر شدن کالاهای داخلی در بازار بین الملل است و به نوعی تحریم و گران شدن ارز فرصتی برای تولید کننده داخلی است.
 
ارسلان فتحی پور با  تاکید بر اینکه در بحث رونق تولید نیازمند نگاه جدیدی هستیم و با یک بازنگری دقیق باید بررسی کنیم که چه عواملی سبب شده است تا از تولید عقب بمانیم، گفت: سرمایه گذار و تولید کننده با مطالعه دقیق به این نتیجه برسد که چه محصولی تولید کند که بیشترین ارزش افزوده و مزیت نسبی را داشته باشد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم با تاکید بر اینکه رونق تولید بدون در نظر گرفتن فضای بین الملل ممکن نیست، گفت: تولید کننده باید مولفه های تولید یعنی دانش فنی،تکنولوژی و شناخت از بازار مصرف را داشته باشد تا در این حوزه سربلند بماند.

وی با اشاره به اینکه تولید کنندگان باید سراغ ظرفیت های دست نخورده یا کمتر استفاده شده  که بیشترین ارزش افزوده را دارند بروند، افزود: برای بالفعل کردن مولفه های تولید باید منابع مالی اجرای پروژه را تامین کرد که در این بین می توان به کمک و منابع بانکی حساب کرد و یا اینکه سرمایه گذار سرمایه خود را جابجا کرده و از تولید کم بازده به پربازده سوق دهد.

این نماینده ادوار مجلس از دولت خواست تا با در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی ، امتیازاتی در بخش بیمه  و زمین ارزان قیمت یا رایگان به کمک بخش تولید بیاید تا به یکی از اهداف نظام که همانا رونق تولید است برسیم.

فتحی پور معتقد است که اگر استراتژی تولید عقلانی و شفاف باشد آن تولید موفق است و به رونق خواهد رسید.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم از تولید کنندگان و سرمایه گذاران خواست تا قبل از ورود به عرصه تولید از مشاوران خبره استفاده کنند و در ادامه گفت: متاسفانه در دوره های گذشته شاهد بودیم که برخی مراکز صدور مجوز تولید و فعالیتهای بازرگانی بدون مطالعه مجوز صادر می کردند تا عملکرد خودشان را به لحاظ کمی بهبود ببخشند اما متاسفانه در دوره های مختلف پروژه هایی شروع به کار کردند که مواد اولیه آنها در داخل نبود یا بازار تولید داخل آن اشباع شده بود یا بازار مصرف آن شناسایی نشده بود.

وی یکی از دلایل تعطیل و نیمه تعطیل بودن واحدهای صنعتی را همین کم اطلاعی تولید کنندگان و مراکز صدور مجوز هنوان کرد و گفت: بهتر است بجای ایجاد ظرفیتهای جدید از ظرفیتهای موجود بیشترین استفاده را ببریم.

عضو هیات مدیره بانک صادرات با اشاره به برخی سیاستهای ضد تولید، گفت: در یک دوره ای شاهد بودیم که دولت با پایین نگه داشتن نرخ ارز به تولید کننده خارجی سوبسید می داد و تولید کننده و صادرکننده داخلی را متضرر می کرد.

این نماینده ادوار مجلس همچنین تغییر زود هنگام قوانین را به ضرر سرمایه گذاری دانست و گفت: کاهش ارزش پول ملی سبب شده تا تولیدات داخلی ما در بازار خارجی قدرت رقابت داشته باشند و به نوعی تحریم از این زاویه نوعی فرصت است.

ارسلان فتحی پور با تاکید بر اینکه تولید کنندگان از فضای ایجاد شده در عرصه بین الملل می توانند سود زیادی ببرند، گفت: افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی مزیت نسبی و رقابت پذیری و مشتری پسندی را از کالاهای وارداتی گرفته و به کالاهای صادراتی داده است.
وی رونق تولید را متضمن سه عنصرافزایش حجم تولید، کاهش هزینه ها و موانع تولید و سودآوری دانست و گفت: واردات کالاهای غیر ضرور و حتی مصرفی چه به صورت قانونی و چه غیرقانونی دشمن و رقیب تولید داخلی است و اگر سیاستهای پولی و مالی به  نفع واردات باشد تولید ضرر خواهد کرد و به رونق نخواهد رسید.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم و نهم عوامل فرهنگی را در رونق تولید بسیار موثر دانست و گفت: هم مردم و هم مسولین باید با استفاده از کارکرد رسانه و فضای مجازی نسبت به مصرف کالای داخلی اهتمام بورزند و نسبت به پیامدها و آسیب های اجتماعی کالاهای خارجی قاچاق بی توجه نباشند.