کد مطلب: 138023
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۵۹
رییس جمهور تاکید کرد: تا زمانی که اختیارات دولت بالا نباشد و قدرت زیادی نداشته باشد مردم زندگی خوشی نخواهند داشت.
 

به گزارش ایران خبر، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی طی سخنانی در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی با بیان اینکه خوشحالم در هفته دولت  از کسانی که خدمت رسانی بهتری به مردم انجام داده اند تقدیر کردیم.

وی با اشاره به نامگذاری این جشنواره به نام شهید رجایی از شهیدان باهنر و رجایی به عنوان افرادی یاد کرد که  در خلق و خوی  خدوم، متواضع و پرشور و مخلص بودند.

روحانی در ادامه به شرایط کشور پرداخت و یادآور شد :البته ما امروز کشورمان با مشکلاتی مواجه است که از سوی بدخواهان ملت به ما تحمیل شده است.

وی افزود: هرچند شرایط امروز ما با زمان شهیدان رجایی و باهنر متفاوت است اما باید به یاد آوریم در شرایطی که دشمن به ما حمله کرده بود و مزدوران و منافقان به جان مردم افتاده بودند و مردم و خدمتگذارانشان را به شهادت می رساندند، و علاوه بر این یک فاصله و شکافی هم در میان مسئولان اجرایی، مقننه و قضاییه به وجود آمده بود ، با همه این مشکلات در نخستین سالهای دهه 60 مردم، امام و امت را کنار نگذاشتنند و آن دوران را پشت سر گذاشتیم.

روحانی با بیان اینکه ما جنگ فعلی را باید با فتح ملت ایران بر متجاوزان و دشمنان به پایان بریم، تاکید کرد: شاید اداره کشور امروز با سبک و سیاق سال‌های قبل متفاوت باشد اما حتما باید مدیران ما با ابتکار عمل معضلات را به فرصت تبدیل کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه مهم است هزینه ها را در خدمت رسانی به مردم پایین آوریم، اظهار کرد: در شرایط فعلی که مردم ما با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، حتما لازم است با روی گشاده با مردم برخورد کنیم، اما این ممکن نمی شود مگر اینکه خود را خدمت‌گذار مردم بدانیم.

وی افزود: تا زمانی که خود را رییس بدانم نمی توانم با روی گشاده به مردم بنگرم ما رییس نیستیم ما خدمتگذار مردم هستیم و مردم ما را انتخاب کردند که به آنان خدمت کنیم، هرچه خدمت رسانی ما کمتر باشد مشروعیت ما کمتر می شود. مردم به ما رای ندادند که چند سال رییس باشیم و بعد برویم. مردم این‌همه وقت می‌گذارند و با همه سختی ها پای صندوق رای می آیند تا با امید بیشتر کسانی را انتخاب کنند که به آنان خدمت کنند.

روحانی با بیان اینکه امام در زمان جنگ بالاترین قدرت را به دولت داد، تاکید کرد: ایشان مخصوصا در چهار سال پایانی عمر شریفش بسیار از دولت حمایت کرد و اختیارات فراوانی به آن داد. تا زمانی که اختیارات دولت بالا نباشد و قدرت زیادی نداشته باشد مردم زندگی خوشی نخواهند داشت. البته این معنایش دیکتاتوری و خودرایی نیست بلکه قدرت داشتن برای رسیدگی به امور مردم و رفع مشکلات و مسائل است.

وی افزود: بعضی ها انتقاد می کنند و نصیحت می کنند اما در قالب آن می خواهند نیش بزنند و تخریب کنند. در حالی که اصل نصیحت و انتقاد، همانطور که امیرالمؤمنین می فرماید خالصانه و خالی از فریب است. پس اگر روزی دستگاه نظارتی به جای نظارت دخالت کرد دیگر مدیر نمی تواند کار کند. نظارت را برای این درست نکردیم که مانع و سرعت گیر درست کنیم و دل مدیر را بلرزانیم بلکه برای کمک رسانی به دولت است.

رئیس جمهور با یادآوری اینکه از عمر دولت دو سال بیشتر نمانده، گفت: اگر الان این حرفها را می زنم برای این است که اگر از ابتدا گفته بودم فکر می کردند ما میخواهیم نظارت بر سر ما نباشد اما بازهم تاکید می کنم که اگر قرار باشد دستگاه نظارتی به دخالت در امور اجرایی ادامه دهد هیچ رییس جمهوری نمی تواند کارش را به درستی پیش ببرد. قطعا که باید نظارت حفظ شود و جلوی فساد گرفته شود و دستگاه قضایی هم باید مستقلا به کار خود بپردازد اما اگر شبهه سیاسی بودن در کار قضاوت وارد شود و مردم بگویند فلانی را برای این گرفتند که به فلان جریان سیاسی نزدیک بود - اگر چنین شبهه ای شکل بگیرد که امیدوارم الان این شبهه وجود نداشته باشد - دستگاه قضایی مشروعیت خود را در این امر از دست می دهد.

روحانی با تاکید بر اینکه ما باید به عنوان دولت جلوی فساد را بگیریم و قوه قضاییه آخرین بخش در این زمینه است، تصریح کرد: بدانیم که با دادگاه و بگیر و ببند فساد به درستی از میان نمی رود. اگر می خواهیم فساد از میان رود باید همه چیز شفاف باشد اگر خورشید شفافیت نباشد فساد رخ می دهد، شفافیت را پیشه کنیم و ببینیم که هشتاد درصد فساد از میان می رود.

رئیس جمهور ادامه داد: تا زمانی که در این کشور رانت وجود داشته باشد کارها انجام نمی شود. اگر قرار است بنگاه های دولتی ما بخشی اش دولتی باشد، بخشی نیمه دولتی، بخشی نظامی و بخشی شبه نظامی باشد آن وقت بخش خصوصی چگونه بیاید و کار کند؟ باید با این بخش ها بسازد و همین می‌شود سرآغاز رانت و فساد.

وی با تاکید بر اجرایی شدن کامل موضوع دولت الکترونیک در دو سال باقیمانده از عمر دولت دوازدهم افزود: این کار بزرگ باید در دولت دوازدهم انجام گیرد ، دولت الکترونیک برای خدمت رسانی راحت به مردم و جلوگیری از فساد و آسایش جامعه است کاملا در طول مدت باقیمانده از عمر این دولت باید اجرایی شود که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسیم.

روحانی با بیان اینکه فرمانداران و استانداران باید بیش از گذشته به شنیدن سخنان مردم و حضور در میان آنان مشغول باشند، گفت: ما باید به مردم گزارش دهیم و آنان را در جریان اقداماتی که انجام می دهیم قرار دهیم و بگذاریم مردم راحت از ما انتقاد کنند و حرف های شان را بشنویم ما بهترین ها نیستیم، افکار ما بالاترین تفکرات نیست.

رییس جمهور ادامه داد : آنچه می تواند نظام ما را نگه دارد این است که مردم میان خود و دولت فاصله نبینند اگر بگویند دولت و ملت این آغاز فاصله است. این فشاری که دشمنان به ما وارد می‌کنند اگر بدانند که میان ما اختلاف نظر وجود دارد و ما از مردم جدا هستیم فشار را بیشتر می‌کنند.

روحانی تصریح کرد: تمام توان ما در مذاکره مردم هستند و دولتی که با مردم باشد می تواند مذاکره هم بکند، اما دولتی که از مردم جدا باشد مذاکره ای هم نمی تواند انجام دهد. پس هم افزایی و انسجام و وحدت خود را با ملت حفظ کنیم.

وی با اشاره به لزوم حضور زنان در بدنه مدیریتی کشور، گفت: برای حضور بانوان در مدیریت کشور هدف گذاری این است که 30 درصد بدنه مدیریتی کشور بانوان باشند که از 9034 نفر به 12209 نفر رسیده است. تعداد مدیران عالی ما از 31 درصد به 67 درصد رسیده است.

منبع : خبرگزاری ايسنا