کد مطلب: 140286
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۰
"آرت‌پرایس" -مهم‌ترین مرجع مارکت هنر جهان- در کنار "فیاک" - مؤسسه نمایشگاه‌های بین‌المللی پاریس- در گزارش تازه‌شان که معیاری مهم برای تحلیل و بررسی وضعیت هنر معاصر جهان، از دو بعد اقتصادی و هنری است، اسامی۵۰۰ هنرمند برتر معاصر جهان را در سال ۲۰۱۹ منتشر کردند.
 
به گزارش ایران خبر، در فهرست ۵۰۰ هنرمند برتر امسال، شش هنرمند ایرانی شامل فرهاد مشیری در رتبه ۱۶۷، کوروش شیشه گران در رتبه ۲۵۸، رضا درخشانی در رتبه ۳۲۹ و وای.زی. کامی (کامران یوسف‌زاده) در رتبه ۳۵۵، علی بنی صدر در رتبه ۳۵۶ و شیرین نشاط در رتبه ۴۹۹  قرار دارند.

"آرت‌پرایس" به‌عنوان منتشرکننده این فهرست، نقشی راهبردی در ارائه بانک اطلاعات هنرمندان دنیا دارد. چیزی که اهمیت این فهرست را نشان می‌دهد این است که این ٥٠٠ هنرمند از بین بیش از ٥٠٠ هزار هنرمند فعال در سراسر جهان انتخاب شده‌اند. این مؤسسه اطلاعات موردنیاز برای این رتبه‌بندی را از طریق مؤسسات اصلی حراج، گالری‌های دنیا و مجموعه‌داران تهیه می‌کند.

"آرت‌پرایس" با دسترسی به اطلاعات و تصاویر بیش از صد ‌میلیون اثر هنری از سال ١٧٠٠ میلادی به این سو به تحلیل‌های دقیق خود در عرصه هنر شهرت دارد. در صدر این رتبه‌بندی نام‌هایی چون ژان میشل باسکیه، جف کونز، کاس( برایان دونلی)، کریستوفر وول، جورج کوندو، یوشیتومو نارا،کِیت هرینگ ، آلبرت اوهلن، ژو چونیا و پیتر دویگ دیده می‌شود.

بر اساس این گزارش، فرهاد مشیری در بین هنرمندان معاصر ایرانی هنرمندی است که آثارش بیشترین فروش را در حراج‌ها داشته است. بیشترین قیمتی که برای فروش اثری از او چکش خورده، حدود ۴۴۳ هزار دلار بوده. مجموع ۶ اثر فروش‌رفته از او ارزشی برابر با یک‌ میلیون ‌و صد و شصت و هفت ‌هزار دلار داشته است.

در رتبه بعدی کوروش شیشه گران قرار دارد که مجموعاً ۳ اثر از او به مبلغ پانصد و نود و چهار ‌هزار دلار فروخته شده و گران‌بهاترین اثرش ۳۳۴ هزار دلار به فروش رفته است. نکته مهم آن است که نام  شیشه گران بالاتر از هنرمندانی چون میمو پالادینو، عبدالرحمان سلیمان، نبیل نحاس، کمال اونسوی، هربرت براندل، رشید رعنا، ساندرو چیا، سالوو و ... قرار دارد. نام او در سال گذشته هم در رتبه ۲۸۹ این فهرست قرار داشت که این رتبه امسال به ۲۵۸ ارتقا پیدا  کرد.

سومین هنرمند ایرانی رضا درخشانی است که مجموعاً ۴ اثر از او به مبلغ ۴۴۸هزار دلار به فروش رفته. بالاترین رقم فروش رفته برای یک اثر او ۲۵۵هزار دلار بوده است.

چهارمین هنرمند وای.زی کامی است که ۲ اثر او به قیمت ۳۹۵ هزار دلار فروخته شده و گران‌ترین اثرش ۲۸۳هزار دلار بوده است. در جایگاه بعدی، علی بنی صدر قرار دارد که ۲ اثر از او در حراج‌ها فروخته شده و مجموع قیمت آثارش ۳۹۵ هزار دلار بوده است. بالاترین قیمت چکش‌خورده برای تابلوهای او ۳۸۸هزار دلار بوده است. رتبه ششم هم در اختیار شیرین نشاط است که ۱۶ اثر او به قیمت ۲۵۱ هزار دلار در حراج‌ها خریداری شده و ۶۸ هزار دلار، گران‌بهاترین اثر فروخته‌شده اوست.

شاخص قیمت آثار این هنرمندان از حراج‌های لندن، دوبی، پاریس و تهران به دست آمده است. حراج‌های خارج از این منطقه معمولاً در لندن برگزار می‌شود که گاهی اوقات رکورد فروش‌های جدیدی در آن به جا گذاشته می‌شود. حراج‌های دوبی و لندن معمولاً محل خوبی برای عرضه آثار گران‌بها و فروش آثار با قیمت‌های نجومی است. زمانی نیویورک نیز فرصت خوبی به شمار می‌آمد اما از سال٢٠١٠ نقش چندان پررنگی از این حیث ایفا نمی‌کند. برخی هنرمندان ایرانی که در حراج‌های دوبی حضور مستمری داشته‌اند، شاخص قیمت فروش بیشتری را از آن خود کرده‌اند.

نکته قابل‌توجه اینکه حراج‌هایی که در دوبی برگزار می‌شوند، تلاش خود را می‌کنند تا بتوانند فرصت و محلی برای رشد هنرمندان خاورمیانه و حاشیه خلیج‌فارس باشند. حراج تهران نیز هم اینک یکی از حراج‌های قدرتمند منطقه خاورمیانه به حساب می‌آید که هرچند بین المللی نیست و تنها روی هنرمندان ایرانی تمرکز دارد؛ با این حال فروش‌هایش مورد استناد مؤسسات و مراجعی چون آرت پرایس و فیاک قرار می‌گیرد./ایلنا

 

منبع : ایران آنلاین