جزئیات محاکمه جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی/ متهم با نام نخست وزیر دومینیکا یک نفتکش خریده بود

ایران آنلاین , 30 ارديبهشت 1398 ساعت 14:23

قاضی: متهم سفیر دومینیکا در مالزی بود / او مدیریت شرکت‌های نفتی زنجانی را برعهده داشت/


به گزارش ایران خبر، سومین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد معروف به «جعبه سیاه» پرونده بابک رنجانی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

قاضی صلواتی گفت: متهم در کشور دومینیکا با تلاش شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) و همکاری پلیس اینترپل دستگیر شده است. او گفت: متهم سفیر دومینیکا در کشور مالزی بوده است که مطابق مقررات این کشور مقام پادشاهی داشته و در ضمن مدیریت شرکت‌های نفتی متهم بابک زنجانی را برعهده داشته است.
 

به گزارش ایسنا، سومین جلسه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد متهم پرونده بابک زنجانی به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای جلسه قاضی صلواتی گفت: در دو جلسه گذشته رسیدگی، کیفرخواست ۹۸ صفحه‌ای توسط نماینده دادستان قرائت گردیده و پس از اینکه رسیدگی به پرونده مفسد اقتصادی بابک زنجانی به پایان رسیده و آقای "زیبا حالت منفرد" متواری بوده است.

قاضی صلواتی گفت: متهم در کشور دومینیکا با تلاش شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان (عج) و همکاری پلیس اینترپل دستگیر شده است.

قاضی صلواتی اظهار کرد: متهم سفیر دومینیکا در کشور مالزی بوده است که مطابق مقررات این کشور مقام پادشاهی داشته و در ضمن مدیریت شرکت‌های نفتی متهم بابک زنجانی را برعهده داشته است.

قاضی صلواتی در ادامه از نماینده حقوقی شرکت نفت خواست توضیحات خود را ارائه کند.

مدیر حقوقی شرکت ملی نفت در ادامه جلسه گفت: شکایت شرکت ملی نفت در تاریخ ۱۳۹۴.۱۰.۱ به دادگاه ارائه شده است و کلیه مدارک مبنی بر اتهامات متهمین ارائه گردیده است، لذا پس از مشخص شدن نقش آقای علیرضا زیبا حالت منفرد در راستای فرآیند مجرمانه اقدامات بابک زنجانی و سایر شرکا، وکلای شرکت HK در تاریخ ۹۴.۱۰.۱۲ شکایت لازم را دایر بر کلاهبرداری، تحصیل مال نامشروع و خیانت در امانت به مرجع قضائی تقدیم کردند.

وی افزود: از دیگر اتهامات این فرد که نسبت به آن شکایت شده است جرم جعل و استفاده از سند مجعول در سربرگ شرکت HK است که این اقدام از سوی متهم محرز می‌باشد.

وی افزود: شرکت مالزیایی با مالکیت آقای فلاح هروی و آقای زنجانی در منطقه لاوان مالزی ثبت شده بود و این افراد با شرکت HK وابسته به شرکت ملی نفت در سال ۹۱ در خصوص خرید و فروش ۳ محصول بر پایه نفت به انعقاد ۱۱ قرارداد اقدام می‌کنند.

نماینده حقوقی شرکت نفت گفت: آقای منفرد از عملیات‌های مجرمانه آقای زنجانی اطلاع و به آن علم داشته است به طوری که این متهم در اظهارات خود گفته است که شرکت SCT یک شرکت صوری بوده است که در مالزی ثبت گردیده که برای اقدامات کلاهبردارانه از نام این شرکت استفاده می‌شده است.

وی گفت: در راستای جابجایی حواله‌ها اقدام به ثبت چند شرکت صوری در مالزی کرده بودیم. این متهم بابت جابجایی هر حواله ۶۵ یورو از شرکت ملی نفت دریافت می‌کرده است، همچنین آقای هروی در اقاریر خود گفته است که ۹۰ درصد منابع آقای زنجانی که حواله می‌گردید از حساب آقای منفرد می‌رفته است چون وی در هیأت حسابرسی بانک FIIB عضو بوده است.

نماینده حقوقی شرکت نفت اظهار کرد: همچنین شرکت ایزو توسط آقای منفرد تأسیس گردیده و از طریق این شرکت اقدام به واسطه‌گری بین بانک‌های مختلف می‌کرده است و بنا بر اظهارات مهدی شمس این متهم نقش اساسی در تعیین محل و میزان ذخیره‌سازی محصولات نفتی داشته است و در این راستا حدود ۶۰ الی ۷۰ میلیون دلار توانسته است پول کسب کند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای انجام اقدامات بزهکارانه در جهت نشان دادن کسری در محموله‌های نفتی، این متهم اقدام به اضافه کردن آب به میعانات نفتی می‌کرده است همچنین این متهم یک نفتکش را خریداری کرده که با نام نخست وزیر دومینیکا در حال حاضر و تحت پرچم این کشور در حال فعالیت است.

مدیر حقوقی شرکت ملی نفت افزود: اقدامات این متهم در بردن اموال شرکت ملی نفت از طریق کلاهبرداری به روش تأسیس شرکت‌های کاغذی، همکاری و فعالیت با بابک زنجانی و اقدام به جعل و استفاده از سند مجعول در سربرگ شرکت HK، اخذ پورسانت‌های کلان و نیز تحصیل مال نامشروع محرز بوده است و درخواست رسیدگی و مجازات متهم را دارم.

وی افزود: همچنین پرداخت اصل کلیه محصولات، پرداخت کلیه پورسانت‌ها و خسارات وارده از هر حیث و ضبط کلیه اموال این متهم را دارم.

نماینده حقوقی شرکت نفت افزود: با توجه به اینکه شکایت جعل و استفاده از سند مجعول این متهم هنوز تعیین تکلیف نگردیده لذا درخواست دریافت ضرر و زیان ناشی از وقوع جرم را تا پایان دادرسی خواستارم.

به گزارش ایسنا، قاضی صلواتی در پایان جلسه امروز، زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه اعلام کرد.

عباس جعفری دولت آبادی دادستان وقت تهران ۲۸ دی سال ۹۵ با اشاره به دستگیری یکی از متهمان مرتبط با پرونده بابک زنجانی، در مورد اهمیت این دستگیری، گفت: متهم دستگیر شده جعبه سیاه فعالیت‌های مجرمانه بابک زنجانی در خصوص اخذ مجوز فعالیت و خرید بانک اف. آی. آی. بی توسط متهم اصلی پرونده محسوب می‌شود.

دادگاه رسیدگی به اتهامات علیرضا زیبا حالت منفرد،  به ریاست قاضی صلواتی به صورت علنی آغاز شد.


به گزارش میزان، اداره کل امور بین الملل قوه قضائیه، بیست و ششم دی ماه ۹۵ اعلام کرد که متهم علیرضا زیبا حالت منفرد یکی از متهمان اصلی پرونده فساد بزرگ نفتی به کشور مسترد شد.
متهم مذکور که به دستور شعبه ششم بازپرسی دادسرای ناحیه ۲۸ تهران تحت تعقیب بین المللی قرار گرفته بود، توسط پلیس بین الملل ناجا با همکاری سایر نهاد‌ها به کشور مسترد شد.

متهم زیبا حالت منفرد مجوز فعالیت بانک FIIB را برای بابک زنجانی گرفت

جعفری دولت آبادی دادستان وقت تهران نیز با اشاره به دستگیری یکی از متهمان مرتبط با بابک زنجانی، ضمن تشکر از پیگیری ناجا در استرداد متهم مذکور این اقدام را مصداقی از همکاری دستگاه‌ها با دادستانی دانست و در مورد اهمیت این دستگیری اظهار داشت: متهم دستگیر شده که جعبه سیاه فعالیت‌های مجرمانه بابک زنجانی در خصوص اخذ مجوز فعالیت و خرید بانک اف. آی. آی. بی توسط متهم اصلی پرونده محسوب می‌شود. متهم پس از دستگیری زنجانی، از ورود به کشور امتناع کرد، در سال ۱۳۸۹ با بابک زنجانی آشنا شده و به لحاظ نفوذی که در کشور مالزی داشته؛ به گونه‌ای که مقام مشورتی داتو را دریافت نموده، موفق می‌شود مجوز فعالیت بانک اف. آی. آی. بی (First Islamic international bank) را برای اقدامات مجرمانه زنجانی اخذ نماید.

خرید بانک کنت در تاجیکستان برای پرداخت دستمزد پیمانکاران شرکت ملی نفت

وی در توضیح اقدامات متهم اخیر افزود: متهم با استفاده از ارتباطات خود و اخذ پانصد میلیون تومان، حق‌الزحمه، بانک مذکور را به مبلغ چهار میلیون دلار برای بابک زنجانی خریداری می‌کند. بابک زنجانی هم‌چنین با خرید بانک کنت در تاجیکستان، با توجیه فراهم شدن زمینه پرداخت دستمزد پیمانکاران شرکت ملی نفت در خارج از کشور، موفق می‌شود دو بانک مذکور را به مبلغ یک‌صد و شصت میلیون یورو به بانک ملت واگذار کند.

 منابع بابک زنجانی برای خرید دو بانک کنت و FIIB و فروش آن به بانک ملت

جعفری آبادی با اشاره به منابع بابک زنجانی برای خرید این دو بانک و فروش آن به بانک ملت، افزود: متهم نفتی پول‌هایی که بنا بود بنابر قرارداد نفتی به پیمانکار داده شود به بانک ملت می‌دهد که بعد‌ها در ردیابی‌ها مشخص شد که این فرد پول‌های دولت و برای پرداخت بدهی با نام به بانک ملت استفاده کرده است که این وجوه از سوی دادستانی در بانک مرکزی توقیف شده است.

اموال توقیف شده از متهم دستگیر شده

وی با اعلام این که از متهم دستگیر شده، اموالی شامل چندین ملک و آپارتمان، یک دستگاه بنز پانصد و یک تخته فرش یک میلیارد تومانی توقیف شده است، به کلیه افرادی که به نوعی اموال متعلق به متهم را در تصرف دارند، هشدار داد که پیش از آن که دادستانی به سراغ آن‌ها بیاید، اموال مرتبط با بابک زنجانی را تحویل دهند.

هشدار دادستان به کسانی که اموال بابک زنجانی را در تصرف دارند

دادستان وقت تهران اضافه کرد: تحقیقات نشان می‌دهد این فرد در خرید و فروش محموله‌های نفتی بابک زنجانی نقش داشته و پس از تاسیس بانک اف. آی. آی. بی در واقع پروژه بابک زنجانی تکمیل شد؛ چراکه این پروژه یک بانک کم داشت که با کمک «ع. ز. م» خریداری شد تا در بستر آن، بابک زنجانی اقدامات مجرمانه اش را انجام دهد.

جعفری دولت آبادی با اشاره به این که متهم مذکور محموله‌های نفت دریافتی توسط بابک زنجانی از وزارت نفت را از طریق یک شخص هندی تبار، به شرکت‌هایی از جمله العقیلی در امارات می‌فروخته، ابراز امیدواری کرد که با تحقیق از این متهم، سرنخ‌های لازم برای کشف وجوه حاصل از فروش محموله‌های نفتی به بابک زنجانی به دست آید.

 

 


کد مطلب: 133005

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/133005/جزئیات-محاکمه-جعبه-سیاه-پرونده-بابک-زنجانی-متهم-نام-نخست-وزیر-دومینیکا-یک-نفتکش-خریده

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir