کد مطلب: 140559
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۸
مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی صبح امروز ۲۷ مهرماه از میدان امام حسین(ع) تا حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد.
 

به گزارش ایران خبر، عاشقان امام حسین (ع) که این روزها از پیاده روی اربعین حسینی و زیارت مرقد مطهر آن امام جا مانده اند، از صبح امروز در مسیرهای ۵ گانه به پیاده روی ۱۷ کیلومتری را تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به نیابت از زیارت مرقد مطهر امام حسین (ع) آغاز کردند و به حرم رسیدند.

جاماندگان اربعین حسینی (ع) از صبح امروز در مسیرهای زیر حضور داشتند:

مسیر شماره یک : میدان امام حسین(ع)، خیابان ۱۷ شهریور، میدان شوش، خیابان فدائیان اسلام، میدان شهرری، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

مسیر شماره دو: میدان جمهوری، نواب، میدان۹ دی، میدان بهمن، خیابان بعثت، شهید رجایی، بزرگراه شهید کریمی، چهارراه چشمه علی، خیابان فدائیان اسلام، میدان شهرری، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

مسیر شماره سه: حرم مطهر امام زاده حسن (ع)، خیابان امین الملک، خیابان قزوین، خیابان شیخ محمدی، میدان۹ دی، میدان بهمن، بزرگراه بعثت، خیابان شهید رجایی، بزرگراه شهید کریمی، چهارراه چشمه علی، خیابان فدائیان اسلام، میدان شهرری، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

مسیر شماره چهار: باقر شهر، خیابان رجائی، روی پل شهید آوینی، خیابان سلمان فارسی، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

مسیر شماره پنج: جاده ورامین، میدان معلم، سه راه ورامین، خیابان فدائیان اسلام، میدان شهرری، حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

سردار مهماندار  رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، درباره تمهیدات ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ برای برگزاری راهپیمایی جاماندگان اربعین با اشاره به اعمال محدودیت ترافیکی در مسیرهای مربوط به پیاده روی اربعین تصریح کرد: در مسیر شماره یک که مهم‌ترین مسیر ماست؛ از میدان امام حسین (ع)، خیابان ۱۷ شهریور و تقاطع‌های منتهی به خیابان ۱۷ شهریور مسدود خواهد شد.

وی افزود: از تقاطع تیر دوقلو به سمت میدان شوش راهپیمایی ادامه پیدا خواهد کرد و تمام خیابان‌های منتهی به خیابان فدائیان اسلام مسدود خواهد شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: شهروندان برای تردد در این مسیر از بزرگراه‌های محلاتی، بعثت و آزادگان استفاده کنند.

سردار مهماندار تصریح کرد: مسیر شماره ۲ هم از میدان جمهوری آغاز خواهد شد، محدودیت‌های ترافیکی در خیابان‌های فرعی بزرگراه نواب و میدان بهمن تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) اعمال خواهد شد.

وی افزود: زمان اعمال محدودیت‌ها از ساعت ۶ صبح تا بعد از پایان مراسم راهپیمایی و نماز ظهر خواهد بود و در مسیرهای شماره ۳، ۴ و ۵ نیز محدودیت‌هایی وجود دارد که باتوجه به سبک‌بودن راهپیمایی در این مسیرها محدودیت‌ها کمتر خواهد بود.

مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران پیش از این خبر از این داده بود که ۴۵۰ نیرو با لباس کار مناسب و کامل، اتیکت و تجهیزات انفرادی برای خدمت رسانی به عزاداران در مسیر این پیاده روی در نظر گرفته شده است. همچنین ۲۰۵ خودرو در این مسیر به شهروندان تهرانی خدمات رسانی می کنند.

جانمایی و استقرار مخازن ویژه پسماند خشک در معابر پیرامون اماکن مذهبی و مسیر حرکت هیئت های عزاداری، توزیع کیسه پلاستیکی ویژه پسماند و مخزن در بین اماکن برگزاری مراسم (تکایا، مساجد و حسینیه هیئت های عزداری و ایستگاه های صلواتی و توزیع نذورات)، نظافت و رفت و روب کلی منطقه (جمع آوری پسماندهای خانگی و تجاری و تخلیه مخازن در کلیه منطقه) با مد نظر قرار دادن برنامه هیئت های عزاداری  با کمترین تداخل زمانی با حرکت هیئت های عزاداری انجام شده است. همچنین مدارس و ادارات در طول مسیر راهپیمایی برای استفاده از سرویس بهداشتی توسط هیئت های عزاداری قابل استفاده است.

شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز پیشتر در اطلاعیه ای اعلام کرد: با عنایت به برگزاری مراسم پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی(ع) در تهران و شهر ری، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با تأمین اتوبوس‌های مورد نیاز، پس از پایان مراسم  از مبادی (حدفاصل میدان معلم تا سه‌راه ورامین (مسیر شرق به غرب) به‌مقاصد: دولت‌آباد ــ پایانه خاوران و میدان خراسان، پارکینگ مقابل میدان فرمانداری شهر ری به‌مقاصد: ۱۳آبان ــ نازی‌آباد ــ راه‌آهن ــ صالح‌آباد ــ خانی‌آباد ــ یافت‌آباد ــ پایانه خاوران ــ میدان آزادی ــ پایانه شمشیری، ضلع جنوبی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) خیابان هلال احمر به‌مقاصد باقرشهر و کهریزک، ایستگاه متروی شهر ری به‌مقاصد: تورقوزآباد ــ قمصر ــ باقرشهر ــ زمان‌آباد ــ مفتح ــ عباس‌آباد ــ جاده نظامی ــ خزانه ــ راه‌آهن ــ صفائیه ــ دولت‌آباد و میدان خراسان به شرکت‌کنندگان گرامی، سرویس‌رسانی خواهد کرد.

همچنین شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه نیز طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: طبق سنوات گذشته تمهیدات و تدابیر لازم برای خدمت‌رسانی مناسب به شرکت‌کنندگان در پیاده‌روی اربعین حسینی تهران را در نظر گرفته  شده و ایستگاه‌هایی که در مسیر این مراسم قرار دارند به‌ویژه ایستگاه‌های امام حسین(ع) واقع در خطوط دو و شش و ایستگاه شهر ری واقع در خط یک آماده ارائه سرویس ویژه به عزاداران و شهروندان در این روز هستند.

سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران نیز طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم تمهیداتی از سوی سازمان تاکسیرانی پیش‌بینی شده است به این صورت که تاکسیرانان از خطوط مختلف سطح شهر تهران به‌سمت مسیر راهپیمایی تعیین‌شده برای خدمت‌رسانی به شهروندان حضور خواهند داشت. همچنین یک سرویس ویژه رایگان با ۵۰ دستگاه تاکسی ون به‌صورت رایگان (در مسیر متروی شهر ری تا میدان شهر ری و از میدان نماز تا متروی جوانمرد) به شهروندان از مترو به حرم عبدالعظیم الحسنی (علیه السلام) در مسیر رفت و برگشت سرویس‌ خواهند داد. علاوه بر آن امکان پارک رایگان در پارکینگ‌های تعیین‌شده را خواهند داشت.

عاشقی زمان و مکان نمی شناسند

به نظر نمی رسد ۱۸ سال داشته باشد. با خواهر کوچکتر و پدرش آمده است. با همان غرور جوانی می گوید: تا به حال نتوانسته ام به کربلا بروم ولی امام حسسن می داند دلم آنجاست. امروز به نیت مسیر نجف تا کربلا دارم این مسیر را می روم. خب عاشقی زمان و مکان نمی شناسد.

می پرسم به نظرت این راهیپمایی و این شور حسینی چه پیامی دارد؟ می گوید: فکر می کنم برای دشمنانمان مشخص باشد پیامش اینکه ما دست از اعتقادات خود بر نمی داریم و عاشقان حسین هم زیادند. خیلی ها هم به همین راهپیمایی نتوانستند بیایند. مادرم مجبور بود خانه بماند برای پرستاری از مادرش. اما مهم پیامش برای خود ماست. مثلا برای خود من پیامش این است که چگونه می توانم وصل بمانم. این حضور ها یعنی وصل ماندن به ائمه و به نظرم بسیار حرکت زیبایی است.

زهرا سادات که به میثم برادرش آمده ۱۰ سال دارد، خجالتی است اما می گوید: من خیلی دوست داشتم با برادرم بیایم و او هم مرا آورد. دیدن این جمعیت مرا خوشحال می کند. من عاشق امام حسین هستم و در مدرسه هم برای عاشورا مراسم داشتیم. 

آنطرف تر اما زنی مسن را می بینم. مرا یاد مادربزرگم می اندازد که امسال دیگر نیست تا به این راهپیمایی بیاید. می پرسم چند سال دارید؟ می گوید: ۷۵ سال.

می گویم خسته نمی شوید اینهمه پیاده بخواهید بروید؟

می گوید: نیت کردم تا هر جا در توانم بود پیاده بروم و اگر نتوانستم باقی راه را تا حرم با اتوبوس یا هر وسیله ای شد می روم. سال قبل پایم را عمل کردم و همان موقع نیت کردم برای پیاده روی اربعین. نتوانستم به کربلا بروم چون دکتر گفت هنوز برای آن آماده نیستم اما برای این چند قدم با همان نیت آمده ام. 

اشکی گوشه چشمش جمع می شود. مردی جوان با ویلچر خودش را به زن می رساند. می گوید نوه ام هست. آمده مراقبم باشد. مرد جوان حال مادربزرگ را می پرسد و به راه خود ادامه می دهند. مرد جوان ویلچر خالی را هل می دهد و زن عصا زنان به راهش ادامه می دهد.

جمعی از بانوان که شمارشان به ۵۰ نفر می رسد به صورت هماهنگ در خیابان ۱۷ شهریور در حال حرکت هستند. از خانمی که فکر می کنم سرپرست گروه است می پرسم از کجا آمده اند. می گوید: ما از نارمک آمده ایم. همه ما برای یک هیات هستیم و هر هفته دور هم جمع می شویم. دعا می خوانیم، نذرهایمان را ادا می کنیم، برای جهیزیه دختران کمک جمع می کنیم. از همه اقشار هم عضومان هست، از زنانی که بازنشست شده اند و نوه دارند تا زنی که کارمند هست و حتی دختری جوان که با مادرش پای ثابت جمع های ماست. 

می پرسم برای امروز چطور برنامه ریزی کردید، می گوید: نیاز به برنامه ریزی خاصی نبود. همه میدان رسالت جمع شدیم و تا میدان امام حسین را با اتوبوس آمدیم. بعد هم پیاده داریم می رویم به سمت حرم. البته فکر کنم یک بخشی از مسیر را با اتوبوس برویم. خیلی از زنانی که اینجا هستند دوست داشتند در مسیر نجف باشند. حدود ۶ نفر از بانوان هیات هم به زیارت رفته اند. ما جاماندگان هستیم. این روزها خیلی شنیده ام که می گویند اصل حرکت اربعین متعلق به زنان است. این بیشتر ما را تشویق کرد که امروز حتما به این پیاده روی بیاییم. اولین سال است که اینطور هماهنگ به این مراسم می آییم.

اینجا در این مسیر انگار نه انگار که خیابان های تهران را طی می کنیم. شور و حال و باوری که میان حاضران هست، هر حاضر در جمعی را به سمت راه نجف تا کربلا می کشاند. انگار واقعا همه ما داریم به سمت حرم مطهر امام حسین (ع) حرکت می کنیم. 

منبع : خبرگزاری مهر