کد مطلب: 131619
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۲۷
به دنبال انتشار خبر احتمال عدم تمدید معافیت های نفتی مشتریان ایران توسط امریکا، قیمت نفت با دو درصد افزایش به 74.31 دلار در هر بشکه رسید.
 
به گزارش ایران خبر، بر اساس گزارش برخی از خبرگزاری های خارجی، قرار است مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا امروز درباره معافیت های نفتی مشترین ایران سخن بگوید اما تاکید شده که این بار آمریکا معافیت ها را تمدید نخواهد کرد.
همزمان با خروج آمریکا از برجام،  به صفر رساندن صادرات نفت ایران یکی از مهم ترین خواسته های ترامپ و دولت امریکا اعلام شد خواسته ای که البته تاکنون موفق نبوده است. با بزگشت تحری ها آمریکا صادرات نفت ایران را هدف گرفت با این حال به برخی از مشتریان نفتی ایران معافیت 180 روزه داد.
در این 180 روز برخی از کشورها البته واردات نفت ایران را به صفر رساندند اما برخی همچون چین و هند و کره جنوبی به ادامه واردات از ایران اقدام کرده و امیدوار به تمدید دوباره معافیت ها هستند.

---

این بار آمریکا اعلام کرده که معافیت نمی دهد. به دنبال این خبر، قیمت نفت خام برنت برای تحویل در آینده با3.3 درصد افزایش به 74.31 دلار در بشکه دلار رسید.
همچنین بهای نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت هم آمریکا برای تحویل در آینده با 2.9 درصد افزایش به بشکه ای 65.87 دلار رسید.
تحلیلگران انرژی همواره درباره کمبود در بازار و افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی با توقف صادرات نفت ایران هشدار داده اند.

با این حال مقامات امریکایی معتقدند عدم معافیت و توقف صادرات نفت ایران اختلالی در بازار نفت ایجاد نخواهد کرد چرا که هم اکنون عرضه بیش از تقاضا است و خلا ناشی از تحریم نفتی ایران بوسیله عرضه کنندگانی از جمله عربستان و امارات جبران خواهد شد.

خبرگزاری رویترز امروز(دوشنبه)به نقل از منابع آگاه خبر داد که عربستان جبران کاهش احتمالی سهم ایران از بازار جهانی نفت را موکول به بررسی تاثیر آن بر بازار کرد.
رویترز به نقل از یکی از منابع نزدیک به حکومت عربستان نوشت که ریاض آماده است تا کمبود بازار را در صورت لغو معافیت های تحریمی مشتریان نفت ایران از سوی آمریکا، جبران کند، ولی پیش از آن تاثیر این اقدام بر بازار نفت را سبک سنگین خواهد کرد.

امروز همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس، به نقل از مقام های آمریکایی خبر داد که شخص رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه گذشته (30 فروردین) تصمیم به لغو معافیت های نفتی مشتریان ایران را نهایی کرد.
در واکنش به احتمال عدم تمدید معافیت های نفتی، دبیر اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی گفت: به نظر می‌رسد در بحث میعانات و محصولات پتروشیمی معافیت‌ها تمدید خواهد شد اما در مورد خرید نفت هنوز نمی‌توان با قطعیت حرف زد.

پویا فیروزی با بیان اینکه کره‌ای‌ها خواهان ادامه تجارت با ایران هستند و برای آن مذاکره می‌کنند به ایلنا گفت: مطابق اطلاعاتی که ما داریم مذاکرات بین آمریکا و کره جنوبی بر سر خرید نفت از ایران ادامه دارد.
وی ادامه داد: مهم‌تر از فروش نفت و میعانات امکان استفاده از درآمد حاصل از آن است بر فرض ما 2 میلیون بشکه بفروشیم اما اگر نتوانیم از درآمد حاصله استفاده کنیم و آن را وارد چرخه اقتصاد کشور کنیم هیچ فایده ای ندارد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست هم در این باره نوشت:هدف وزارت خارجه آمریکا از تحریم کشورهای وارد کننده نفت ایران، بالا بردن هزینه رفتارهای ایران در منطقه است اما تصمیم آمریکا برای پایان دادن به این معافیت ها تبعاتی برای بازارهای جهانی نفت دارد.

واشنگتن پست در ادامه می نویسد: هند و چین در حال حاضر بزرگترین واردکنندگان نفت از ایران هستند. اگر این کشورها با خواسته های ترامپ همراهی نکنند ممکن است روابط دوجانبه این کشورها با آمریکا دچار تنش شده و به موضوعات دیگری مانند تجارت سرریز کند. این گزارش همچنین حاکی است، آمار و گزارش های تحلیلگران غیردولتی حاکی است که صادرات نفت ایران در اوایل سال 2019 افزایش داشت.
پیش از این نیز یک روزنامه آمریکایی با هشدار درباره عواقب عدم تمدید معافیت های نفتی و فشار بیشتر به ایران در گزارشی نوشت که تحریم‌های نفتی واشنگتن علیه کاراکاس و تهران، خطر آشفتگی بازارهای نفتی جهان را به همراه دارد.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌‌تایمز» سپس اینگونه توضیح داد که مقامات آمریکایی با اعمال فشار به چین و هند برای قطع یا کاهش شدید خرید نفت از ایران و ونزوئلا، در حقیقت به دنبال قطع شاهراه اقتصادی دو کشوری است که از نظر واشنگتن ثبات غرب آسیا و آمریکای لاتین را تهدید می‌کنند.

بنا به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز اینگونه اقدامات واشنگتن احتمالاً به آشفتگی بازارهای جهانی و در پی آن تیره شدن روابط با چین و هند و یا افزایش قیمت بنزین در آمریکا منجر خواهد شد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی؛ این گزارش می‌افزاید، سردرگمی‌ها در خصوص اینگونه اقدامات آمریکا موجب شده است که کشورهایی که معافیت خرید نفت ایران را دریافت کرده بودند وارد بحث‌های جدی با دولت ترامپ شوند زیرا طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد تا 2 می (12 اردیبهشت ماه) در خصوص تمدید معافیت خرید نفت از ایران برای کشورهای چین، هند و سه کشور دیگر تصمیم‌گیری کند.

نیویورک‌تایمز در گزارش خود نوشت که توقف محموله‌های نفتی می‌تواند منابع جهانی نفت را تضعیف کند و قیمت‌ نفت را در این برهه از زمان که اقتصاد جهان روند رو به کاهشی دارد، افزایش دهد.


واکنش چین به عدم تمدید معافیت‌ها


وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود با تحریم‌های آمریکا را اعلام کرد.

به گزارش ایلنا ،در این بیانیه آمده است: پکن همواره مخالفت خود را با اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران اعلام کرده است.

«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین هم در این باره گفت: همکاری‌های دوجانبه چین و ایران مطابق با قانون است.

 عراق هیچ تصمیم انفرادی برای جبران کمبود بازار نفت نمی گیرد

سخنگوی وزارت نفت عراق امروز- دوشنبه- اعلام کرد که این کشور به توافق اوپک و متحدانش برای کاهش عرضه جهانی نفت پایبند است و هر تصمیمی برای افزایش یا کاهش تولید باید توسط اوپک و به صورت گروهی اتخاذ شود.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز،‌ «عاصم جهاد» سخنگوی وزارت نفت عراق امروز -دوشنبه- در پاسخ به پرسش این خبرگزاری درباره آمادگی بغداد برای افزایش تولید نفت به  منظور جبران کاهش عرضه ایران گفت: «عراق هیچ تصمیم انفرادی برای جبران کمبود بازار نفت به هر دلیلی که باشد، نخواهد گرفت».

وی تأکید کرد که عراق به توافق اوپک و متحدانش برای کاهش عرضه جهانی نفت پایبند است و هر تصمیمی برای افزایش یا کاهش تولید باید توسط اوپک و به صورت گروهی اتخاذ شود.

واکنش ایران به خبر عدم تمدید معافیت ها

در همین رابطه هم یک مقام آگاه در مجموعه وزارت نفت به تسنیم گفت: "چه معافیت‌ها ادامه یابد و چه ادامه نیابد، صادرات نفت ایران در هیچ شرایطی صفر نخواهد شد؛ مگر آنکه مقامات ایران در شرایطی تصمیم به توقف صادرات نفت بگیرند که چنین شرایطی فعلاً مطرح نیست".

وی در پاسخ به اینکه "آیا اقدام عاجلی از سوی ایران برای رفع تأثیر توقف معافیت خرید نفت از کشورمان تا 10 روز آینده صورت می‌گیرد؟"، تصریح کرد: "نیاز به اقدام عاجلی نیست، ما از گذشته تمامی سناریوهای محتمل و شرایط پیشِ‌روی صادرات نفت کشورمان را رصد، بررسی و تحلیل کرده‌ایم و برای هر نوع شرایطی، اقدامات مورد نیاز در برنامه‌های از پیش تدوین‌شده، دیده شده است و این‌طور نیست که ایران برای صادرات نفت خودش منتظر تصمیم یا عدم‌تصمیم آمریکا باشد".

این مقام آگاه در وزارت نفت ادامه داد: "تلاش آمریکا همواره ضربه زدن به ایران بوده و ما سالها تجربه را در خصوص بی‌اثرکردن تلاش‌های دشمنان برای ضربه زدن به کشورمان داریم؛ از این تجارب استفاده می‌کنیم و همان‌گونه که آمریکا در 4 نوامبرِ ادعایی خود به هدف صفر شدن صادرات نفت ایران نرسید، نه‌تنها در 10 روز آینده، بلکه در ماهها و سالهای آینده نیز به این هدف خود نمی‌رسد".

وی افزود: بازار جهانی نفت، به نفت ایران نیاز دارد و ما هم راهکارهای متنوع و متعددی برای فروش نفت کشورمان داریم.

 این خبر بروز رسانی می شود......

منبع : ایران آنلاین