کد مطلب: 137118
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۲۶
اربل با دفاع از برنامه موشکی ایران، آن را قانونی و قابل قبول دانست. وی همچنین گفت که دولت آلمان "در یک مورد به هیچوجه کوتاه نیامده و و آن رد خواسته اسرائیل برای توقف برنامه هسته‌ای ایران بوده است."
 
به گزارش ایران خبر، رئیس نهاد اروپایی سازوکار ویژه مبادلات مالی با ایران - اینستکس - از این سمت استعفا کرده است.

روزنامه آلمانی بیلد گزارش کرده است که برند اربل، سفیر پیشین آلمان در ایران که به عنوان رئیس اینستکس معرفی شده بود از این سمت کناره‌گیری کرده است. این روزنامه دلیل استعفای اربل را محتوای "یهود ستیزانه" و حمایت او از جمهوری اسلامی در مصاحبه‌های مفصل با کن جنسن، خبرنگار یک شبکه رادیویی اینترنتی عنوان کرده است.

به نوشته این روزنامه، کن جنسن در سال ٢٠١١ از شبکه آر‌بی‌بی آلمان اخراج شد که یکی از دلایل آن ابراز این نظر بود که کشتار یهودیان در زمان حکومت نازی‌ها در آلمان واقعیت ندارد و اینکه "برادرزاده زیگموند فروید هولوکاست را برای مقاصد تبلیغاتی اختراع کرد."

ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان نیز کناره‌گیری اربل را به نقل از روزنامه بیلد در توییتر خود گزارش و دلیل آن را "اظهارات یهودستیزانه و ضعف قدرت تشخیص" عنوان کرده است.

به نوشته روزنامه بیلد، برند اربل، که علاوه بر ایران، سفیر آلمان در عراق هم بوده است، در دو مصاحبه با کن جنسن "با لحنی خشونت بار" اسرائیل را هدف حمله قرار داد و از جمهوری اسلامی و گروه‌های ضد اسرائیلی از جمله حزب‌الله لبنان حمایت کرد.

در این مصاحبه‌ها، اربل با دفاع از برنامه موشکی ایران، آن را قانونی و قابل قبول دانست. وی همچنین گفت که دولت آلمان "در یک مورد به هیچوجه کوتاه نیامده و و آن رد خواسته اسرائیل برای توقف برنامه هسته‌ای ایران بوده است."

سفیر سابق آلمان در تهران همچنین گفته بود که ایران پس از لشکرکشی نادرشاه به هند، در هیچ جنگ دیگری دست نداشته است اما روزنامه بیلد حکومت فعلی ایران را به دخالت مسلحانه در عراق پس از سقوط صدام حسین و مشارکت و کمک به ادامه جنگ داخلی در سوریه و یمن متهم و اربل را به ناآگاهی از واقعیات تاریخی و اظهارات جانبدارانه متهم کرده است.

به نوشته بیلد، برند اربل در همین مصاحبه تاکید کرد که ایران هرگز اسرائیل را هدف حمله موشکی قرار نخواهد داد و دلیل آن را "ترس حکومت ایران از واکنش آمریکا" توصیف کرده بود. وی در توجیه وضعیت حقوق بشر در ایران نیز گفته بود که اگرچه تعداد اعدام‌ها به نسبت جمعیت ایران بسیار زیاد است اما اکثر اعدام شدگان قاچاقچیان مواد مخدر هستند.

روزنامه بیلد به نقل از "یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان" گفته است که این وزارتخانه از محتوای مصاحبه برند اربل و موضعگیری او در این مصاحبه‌ها اطلاع ندارد "اما تایید کرد که وی به دلایل شخصی مایل به تصدی ریاست اینستکس نیست."

روزنامه بیلد در تشریح اینستکس نوشته است که این نهاد برای کمک به دور زدن تحریم‌های آمریکا در مبادلات تجاری و ارتباط مالی با ایران ایجاد شده است. این روزنامه افزوده است که با وجود اینکه تاسیس اینستکس در ماه ژانویه اعلام شد، اما هنوز مبادله‌ای از طریق این تشکیلات صورت نگرفته است. به گفته بیلد، یکی از دلایل عدم فعالیت اینستکس خودداری ایران از به اجرا گذاشتن مقررات جهانی ضد پولشویی است.

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز نیز در گزارشی تحت عنوان "رئیس انتصابی کانال ویژه مالی برای ایران در آخرین لحظه کناره‌گیری می‌کند" خبر استعفای اربل را منتشر و آن را شکست جدیدی برای ارتباط تجاری و مالی با ایران توصیف کرده است.

پس از مدت‌ها تعویق در آغاز فعالیت اینستکس، ماه گذشته اعلام شد که برند اربل، دیپلمات بازنشسته آلمانی به ریاست این نهاد منصوب شده و انتظار می‌رود این سازوکار به زودی فعالیت خود را آغاز کند. اربل در حال حاضر دارای سمت رسمی در وزارت خارجه آلمان نیست اما در طرح‌های آموزش دیپلمات‌های جدید مشارکت دارد.

اخیرا عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه ایران پس از شرکت در نشست کارشناسی کشورهای عضو برجام نسبت به آغاز فعالیت اینستکس ابراز امیدواری کرد هر چند خواستار گسترش تسهیلات مالی اروپا برای کشورش شد./ بی بی سی

 

 

منبع : ایران آنلاین