کد مطلب: 139772
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۱۸
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور معتقد است کشوری که خام فروشی دارد نیازی به راه اندازی دانشگاه و یا پژوهشگاه ندارد، چراکه با خام‌فروشی نمی‌‌شود فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را در کشور نگه داشت.
 
به گزارش ایران خبر، دکتر سورنا ستاری در اختتامیه گردهمایی شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپ صنعت فولاد با بیان اینکه در سال‌های اخیر استارت آپ‌های پول ساز در حوزه‌هایی که تصور نمی‌کردیم ایجاد شده است، افزود: امروزه ما تصورمان بر این است که در کشور تولید گوشت و مرغ داریم. در حالیکه در این صنایع وابسته هستیم ولی علی رغم افزایش نرخ ارز مجددا اقدام به تاسیس مرغداری می‌کنیم.

ستاری خاطرنشان کرد: تاسیس مرغداری در کشور در حالیست که ما در تولید جوجه یک روزه، واکسن، تامین غذای مرغداری‌ها، اسید آمینه‌ها و آنتی بیوتیک‌ها به شدت وابسته هستیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کشور باید خام فروشی را فراموش کند، اظهار کرد: ما با خام فروشی نمی‌توانیم فارغ التحصیلان دانشگاهی را در کشور نگهداریم. کشوری که خام فروشی دارد نیاز به راه اندازی دانشگاه و یا پژوهشگاه ندارد.

وی با طرح این سئوال که ما به 4.5 میلیون دانشجو در کشور چه نیازی داریم، ادامه داد: اگر بنا بود که در حوزه‌های نفت و معدن خام فروشی کنیم چرا اقدام به تاسیس دانشگاه شده است. بخشی که باعث تولید ارزش افزوده می‌شود بخش‌های دانشی است که متاسفانه از خارج وارد می‌کنیم.

ستاری کشور ایران را یک کشور وارداتی توصیف کرد و یادآور شد یک مشکل ساختاری در کشور وجود دارد و این فرهنگ علاوه بر آنکه در کشور حاکم شده است، وارد قانون و فضای کسب و کار شده است.

وی خطاب به شرکت‌های بزرگ با تاکید بر اینکه شماها مواجه با شبکه‌های سازماندهی شده وارداتی مواجه هستید، گفت: این امر موجب شده است که اگر شرکتی بخواهد دانش فنی را تولید کند پس از طی فرآیندهای طولانی اخذ استانداردها باید وارد فرآیندهای مناقصه شود و با غول‌های بزرگ حوزه خود بجنگد.

ستاری با تاکید بر اینکه هیچ کشوری در دنیا در اقتصاد دانش بنیان موفق نشده مگر آنکه از بازارهای داخلی صیانت کرده باشد، افزود: اینکه گفته می‌شود بازارهای آزاد راه اندازی شود یک فیلم است. چرا که می‌خواهند بازارها را از ما بگیرند.

معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به چالش‌های تولید و صادرات دارو در کشور خاطرنشان کرد: شبکه‌های وارداتی در این زمینه مشغول هستند و کار خود را انجام می‌دهند. ما برای اتفاقاتی که در کشور رخ می‌دهد مقصریم.

ستاری با ابراز خرسندی از برگزاری رویدادهای فناوری در صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما باید در این مبارزه پیروز شویم. ما از روزی که وارد حوزه دانش بنیان شدیم با چند شرکت کوچک مواجه بودیم ولی امروزه شرکت‌های بزرگ دانش بنیان در کشور ایجاد شده است و ما هنوز به این مبارزه ادامه می‌دهیم.

وی تاکید کرد:‌ ما تا زمانی که کشور از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود تلاش خواهیم کرد./ ایسنا

منبع : ایران آنلاین