کد مطلب: 138565
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۴۶
سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه ایران از اروپاییان قطع امید کرده است، افزود: امیدواریم که اروپایی‌ها به زودی تغییر روش بدهند و اگر چنین نکنند ممکن است ما به نقطه پایان تعهدات فنی نزدیک شویم.
 
به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگو با العالم، پیرامون گام سوم کاهش تعهدات برجامی اظهارداشت: عملا ما در حوزه فنی به انتهای کار رسیده‌ایم به جز موضوع فردو و مسائل سوخت مصرف شده چیز دیگری باقی نمی‌ماند.
وی افزود: طرف مقابل متوجه جدیت جمهوری اسلامی ایران شده است از همین رو انتظار ما این است که آن‌ها تردیدهای خود را کنار بگذارند زیرا پیام‌های ما روشن، واضح و قوی هستند و امیدواریم تاثیر لازم را بر طرف مقابل به خصوص اروپاییان بگذارند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: ما از اروپاییان قطع امید کردیم اما اروپایی‌ها باید تلاش کنند تا به تعهداتشان عمل کنند زیرا ادامه برجام با این مسیر بی معنا خواهد بود. در هر صورت ما امیدواریم که به زودی تغییر روش بدهند و اگر چنین نکنند ممکن است ما به نقطه پایان تعهدات فنی نزدیک شویم.
کمالوندی در ادامه درباره بازطراحی راکتور آب سنگین اراک بیان داشت: انگلیسی ها در قرارداد آب سنگین اراک کوچر هستند اما قرارداد با چینی ها است که پیشرفت آن بد نبوده است اما ما رضایت کامل نداریم، به نظرم باید بتوانیم با چینی‌ها سرعت ببخشیم اما انگلیسی ها هم در تامین تجهیزات ابراز آمادگی کردند که در این مورد به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.
وی درباره سفر کرونل فروتا مدیرکل موقت آژانس به ایران گفت: نقش آژانس منعکس کننده اقدامات است و طبیعتا در جریان بودند که قرار است گام سوم اجرا شود و در گزارش های آژانس هم مشخص است که ما به تعهدات‌مان پایبند بوده ایم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پایان خاطرنشان کرد: اقدامات ما در صورت پایبندی اروپا به تعهداتش برگشت‌پذیر است.
به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی دیروز(شنبه) با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور برای آغاز گام سوم ضمن تشریح فعالیت های هسته‌ای کشور اظهار کرد: دشمنان انقلاب که پیشرفت‌های ایران را نمی‌دیدند در حوزه هسته‌ای شروع کردند به کارشکنی. اوج فعالیت های ما غنی سازی بوده است و در حوزه صنعتی در ابعاد مختلف بر اساس اسناد بالادستی توسعه نیروگاه‌های هسته ای و برنامه غنی سازی برای یک میلیون سو طی 15 سال در دستور کار قرار گرفت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی: بازرسی آژانس از دانشگاه‌ها دیگر انجام نمی‌شود
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در قضیه بازرسی نمایندگان آژانس از دانشگاه‌ها بعضی مسائل وجود داشت که این مسائل حل شد و دیگر موضوعی با این عنوان در دانشگاه‌های کشورمان وجود ندارد.
به گزارش آنا، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سؤال که آیا با کاهش تعهدات برجامی کشورمان بازرسی نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌های کشورمان متوقف خواهد شد یا خیر؟ اظهار کرد: «در قضیه بازرسی نمایندگان آژانس از دانشگاه‌ها بعضی مسائل وجود داشت که این مسائل برطرف شد و هم‌اکنون موضوعی در رابطه با بازرسی نمایندگان آژانس از دانشگاه‌ها وجود ندارد».
وی ادامه داد: «اصلاً موضوع بازرسی به‌صورت معمول مطرح نبوده، زیرا در یک دانشگاهی ممکن است بنا به ملاحظات و نیازهای فنی از برخی مواد استفاده شده باشد؛ لذا وقتی این مواد مورد استفاده قرار می‌گیرد باید بر اساس پادمان از سوی دانشگاه به سازمان انرژی اتمی اعلام می‌شد».
کمالوندی ادامه داد: «پس وقتی این موضوع از سوی دانشگاه‌ها به سازمان انرژی اتمی اعلام نمی‌شود، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران سؤال می‌پرسد و ما هم مواد موجود در دانشگاه‌ها را به سازمان انرژی اتمی منتقل و بعد از اعلام به آژانس بین‌المللی اتمی در صورت نیاز دانشگاه‌ها مواد را باز می‌گردانیم».
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: «تلاش ما بر این بود تا تمامی بازرسی‌ها آژانس از دانشگاه‌ها برطرف شود؛ بنابراین دیگر مشکلی به‌نام بازرسی از دانشگاه‌ها وجود ندارد».
وی در پاسخ به پرسش دیگری در این رابطه ‌که آیا دانشمندان هسته‌ای کشورمان برای تبادلات علمی و بهبود سطح دانش هسته‌ای به سایر کشورها منتقل می‌شوند نیز، گفت: «ما الآن رابطه خوبی با روسیه و چین داریم و فعلاً تمرکزمان بر روی تعامل با این کشورهاست، ولی دانشمندان ما بازدیدهایی را هم از مراکز هسته‌ای اروپایی داشتند و اگر لازم باشد دوباره این بازدیدها را انجام می‌دهند».
پیش از این علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری آنا، در رابطه با بازرسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دانشگاه‌های کشورمان گفته هر کشوری که عضو پروتکل الحاقی باشد در چهارچوب این پروتکل و بر مبنای دستورالعمل آن، که تمام کشورهای عضو پذیرفته‌اند، اجرا می‌شود.
وی ضمن طبیعی خواندن این بازرسی‌ها اعلام کرد که دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت، صنعتی امیرکبیر و کاشان تاکنون مورد بازرسی نمایندگان آژانس قرار گرفته‌اند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به عدم بازجویی بازرسان آژانس از اساتید دانشگاه گفت که اگر در مقالات منتشرشده کشور نیز استفاده از مواد هسته‌ای مطرح شده باشد مورد بازرسی و سؤال بازرسان قرار می‌گیرد و پیشنهاد سازمان انرژی اتمی کشور این است درصورتی‌که در مقالات پژوهشگران استفاده از مواد هسته‌ای مطرح‌ شده است، این مواد را به سازمان انرژی اتمی تحویل دهند تا در حسابرسی آژانس انرژی اتمی به مشکلی برنخوریم، اما هرگز بازجویی از اساتید دانشگاه انجام نخواهد شد.
منبع : ایران آنلاین