کد مطلب: 141873
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۱۷
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران از رصد شبانه واحدهای آلاینده‌ در پایتخت خبر داد.
 
به گزارش ایران خبر، محمد رستگاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تشریح گشت و پایش شب گذشته اظهار کرد: با توجه به اینکه وارد فصل سرما شده ایم و احتمال وقوع پدیده وارونگی دما و افزایش آلاینده ها را پیش رو داریم، در نیمه دوم سال بحث پایش های ویژه را طراحی کرده ایم و به همکاران در سطح شهرستانها و استانها ابلاغ کرده ایم که از این به بعد در شب ها هم گشت داشته باشند و با آلودگی های احتمالی برخورد کنند.

وی افزود: منظور از آلودگی های احتمالی، فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده، معادن شن و ماسه، فعالیت های معدنی آلاینده، ضایعات سوزی ها، ذغال سوزی ها ... و از این دسته آلاینده ها شامل می شود.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: از دیشب در سطح استان این کار شروع شده است و با توجه به گزارشی که برای من ارسال کرده اند خوشبختانه واحدهای صنعتی همکاری خوبی داشته اند و آلودگی های جدی را  در این حوزه نداشته ایم.

رستگاری ادامه داد: واحدهای بزرگ دارای پتانسیل آلایندگی را شب گذشته رصد کردیم. از جمله واحدهای تولید سیمان، گچ و... همچنین معادن شن و ماسه شهرستان قدس و پاکدشت رصد شد و سایر شهرک های صنعتی در حوزه شهرستانهای تهران رصد شد.

وی گفت: با توجه به گزارشی که همکاران ما ارسال کرده اند شب گذشته تقریبا ۱۰ مورد اطفا حریف و آتش سوزی در تهران انجام شد با اینکه جزو شرح وظایف ما نیست با توجه به آلودگی گسترده ای که در شهروجود داشت همکارانمان این حریق ها را اطفا کردند و ۵ واحد هم اخطاریه گرفتند.

رستگاری خاطرنشان کرد: این ۵ واحدی که اخطاریه گرفته اند مشکلشان این بود که در واحدشان فعالیت های آلاینده داشته اند.

وی گفت: معادن شن و ماسه  که اعلام شده است با توجه به آلودگی هوا هیچ گونه فعالیتی نداشته باشند دیشب پایشی در همین راستا انجام شد و هیچ واحد فعالی را در واحد شن و ماسه مشاهده نکردیم.

معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست تصریح کرد: با توجه به پایشی که دیشب انجام شد به نظر می رسد مهمترین معضل آلودگی ناشی از منابع ثابت ما بحث پسماندسوزی در سطح استان است. که یکی از معضلات دیرینه ای است که متاسفانه کماکان به قوت خودش باقی است و نیازمند این است که برابر قانون مدیریت پسماند، دستگاههای اجرایی ورود کنند و بیشتر روی آگاهی رسانی به مردم هم کار کنیم چرا که پسماندسوزی یکی از مشکلات جدی آلودگی هوا است. شهروندانی که ناآگاهانه از تبعات فیزیکی و قانون موزون مطلع نیستند.

رستگاری گفت: البته برابر قانون دستگاههایی از جمله شهرداری ها، بخشداری ها و برخی دستگاههای دیگر وظیفه دارند با این تخلفات برخورد کنند.

منبع : خبرگزاری مهر