کد مطلب: 132073
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۱۹
سفیر ترکیه در تهران با اشاره به اراده سیاسی موجود بین تهران و ترکیه برای گسترش روابط گفت: اراده دو کشور ایران و ترکیه برای گسترش روابط دو جانبه کاملاً مشخص است و اشتراکات موجود بین دو کشور خیلی بیشتر از اختلافات است.
 

به گزارش ایران خبر، دریا اورس عصر روز چهارشنبه در جلسه آشنایی با خبرنگاران که در محل سفارت ترکیه در تهران برگزار شد گفت: ایران و ترکیه در سال‌های اخیر در مواقع سخت کنار هم بوده‌اند و این روند باید ادامه داشته باشد.

سفیر ترکیه در بخشی دیگر از سخنان خود در جمع خبرنگاران ایرانی و خبرنگاران رسانه‌های ترکیه مستقر در ایران با اشاره به توافق دو کشور برای استفاده از پول‌های ملی برای انجام معاملات اقتصادی گفت: تا آنجا که می دانم ۳ نرخی شدن ارز در ایران، مشکلاتی برای استفاده از پول‌های ملی دو کشور در انجام تعاملات اقتصادی ایجاد کرده است.

وی همچنین افزود: با توجه به اینکه ایران از سیستم سوییفت که بخش عمده آن در دست آمریکا است، خارج شده است، این موضوع نیز مشکلاتی را برای همکاری‌های بانکی دو کشور ایجاد کرده است و برای حل و فصل این مشکل دوستان ما در بانک مرکزی ترکیه و همچنین بانک‌های دولتی و خصوصی به دنبال ایجاد یک راحل برای حل مشکلات به وجود آمده هستند و امیدواریم سازوکار و مکانیزمی برای این موضوع پیدا کنیم.

دریا اورس در بخش دیگر از صحبت‌های خود با خبرنگاران با بیان اینکه عزم ما گسترش و پیشرفت روابط ایران و ترکیه است، اظهار کرد: عموماً روابط هر کشوری با کشور دیگر بر سه اصل روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی استوار است و برای من روابط اجتماعی از جمله تعاملات آکادمیک، دانشگاهی، گردشگری، هنری و آشنایی هر چه بیشتر مردم ایران و ترکیه با فرهنگ یکدیگر بسیار مهم است.

این دیپلمات ارشد ترکیه در ایران با بیان اینکه در دو دهه اخیر که آقای اردوغان مسئولیت دولت ترکیه را برعهده داشته، روابط ترکیه و آنکارا روابط نزدیکی بوده و این روابط در عرصه‌های مختلف افزایش پیدا کرده است اظهار کرد: در ۲۰ سال اخیر هرازگاهی که هر یک از دو کشور در محافل بین المللی با مشکل و مسئله‌ای رو به رو شده‌اند از یکدیگر حمایت کرده و در کنار هم قرار گرفته‌اند، اراده سیاسی دو کشور بر گسترش روابط است و این موضوعی واضح و مشخصی است.

سفیر ترکیه در تهران با اشاره به اشتراکات موجود بین ایران و ترکیه گفت: مشترکات موجود بین دو کشور از اختلافاتشان زیادتر است و ما باید از این مشترکات به نحوه بهتری استفاده کنیم باید با تکیه بر این مشترکات روابط را بیش از بیش گسترش دهیم و به آن سرعت دهیم. دو کشور ایران و ترکیه در سال‌های اخیر در روزهای سخت کنار هم قرار داشته‌اند و باید این موضوع همچنان ادامه پیدا کنند تا با همکاری یکدیگر بتوانیم از مراحل سخت عبور کنیم.

اورس تصریح کرد: در زمانی که موضوع هسته‌ای ایران به یک مسئله بین المللی تبدیل شده بود و بسیاری از کشورهای به خاطر این موضوع روی ایران فشار می‌آوردند، ترکیه در آن زمان عضو شورای امنیت سازمان ملل بود و در مورد این موضوع در کنار ایران قرار گرفت و به نفع ایران عمل کرد.

وی ادامه داد: ما از همان ابتدا تاکید کردیم که تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را محکوم می‌کنیم و در برابر این تحریم‌ها سر فرو نمی‌آوریم.

وی افزود: در مورد تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر تروریست قلمداد کردن سپاه، ترکیه موضع گرفت و آن را محکوم کرد و گفت یک کشور نمی‌تواند ارتش یک کشور را به عنوان یک گروه تروریستی قلمداد کند.

اورس در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به همکاری‌های ایران، روسیه و ترکیه در زمینه سوریه اشاره کرد و گفت: سه کشور طی سال‌های اخیر همکاری‌های خوبی در زمینه حل بحران سوریه داشته‌اند، ما امیدواریم تمامیت ارضی و سیاسی آن کشور (سوریه) به حالت عادی بازگردد و مشکلاتی که ما در شمال این کشور از بابت گروه‌های تروریستی با آن رو به رو هستیم حل شود و امنیت در منطقه حاکم شود، در مورد این مسائل گرچه اختلاف اندکی با برخی کشورها داریم ولی امیدواریم به یک نتیجه مناسب دست پیدا کنیم.

اورس همچنین به روابط اقتصادی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: در مورد روابط اقتصادی دو کشور باید به این موضوع توجه کنیم که اقتصاد ترکیه یک اقتصاد لیبرال و آزاد است بخش خصوصی ترکیه بیشتر از بخش دولتی کشور است. آنجا که ترکیه می‌گوید ما در برابر تحریم‌ها می‌ایستیم مسئله‌ای است که مربوط به بخش دولتی ترکیه است و همان طور که گفتم بخش اعظم اقتصاد ترکیه در دست بخش خصوصی است.

وی افزود: در ایران بخش خصوصی ضعیف‌تر از بخش دولتی است و بیشتر امور در دست بخش دولتی است و اینها موضوعاتی است که باید در روابط اقتصادی دو کشور به آن توجه کرد.

اورس همچنین در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به مخالفت دولت ترکیه با تصمیم دولت آمریکا در مورد لغو معافیت‌های نفتی کشورهای خریدار نفت ایران اشاره کرد و گفت: اولین کشوری که در این زمینه به صورت رسمی با تصمیم آمریکا مخالفت کرد ترکیه بود.

وی با اشاره به تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران و دیگر کشورها ادامه داد: البته هر کشوری که در برابر تحریم‌ها و تهدیدها قرار بگیرد و بخواهند با آن مبارزه کند باید از یک اقتصاد قوی و مقتدر برخوردار باشد. ما خوشبختانه در برابر این فشارها با سیاست مان، اقتصاد مان، دموکراسی و ارزش‌های جمهوری مان ایستادگی کرده‌ایم، البته طبیعی است که هر کشوری این مبارزه را در چارچوب قوانین خود انجام می‌دهد.

سفیر ترکیه در تهران در ادامه اظهارات خود با تاکید بر اینکه به عنوان نماینده و سفیر ترکیه در ایران به دولت و ملت ایران احترام خاصی می‌گذارد و از دیگر سو تلاش می‌کند کشور خود را به نحو احسن نمایندگی کند گفت: ما به تمام ارزش‌های ایران احترام می‌گذاریم. ما در سفارت ترکیه در ایران به صورت شفاف کار می‌کنیم و شاید یکی از شفاف‌ترین سفارت خانه‌ها در ایران باشیم ما هیچ برنامه جنبی و مخفی نداریم همه چیزمان واضح است و آنچه را در دل داریم بیان می‌کنیم.

وی افزود: ممکن است در مورد برخی از چیزها اختلاف نظر داشته باشیم اما کوچک‌ترین اراده و نظر بدی نسبت به برداران ایرانی مان نداریم و این یکی از بزرگترین امتیازهای سفارت ترکیه در تهران است.

اورس تاکید کرد: ما طرفدار ایران یکپارچه هستیم خوشبختانه همزیستی مصالحت آمیز بین اقوام مختلف در دل ایران وجود دارد و این نکته زیبایی است.

به گزارش ایران خبر، در ادامه این جلسه خبرنگاران حاضر به درخواست سفیر ترکیه در ایران به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادهای خود برای گسترش تعاملات رسانه‌ای بین ایران و ترکیه پرداختند.

اورس در این جمع سخنان خود را با خواندن اشعاری از مولانا به پایان برد.

سفیر ترکیه در ایران، آشنایی کامل با زبان و ادبیات فارسی دارد و مدتی به عنوان مترجم فارسی اردوغان رئیس جمهور ترکیه به صورت مستقیم با او همکاری کرده است. او تاکنون چندین کتاب از زبان فارسی به ترکی ترجمه کرده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا