کد مطلب: 141104
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۱۵
سنندج – داستان طعم و بوی بد آب شرب در شهرهای مختلف استان کردستان همچنان ادامه دارد و در میان گلایه های شدید مردمی، شرکت آب و فاضلاب استان این موضوع را مقطعی می داند.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر – گروه استانها: ماه هاست که داستان طعم و بوی بد آب شرب در شهرهای مختلف استان کردستان آغاز شده است و در این میان ضمن وجود گلایه های شدید از سوی اقشار مختلف مردم، ولی شرکت های مسئول این موضوع را رد می کنند.

ماجرای تغییر طعم و بوی بد آب در استان کردستان از شهرستان بیجار آغاز شد و در حالی که در ابتدا این موضوع از سوی شرکت آبفا کردستان رد شد که یکی دو روز بعد فرماندار بیجار این موضوع را تایید کرد و گفت: این تغییر طعم و بوی آب شرب به وجود آمده و با اقدامات صورت گرفته و خارج کردن یکی دو حلقه چاه مشکل رفع شده است.

در میان تایید و تکذیب کردن وضعیت آب شرب بهداشتی در شهرستان بیجار، این بار نوبت به شهرستان بانه رسید که شهروندان این شهر نیز از وضعیت آب شرب خود گلایه داشتند.

داستان در بانه هنوز به سرانجام خاصی نرسیده بود که شهروندن سنندجی نیز از وضعیت آب شرب در این شهر و تغییر در رنگ و طعم آن گلایه داشتند، موضوعی که بار دیگر از سوی سازمان ها و نهادهای مسئول در این بخش به صورت کامل رد شد.

بعد ازمطرح شدن موضوع و تبدیل شدن آن به مسئله ای مهم از سوی رسانه های جمعی و همچنین شبکه های اجتماعی، این بار شرکت آب و فاضلاب کردستان مشکل را تایید کرد و دلیل اصلی آن را شرایط جوی و آب و هوایی اعلام کرد.

وجود عوارض در روند تصفیه آب در شهریور ماه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت سالم بودن آب شرب در سنندج، اظهار داشت: هرساله از شهریور تا آبان ماه معمولاً با عوارضی در بحث تصفیه آب مواجه می‌شویم که این امر به دلیل بار جلبکی بالای آب و جابجایی لایه آب سد بوده است.

محمد حسین محمدی با اشاره به اینکه برای رفع این موارد ما باید فرایندی را به مراحل تصفیه آب اضافه کنیم، عنوان کرد: یکی از این فرایندها استفاده از کربن فعال به‌عنوان یک جاذب و پرمنگنات به‌عنوان مواد شیمیایی که می‌تواند کار اکسیداسیون را انجام دهد، بوده است.

محمدی با اشاره به اینکه این فرایند فقط در این مقطع زمانی و برای کاهش بار جلبکی به تصفیه آب اضافه می‌شود، گفت: تمام راهکارهای مقابله با این امر از اکسیداسیون، اُزون زنی، استفاده از جاذب کربن فعال و پرمنگنات برای تصفیه آب در تصفیه‌خانه سنندج انجام می‌شود.

وی سیستم تصفیه‌خانه آب سنندج را سیستم تصفیه متعارفی دانست و تأکید کرد:  نباید هیچ‌گاه اجازه داد که منابع آبی استان طعم و بو بگیرد چراکه در صورت داشتن طعم آب با استفاده از انجام تمام این مراحل فقط می‌توان ۷۰ درصد آن را حذف کرد و ۳۰ درصد آن باقی می‌ماند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان اعلام کرد: براین اساس لازم است که کارگروه‌های سلامت و کیفیت استان، زمینه حفاظت و ایمنی منابع آب سطحی و زیرزمینی استان را فراهم کنند و بر اساس قانون تمام ارگان‌ها در این امر نقش مؤثری دارند.

محمدی اعلام کرد: آب شرب سنندج به لحاظ پارامترهای فیزیکی و شیمیایی یکی از آب‌های سالم در کشور است هرچند در این مقطع از سال شاید در طعم و بوی آب تغییراتی ایجاد شود اما در کیفیت آب تأثیری ندارد.

در حالی که مدیرعامل شرکت آبفا کردستان دلیل اصلی طعم و بد آب شرب در سنندج را مسائل مختلفی عنوان کرده و از سالم بودن آب شرب سنندج سخن به میان می آورد که یکی دو نماینده مردم کردستان در مجلس خواستار برکناری وی از سمت خود هستند.

تهدید نماینده سنندج به استیضاح وزیر نیرو

سید احسن علوی نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به این موضوع، اظهار داشت: تغییر طعم و بوی آب شرب در سنندج نتیجه ناتوانی مسئولان مربوطه است و باید آنها از سمت خود استعفا دهند.

وی البته پا را فراتر گذاشته و در واکنش به عدم رفع این مشکل، بیان کرد: به دلیل بی تفاوتی های صورت گرفته در اولین فرصت طرح استیضاح وزیر نیرو نیز در مجلس شورای اسلامی تهیه و دنبال می شود.

در هیاهوی دعوای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و تایید و تکذیب های سالم بودن و یا نبودن آب شرب سنندج، شرکت آب و فاضلاب کردستان در قالب یک تور خبری جمعی از اهالی رسانه را به بازدید از تصفیه خانه سنندج برد.

در جریان این بازدید خبرنگاران از نزدیک در جریان وضعیت تصفیه آب سنندج قرار گرفته و باردیگر تغییرات آب و هوای و همچنین تغییرات در آب پشت سد وحدت دلیل اصلی این وضعیت اعلام شد.

آرین عاملی مدیر تصفیه خانه سنندج در جریان این بازدید به وجود طعم و بوی بد در آب سنندج اشاره و بیان کرد: وجود طعم و بوی بد در آب هرساله در این فصل سال مشاهده‌شده اما در سه سال اخیر به دلیل عدم حفاظت‌های لازم از سوی ارگان‌های دیگر وفور آن بیشتر شده است.

وی با اشاره به رشد بسیار بالای ماهی‌هایی از یک نوع در آب سد وحدت و ورود به تصفیه‌خانه سنندج بیان کرد: این امر نشان‌دهنده این است که در دریاچه جریاناتی اتفاق افتاده که این ماهی‌ها رشد و تکثیر بیشتری دارند.

مهلت یک هفته ای فرماندار سنندج برای رفع مشکل آب این شهر

هنوز خبرهای بازدید اهالی رسانه از تصفیه خانه سنندج دست به دست می چرخید که این بار فرماندار سنندج با برگزاری نشستی از وعده یک هفته ای در خصوص تعیین تکلیف وضعیت آب شرب سنندج خبر داد.

محمد ابراهیم زارعی فرماندار سنندج در جریان برگزاری نشستی با حضور مسئولان شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان، به دستگاه‌های مسئول تکلیف کرد که ضمن پاسخگویی به دغدغه‌های مردم در مورد پایین آمدن کیفیت آب شرب این شهر، تا هفته آینده این مساله رفع شود.

وی به گلایه‌های مردم مبنی بر کیفیت پایین آب شرب سنندج اشاره کرد و گفت: می‌توان این مشکل را برطرف کرد و دولت وظیفه خدمت رسانی دارد و باید به نظر مردم اهمیت دهد.

زارعی با بیان اینکه باید با مردم صادقانه سخن بگوییم، یادآور شد: در صورت برخورد صادقانه در امور مدیریتی، مردم کمبودهای ما را می‌پذیرند، بنابراین درست وعده دهیم و به قول‌هایمان عمل کنیم.

فرماندار سنندج بر کوشش برای ساماندهی و جلوگیری از ورود پسماند از سرشاخه‌های تامین آب به سد قشلاق تاکید کرد و افزود: این موضوع حیاتی و بسیار پراهمیت است و حتی اگر بودجه دیگر بخش‌ها در این بخش هزینه شود، کار درستی است.

داستان تغییر رنگ و طعم آب در سنندج همچنان در میان تایید و تکذیب های مردم و مسئولان دست به دست می شود و متاسفانه در این میان همچنان مردم اند که مجبور به استفاده از آبی ناسالم هستند.

ورود پسماند به سد وحدت سنندج سالهاست که از سوی رسانه های جمعی هشدار داده می شود ولی هر بار مسئولان و متولیان از فرماندار سنندج گرفته تا نماینده مردم و استاندار و دیگر مدیران، یا آن را تکذیب کرده و یا اینکه بی تفاوت از کنار آن عبور کرده اند.

حال که این روزها دلیل اصلی تغییر رنگ و طعم آب شرب سنندج به مسئله بهداشتی نبودن آب سد وحدت ارتباط داده می شود، همه مقصران داستان خود مدعی شده و از وعده و وعید جدید برای رفع این معضل خبر می دهند.

منبع : خبرگزاری مهر