کد مطلب: 139387
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۲۷
وزیر دادگستری تاکید کرد: باید حواس‌مان به ادبیات‌مان باشد.
 

به گزارش ایران خبر، علیرضا آوایی صبح امروز در جلسه شورای قضایی استان، اظهار کرد: مسئله مسکن قضات در جلسه مسئولان عالی قضایی مطرح و تاکنون اقدامات منسجمی انجام شده است‌؛ در واقع قوه‌ قضاییه در حال برنامه‌ریزی برای کارکنان کل کشور است و این مسئله از دغدغه‌های جدی قضات است. با این وجود، امسال نباید توقع داشته باشیم که امور مهمی در مسائل مالی و رفاهی اتفاق بیفتد و نظام ناچار است که فقط به ضرورت‌ها و حداقل‌ها بپردازد.

وی ادامه داد: قضات از جمله فرهیختگانی هستند که معمولا علاقه چندانی به حضور رئیس ندارند و رفیق می‌خواهند، بنابراین اگر از ناحیه نیروهای بالادستی تکریم شوند و برادری و همراهی و صیانت و دلسوزی ببینند، با همه وجود پای کار می‌آیند ولی اگر با برخوردهای تحکم‌آمیز و دخالت مقام مافوق در تصمیمات قضایی مواجه شوند، انگیزه‌های حرفه‌ای خود را از دست می‌دهند و حالت افسردگی و بی‌رغبتی پیدا می‌کنند.

آوایی با تاکید بر این‌که قدرت، مستی می‌آورد و این سکر، از مستی شراب قوی‌تر است، افزود: همه ما بشر هستیم و درجات ایمان‌مان متفاوت است. وقتی در معرض وسوسه‌های دنیوی قرار می‌گیریم، باید دست همدیگر را بگیریم تا نلغزیم. در این میان اعتماد کردن به یکدیگر خیلی مهم است.

وزیر دادگستری با تاکید به قضات که اگر موقع تصمیم‌گیری، وضعیت روحی و عصبی‌تان نرمال نیست، دادگاه را تعطیل کنید، تصریح کرد: تصمیم‌گیری در چنین شرایطی جز ضرر چیزی ندارد. عصبانیت در اثر فشار کاری از آفات این کار است. قضات مرکز دریافت آلام بشری هستند و گاهی کم‌حوصله می‌شوند، بنابراین باید خودمان، خودمان را مدیریت کنیم؛ چراکه عادی شدن شغل‌مان هم آفت است. بدون شک افرادی که به ما پناه آورده‌اند نیاز به همدلی دارند و زشت‌ترین جمله این است که بگوییم «مشکل خودت است».

وی با بیان این‌که باید حواس‌مان به ادبیات‌مان باشد، متذکر شد: برای مواردی که می‌توانیم قرارهای تامین بسیار ساده‌ای صادر کنیم، دلیلی ندارد که قرار زندان صادر کنیم. افرادی که در چنین شرایطی به زندان‌ها راه می‌یابند، سرشار از نفرت می‌شوند. زندان انسان را بی‌آبرو می‌کند و کسی که بی‌آبرو می‌شود، دیگر هیچ خط قرمزی نخواهد داشت. هرگز فراموش نکنیم که مجازات قرار بازداشت‌های بی‌دلیل و بی‌مبنا را نه در قیامت، بلکه همین دنیا پس خواهیم داد. هر یک ساعت بازداشت افراد، جواب می‌خواهد.

آوایی همچنین با اشاره به این‌که باید آثار رفتارمان و عواقب و تبعاتش را بدانیم، افزود: بی‌احتیاطی‌های ما در صدور قرارها، عمر نظام را کوتاه می‌کند. تا زمانی که انصاف و عدالت و شجاعت داریم، پایدار هستیم. قوانین خداوند، حساب و کتاب دارد و هیچ‌کدام از ما بیمه شده نیستیم که هر طور دل‌مان می‌خواهد رفتار کنیم. بنای عالم روی عدالت و انصاف گذاشته شده است و نباید به سادگی از حق‌الناس‌ها عبور کنیم.

وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: بیشترین شکایتی که از قضات می‌شود، به خاطر خلق‌شان است نه به خاطر حکم‌شان، زمان که بگذرد بر ما روشن می‌شود که همه این مقامات، تهی است مگر این‌که انسان بتواند با آن خدمت کند. لازم است که گاهی خودمان را مرور کنیم. متاسفانه گاهی چنان غرق عیوب دیگران می‌شویم که یادمان می‌رود به خودمان هم نگاهی بیندازیم.

رئیس‌کل دادگستری استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: خوشبختانه همه همکاران صف و ستاد در استان، با همکاری و تعامل با یکدیگر، در جهت انجام وظایف، اجرای سیاست‌های کلان نظام و سیاست‌های اعلامی قوه قضاییه، جدیت و اهتمام دارند و توفیقاتی نیز کسب کرده‌اند. در شش ماهه نخست امسال، مجموع پرونده‌های وارده به دادگستری 148 هزار فقره بود و با توجه به تعداد همکاران قضایی که 130 نفر هستند، به طور متوسط 190 پرونده به هر همکار قضایی ارجاع شده است و این عدد از میانگین کشوری که 150 تا 160 فقره است، فاصله کلانی دارد.

حجت‌الاسلام اسماعیل صادقی‌نیارکی با تاکید بر این‌که همکاران قضایی در استان زنجان، بیش از انتظار و توقع زحمت می‌کشند و در اجرای سیاست‌ها، اهتمام خاصی دارند، ادامه داد: امروز با کاهش‌ جمعیت کیفری مواجه هستیم و این مقوله بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضائیه است. زنجان در این بخش پیش‌رو است و آمار قابل قبولی ارائه می‌کند. طی امسال، 19 درصد از جمعیت کیفری در زندان کاهش پیدا کرده است. امروز 2100 نفر جمعیت کیفری داریم و همواره روی کاهش این جمعیت تاکید کرده‌ایم.

وی با اشاره به این‌که جمعیت ورودی به زندان طی امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 7 درصد کاهش یافته است، افزود: در خصوص ورود به منزل نیز همکاران استان زنجان، احتیاط لازم را به عمل می‌آورند و خوشبختانه نخستین استانی هستیم که زندانی محکوم به پرداخت مهریه نداریم. در حالی که پارسال 130 محکوم به مهریه داشتیم. در حال حاضر هیچ استانی چنین آماری را ندارد.

صادقی‌نیارکی با بیان این‌که حبس الکترونیک در صدور کار اجرایی قرار گرفته است، تصریح کرد: در این خصوص نیز همکاران تلاش زیادی کردند و رتبه نخست کشور را داریم. استان بعدی تهران است اما با ما فاصله زیادی دارد. تاکنون 190 حکم حبس الکترونیک صادر شده و این آمار خوبی است.

رئیس‌کل دادگستری استان زنجان همچنین از تعامل و همکاری مطلوب با بدنه اجرایی استان خبر داد و گفت: هر کجا که جمهوری اسلامی به حرف ما و ورود ما احتیاج داشته باشد، مضایقه نمی‌کنیم. این نگاه، کلان است و خوشبختانه در موضوعات مختلفی که پیش آمده است، ورود کرده و به دستگاه اجرایی کمک کرده‌ایم؛ چراکه همه تحت یک پرچم، یک سرزمین و یک رهبر هستیم و خدمت‌رسانی می‌کنیم، فقط تقسیم کار صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: بر همین مسیر هستیم و باید در انجام وظایف و ماموریت‌ها، به پیشرفت و آبادانی استان کمک کنیم تا یک خروجی داشته باشیم و آن، اجرای صحیح عدالت باشد؛ در واقع باید بتوانیم یک شاخص ارائه کنیم و آن، استحکام آرا و تصمیمات، همچنین پذیرش صحیح صدور آرا باشد. باید به مرحله‌ای دست یابیم تا هیچ رایی نقض نشود. تحقق چنین چیزی سخت نیست و آمار نقض آرای قضات، تاکنون 3 درصد کاهش یافته است.

صادقی‌نیارکی با بیان این‌که بیش از 90 درصد گزارش‌ها، حاکی از رضایت بازرسی‌ها از استان است و برای بنده جای خوشحالی دارد، یادآور شد: دستگاه‌های قضایی استان با این حجم از خدمات، با مشکلات عدیده‌ای مواجه است. به عنوان مثال، ساخت ساختمان پزشکی‌قانونی 10 سال طول کشیده است، در حالی که اگر سه سال اول تمام شده بود، می‌توانستیم خدمات زیادی به جمهوری اسلامی ارائه دهیم. همچنین باید در نظر بگیریم که در حال حاضر، اجرا نشدن و معطل ماندن برخی احکام عادلانه نیست و افراد را در انجام وظیفه دچار مشکل می‌کند.

منبع : خبرگزاری ايسنا