کد مطلب: 138175
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۶
رئیس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه ایران برگ تبلیغاتی آمریکایی ها نیست و آنان سخت در اشتباه هستند، گفت: سیاست خارجی ما مشخص و یگانه است و همه از سیاست یگانه موجود در سیاست خارجی تبعیت می کنیم.
 

به گزارش ایران خبر، ‌ محمود واعظی با حضور در شبکه اول سیما اظهار کرد: از امسال شاهد این هستیم که بین مردم فضا عوض شده و در بازار ارز و کالا دارای ثبات هستیم و شاخص ها بهبود یافته است. دولت و قوای سه گانه و نهادهای نظامی، انتظامی و امنیتی برای مقابله  با فشارهای بین المللی همکاری بیشتری با یکدیگر داشتند و انسجام داخلی ببیشتر می شد؛ هرچند دوره سختی داشتیم اما انتهای این دوره نوروز ۹۸ بود که با بارندگی و سیل همراه شد و همبستگی مردم در یاری رسانی ها، فضا را عوض کرد.

رییس دفتر رییس جمهور یادآور شد: در قیاس ۵ ماه اول سال ۹۸ نسبت به دوران مشابه سال ۹۷، وضع آرام تری از هر لحاظ داریم؛ البته این بدان معنا نیست که مشکلات ما حل شده است، بلکه رشد قیمت کالاهای مورد نیاز متوقف و قیمت برخی کاهشی شده، اما به قیمت اصلی برنگشته است.

به گفته واعظی، شاهد این موضوع نیستیم که قیمت ارز هر روز نوسان داشته باشد یا قیمت همه کالاها با ارز هماهنگ شود.

وی تاکید کرد: در ۵ ماه اخیر کارهای بزرگی انجام شده است؛ وقتی آرامش و امیدواری به آینده باشد کارهای بزرگی انجام می شود و در بخش های مختلفی از جمله پتروشیمی فعالیت های خوبی به سرانجام رسید. با توجه به افتتاح این پروژه ها در طول سال به ذهن می آمد که هفته دولت کم رونق است، اما از شنبه گذشته همه روزها در سراسر کشور پروژه های متعدد برای افتتاح داشتیم.

رئیس دفتر رییس جمهور عنوان کرد: از بخش های مختلف صدا و سیما تشکر می کنم که برای همه اعضای دولت فرصت گفت وگو با مردم را فراهم کرد. فکر می کنیم با همه فشارهای خارجی و محدودیت ها، با همت مردم و بخش خصوصی و ارگان های مختلف، امروز گام های مستحکمی در حال برداشته شدن است.

واعظی تصریح کرد: در شرایط تحریم، بحث تولید کلید عبور راحت تر از شرایط دشوار است. امسال را رهبر معظم انقلاب به عنوان سال رونق تولید نامگذاری کردند و بر این اساس رییس جمهوری و مسوولان دولتی اعلام کردند باید از فرصت ها برای حل مشکلات توسط جوانان و دانشمندان و دانشگاهیان و صنعتی هایمان حل کنیم.

به گفته وی، ما به استقبال تحریم نمی رویم اما از تحریم برای رسیدن به خودکفایی استفاده می کنیم.

رئیس دفتر رییس جمهور گفت: بسیاری از قطعات مورد نیاز کشور به صورت کامل به کمک جوانان و شرکت های دانش بنیان تامین و نیازمندی های ما به خارج از کشور از این طریق رفع می شود.  

واعظی یادآور شد: در این شرایطی که دشمن به دنبال فشار بر اقتصاد کشور است باید تلاش کنیم بنگاه‌ها روی پای خود بایستند و اشتغال را حفظ کنیم و درصد اشتغال کشور را افزایش دهیم. هیچ چیز بدتر از بیکاری یا عدم توانایی برای اشتغال‌زایی نیست و برای این بخش برنامه داریم و برخلاف برخی تحلیل‌ها تا امروز خوب پیشرفت کردیم و اشتغال‌مان افزایش نیز داشته است.

وی تصریح کرد: علاوه بر اشتغال در بنگاه ها و کارگاه ها، اشتغال روستایی را در دستور کار قرار دادیم. مهاجرت از روستا به شهر دلیل بسیاری از مشکلات است از این رو وام ارزان قیمت برای روستاییان برای اشتغال در نظر گرفتیم و تولید را در روستاها افزایش دادیم.

رئیس دفتر رییس جمهور ادامه داد: یکی از مشکلات ما نقدینگی بود که خوشبختانه با همت بانک مرکزی و بانک های دولتی، تلاش گسترده‌ای شد تا با بخش خصوصی همراهی و نقدینگی بنگاه‌ها تامین شود.

واعظی با تقدیر از استانداران و همت وزارت کشور عنوان کرد: هر هفته جلسات اقتصاد مقاومتی در استان ها تشکیل می شود و معاون اول رییس جمهوری در تهران به طور منظم این جلسه را تشکیل می دهد. کارگروه رفع موانع مهم نیز تشکیل شده و آرامش نسبی در این بخش برقرار است که البته با نقطه مطلوب فاصله دارد.

وی با بیان اینکه دولت با همکاری بخش خصوصی و مردم مشکلات را حل خواهد کرد، افزود: دولت یازدهم با سیاست اقتصادی خود نشان داد بر اوضاع اقتصادی مسلط است و تورم را کنترل و رشد را افزایش داد. سال ۹۲ شرایط ویژه ای داشتیم که دولت سر کار آمد و تورم ۴۰ درصدی کنترل شد و درصد آن در سه سال تک رقمی شد.

رئیس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: سال گذشته با شوک روانی و اقتصادی و فشارها و کاهش فروش نفت و شرایط دیگر، وضعیت بازار ارز و کالا، شرایط دیگری یافت و تورم و قیمت کالا افزایش یافت که به طور مستمر بود. تلاش های بسیاری شد که اعتماد به دولت توسط مردم به وجود آید و تلاش کردیم قیمت مایحتاج روزمره مردم را به نوعی کنترل کنیم. بر این اساس از ابتدای امسال شرایط آرامتر شد و در ماه های گذشته تورمی که افزایشی بود متوقف و تا حدی کاهشی شده است.

واعظی گفت: وقتی می گوییم تورم را کنترل کردیم بدین معنا نیست که قیمت کالا کاهش یافته، بلکه جلوی رشد قیمت های مختلف را گرفتیم. اگر روند کنونی ادامه یابد در آینده وضعیت بهتری را خواهیم داشت. باید برنامه ما در همه بخش ها باشد و باید نیازهای مردم در بخش های مختلف از جمله مسکن با برنامه ریزی پیش برود و مردم آرامش و امید به آینده داشته باشند.

وی تاکید کرد: باید بین مردم و دولت اعتمادی وجود داشته باشد که این امر از همه برنامه‌ها مهمتر است؛ بهترین برنامه ها بدون همراهی مردم موفق نخواهد بود. در چند ماه گذشته ارتباط بین مردم و دولت مستحکم تر شده است. سال گذشته بی اعتمادی به وجود آمده بود.

رئیس دفتر رییس جمهور یادآور شد: همواره اعلام کردیم در داخل کشور مهمترین سرمایه ما نیروی انسانی و جوانان هستند. ما باید به این نیروی انسانی تکیه کنیم و از طرفی متخصصان بسیاری را نیز در اختیار داریم. چه ایرانیان داخل و چه ایرانیان خارج از کشور می توانند کارهای بزرگی برای کشور انجام دهند و باید به این متخصصان تکیه کنیم.

واعظی اظهار کرد: اکنون همه وزارتخانه ها بخصوص وزارتخانه های اقتصادی و تخصصی را مجبور کردیم با متخصصان جلسات مستمر گذاشته و کارگروه تخصصی برگزار کنند و بین گروه های علمی و صنعت رابطه مستمر برقرار شود.

وی درباره دورنمای اقتصاد کشور توضیح داد: قطعا باید از شرایط کنونی اقتصادی عبور کنیم و این مهم با توکل به نیروهای داخلی امکانپذیر خواهد بود. باید خودکفا شویم و از منظر ساختاری، تحول ایجاد کنیم. از سال گذشته با دستور رهبر معظم انقلاب شورای هماهنگی اقتصادی تشکیل شده که وظیفه اش این است که مدیریت اقتصادی کشور را مدیریت کند و سران سه قوه و مسوولان ذی‌ربط عضو این شورا هستند.

رئیس دفتر رییس جمهور عنوان کرد:  بر این اساس می توانیم با تغییر برخی ساختارها و بخش ها و حل برخی مشکلات، راه را هموار کنیم.

واعظی با بیان اینکه در ۵ سال اخیر دو کار بزرگ در بخش اقتصادی انجام شده است، تاکید کرد: نخستین اقدام درباره موسسات اعتباری بود. این موسسات که قارچ گونه سبز شده بودند برای مردم و اقتصاد مشکل ایجاد کرده و در نهایت به همت بانک مرکزی و دولت، امروز معضل موسسات اعتباری حل شده است.

وی با بیان اینکه  ۶ بانک در دست ادغام هستند، اظهار کرد: هر کدام از این بانک ها مشتری خود را دارند و بر این اساس گام به گام پیش می رویم این اصلاح ساختار صورت گیرد. دکتر همتی رئیس بانک مرکزی بر اساس تجربه ای که دارد می داند  که مسائل پولی و مردمی را نمی توان به یکباره حل و به بانک شوک وارد کرد باید این مهم در آرامش مردم اتفاق بیفتد.

رئیس دفتر رییس جمهور با اشاره به تلاش های انجام شده برای اصلاح بخش مالیات عنوان کرد: کار دوم مسئله مالیات است. باید قشر برخوردار مالیات بیشتری بدهد و مردم کمتر برخودار مالیات کمتری بدهند اما بخش های مختلفی داریم که مالیات را پرداخت نمی کنند و این مهم باید ساماندهی شود.

واعظی توضیح داد: امروز قیمت گازوئیل و نفت ایران را با تمام دنیا مقایسه کنید؛ در ۴ سال اخیر این قیمت ها تغییر نکرده است راجع به بنزین نیز این شرایط حاکم است. وقتی می خواهیم تعرفه ها را اصلاح کنیم شرایط قشر کمتر برخوردار را بررسی می کنیم اگر قیمت بنزین را افزایش دهیم قشر برخوردار و پرمصرف باید هزینه بیشتری بدهد و قشر کمتر برخوردار یارانه بگیرد.

به گفته وی، کمیته ای در حال بررسی این روند است و قبل از هر کاری با مردم مشورت می کنیم تا قشر کمتر برخوردار دچار نگرانی نشود.

رئیس دفتر رییس جمهور گفت: در دو سال اخیر به کسانی که مستمری بگیر کمیته امداد یا بهزیستی بودند ۳ تا ۵ برابر نسبت به سال های قبل مستمری هایشان را افزایش دادیم و در مرحله بعدی که اصلاح ساختار یارانه هاست حتما یکی ازنکات توجه به قشر کم برخوردار است.

واعظی افزود: چند ماه قبل رهبر انقلاب درباره اصلاح نظام بودجه ریزی نکته ای را ابلاغ فرمودند و سازمان برنامه و بودجه از سوی رییس جمهوری برای این بخش با توجه به تحریم و رونق اقتصادی برنامه ریزی کردند.

وی با اشاره به ارائه لایحه بودجه به مجلس که بر اساس نگاه کارشناسان بخش های مختلف تهیه شده اظهار امیدواری کرد که امسال بودجه مجلس بر اساس سیاستی ارائه شود که وابستگی به نفت به حداقل رسیده و با تکیه بر مالیات و حذف برخی یارانه ها و سپردن فعالیت ها به بخش خصوصی و واگذاری بخشی از بنگاه های دولتی به بخش خصوصی، گام های موثری برای تحقق این مهم برداشته شود.

رئیس دفتر رییس جمهور توضیح داد: هر شرکت دانش بنیان که مربوط به جوانان است میلیاردی شده و گردشگری ما تحول اساسی ایجاد کرده که پیشتر اینگونه نبود. بومگردی و فعالیت های روستایی ما و صادرات نیز با موفقیت های خوبی همراه بوده است. همچنین صنایع دستی و کشاورزی ما رونق پیدا کرده و افزایش قیمت ارز برای صادرکنندگان یک مزیت شده است و امیدواریم نتیجه این اتفاقات به اقتصاد کشور کمک کند.

واعظی درباره قیمت ارز تصریح کرد: قیمت ارز باید از آنچه امروز هست پایین تر باشد؛ زمانی که دلار ۳۷۰۰ بود و با احتساب تورم نباید به قیمت امروز باشد پس بر اساس تحلیل اقتصادی قیمت ارز پایین تر از قیمت کنونی بازار است.

وی ادامه داد: نمی خواهیم با دستور دولت قیمت ارز را مشخص کنیم. دلیل ثبات بازار ارز عرضه و تقاضا بود و سیاست درست بانک مرکزی در  این بخش نتیجه داد و اجازه سوداگری داده نشد. مردم نباید ارز را به عنوان سرمایه نگهداری کنند خوشحالیم ارز دچار ثبات شده و روند قیمت کنونی ارز، کاهشی است.

رئیس دفتر رییس جمهور با اشاره به استقبال دولت از ارز زیر ۱۰ هزار تومان تاکید کرد: وقتی دو نرخ ارزی داریم رانت هست و هر جا رانت باشد فساد وجود دارد. قطعا ما منافع مردمی که کمتر برخوردار بودند و تامین نیازمندیهای آنان را مهم می دانیم و با رانت و فساد نیز مبارزه می کنیم.

واعظی تاکید کرد: با کمک وزارتخانه های مختلف، متخلفان در این بخش به قوه قضاییه معرفی می شوند خیلی پرونده ها مربوط به چند سال قبل بوده و رسیدگی ها در این بخش در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به سیاست های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران گفت: در آمریکا دموکرات ها و جمهوری خواهان فضای انتخاباتی دارند و این فضا هرچه پیش می رویم تندتر می شود. در آمریکا رقبای انتخابی همواره از یک اصولی تبعیت می کردند اما در سه سال اخیر با شرایط خاصی طرفیم و ترامپ تیم تند محدودی دارد که نرم بین المللی را رعایت نمی کنند.

رئیس دفتر رییس جمهور عنوان کرد: ترامپ در سیاست نبوده و خیلی تصمیمات را تنهایی گرفته است. وی حرکتی را با کره شمالی انجام داد و عکسی گرفت و فکر کرد این را می تواند به عنوان الگویی برای ایران و دیگر کشورها اجرا کند اما از پیشینه مردم ما خبری نداشت.

به گفته واعظی، در سیاست خارجه آمریکا نسبت به ایران سرگردانی وجود دارد و ثبات و اصول و چارچوبی در این بخش نیست.

وی با بیان اینکه ایران برگ تبلیغاتی آمریکایی ها نیست و آنان سخت در اشتباه هستند، اظهار کرد: سیاست خارجی ما مشخص و یگانه است و همه از سیاست یگانه موجود در سیاست خارجی تبعیت می کنیم اما اصول ما یکی است و آمریکا تا روزی که بخواهد این سیاست را نسبت به مردم و نظام داشته باشد شرایط همین خواهد بود.

رئیس دفتر رییس جمهور درباره گفت و گوی ایران و گروه هفت در پاریس گفت: پیشنهادی دو هفته گذشته بین ایران و فرانسه رد و بدل و به ما ارائه شد. بخش های قابل توجهی از این پیشنهاد را تغییر دادیم. این پیشنهاد حاصل نتیجه ۵ ساعت مذاکره تلفنی روسای جمهوری ایران و فرانسه است که به عنوان طرح از صحبت های هر دو رییس جمهور بدست آمد.

واعظی تصریح کرد: قسمت های قابل توجه مورد تایید گروه هفت برای ما قابل قبول ما نبود و پیشنهادات ما به ماکرون ارائه شد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه صبح مذاکرات را ادامه داد و پیشرفت هایی محقق و مقرر شد ما در تهران و گروه هفت با شرکای اروپایی جلسه داشته باشند تا نتیجه بررسی های داخلی و گروه هفت مورد بحث قرار گیرد.  

وی گفت: هیاتی روز دوشنبه در راس آن عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه به پاریس می روند و یک تیم اقتصادی از بخش های مختلف نیز در این جلسه حضور دارند تا ابعاد این پبشنهادها روشن شود.

رئیس دفتر رییس جمهور تاکید کرد: وقتی با یک کشور مذاکره می کنید طرف مقابل و شما برای منافع خود مذاکره می کنید. به هر حال برجام شکل گرفته و با کمک تعدادی از کشورها به نتیجه رسیده است. غیر ترامپ، دیگران سعی می کنند دستاورد خود را حفظ کنند و اروپایی ها و چینی ها و روس ها علاقه مند به حفظ دستاورد برجام هستند.

واعظی ادامه داد: شرایط اقتصادی دنیا به نوعی است که شرکت های چند ملیتی و بانک ها با اقتصاد آمریکا در هم آمیخته هستند و تلاش ها برای یافتن راه حال برای مشکل همکاری این بخش ها با ایران ادامه دارد.

وی تصریح کرد: اروپایی ها در بخش سیاسی در تلاش هستند. در بخش اقتصادی به طور جدی به اروپایی ها گله داریم و این مهم را بارها گفتیم که اروپایی ها به وظایف خود بر اساس برجام عمل نکردند که شامل ۱۱ بند است.

رئیس دفتر رییس جمهور با بیان اینکه اروپایی ها را تطهیر نمی‌کنم و معتقدم آنان وظایف خود را در برجام انجام ندادند، عنوان کرد: برجام وقتی برای ما ارزش دارد که بتوانیم از منافع آن استفاده کنیم و در غیر اینصورت ارزشی ندارد.

می خواهیم به طرف مقابل با رفتارمان بگویم اگر برجام منافع ما را تامین نکند ما راه خودمان می رویم.

واعظی ادامه داد: کمیته ای درباره گام سوم در صورت محقق نشدن خواسته های ایران تصمیم می گیرد و ۲ تا ۳ روز مانده به زمان مقرر، درباره اقدامات بعدی بر اساس برجام تصمیم گیری خواهیم کرد.

منبع : خبرگزاری ايسنا