قائم مقام مديرعامل در كيفيت گروه صنعتي ايران خودرو:

بهبود كيفيت محصولات ايران خودرو در شرایط تحریم

کد مطلب: 145168
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۹
فرآيند توسعه و ارتقاي سطح كيفي فرآيندهاي توليد، محصولات و خدمات با توجه به اهداف تدوين شده در برنامه كلان و استراتژيك گروه صنعتي ايران خودرو به‌صورت مستمر تدوين، اجرا و در حال پايش است.
 
به گزارش ایران خبر، قائم مقام مديرعامل در كيفيت گروه صنعتي ايران خودرو با بيان اين مطلب گفت: ايران‌خودرو با هدف ايجاد ثبات در روند توليد، تحويل و ارايه محصول و خدمات بدون نقص، متنوع و ايمن در شرايط تحريم‌هاي بين‌المللي برنامه‌ها و پروژه‌هاي متعددي براي ارتقاي سطح كيفيت محصولات در سال گذشته و امسال تعريف و اجرا كرده است.  
حسن وفادار با بيان اين كه پروژه‌هاي اجرا شده و درحال اجراي ايران خودرو در شاخص‌هاي كيفي پس از تحويل خودرو به مشتريان، سبب كسب نتايج مطلوبي در ارزيابي‌هاي شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران شده افزود: نخستين عنوان پنج ستاره كيفيت براي محصول توليد داخل متعلق به خودروي 2008 توليدي ايران خودرو است. محصول هايما S7 اتوماتيك نيز در سال گذشته موفق به كسب 4 ستاره كيفي شده است. خودروهاي دنا و H30 كراس سه ستاره و آريسان نيز به رتبه 2 ستاره كيفيت در سال 97 دست يافته‌اند.
وي با اشاره به ادامه مسير بهبودهاي كيفيت محصولات ايران خودرو در سال جاري اظهار كرد: پروژه‌هاي اجرا شده منجربه افزايش سطح كيفي محصولات دنا پلاس و سورن به ترتيب به 4 و 3 ستاره كيفي شده است. همچنين محصولات پژو 207 صندوقدار و پژو پارس اتوماتيك به ترتيب با 4 و 3 ستاره كيفي وارد جدول ارزيابي شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران شده‌اند.
وفادار ارزيابي رضايت مشتريان از كيفيت اوليه محصولات در بازه زماني سه ماهه اول مالكيت محصول در شاخص IQS‌ را از جمله شاخص‌هاي مهم در ارزيابي‌هاي شركت بازرسي كيفيت و استاندارد ايران خواند و گفت: تعداد ايرادات اعلام شده در 100 دستگاه خودروي تحويل شده به مشتريان ايران خودرو در شش ماهه ابتداي سال 98 نسبت به شش ماهه ابتداي سال 97 حدود 7 درصد بهبود (كاهش ايراد) را تجربه كرده است.
وي افزود: از ابتداي تير ماه امسال تمامي محصولات توليدي گروه صنعتي ايران خودرو داراي رضايتي بالاتر از اهداف اعلام شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت (متوسط صنعت) هستند.
وفادار با تاكيد بر اين كه ايران خودرو در حوزه رضايت مشتريان از كيفيت خدمات پس از فروش نيز ضمن حفظ كيفيت خدمات كه بالاتر ازشاخص متوسط صنعت قرار دارد گفت: اين خودروساز اقدام به تعريف و اجراي برنامه‌هايي در راستاي ارائه خدمات مطلوب‌تر كرده است. تسريع در ارائه خدمات و كاهش ماندگاری خودروها در شبکه نمایندگی‌های مجاز، كاهش مراجعات تکراری خودروها، مدیریت فرآیند پذیرش تا ترخیص، پيگيري كيفيت خدمات و اقدمات انجام شده براي مشتريان و مدیریت فرآیند پذیرش تا ترخیص از جمله اقدامات در حوزه خدمات پس از فروش محصولات ايران خودرو است.
قائم مقام مديرعامل ايران‌خودور در كيفيت ادامه داد: در حوزه تامين نيز در راستاي تحقق اهداف كيفي و افزايش كيفيت در زنجيره تامين به‌عنوان زيربناي تحقق افزايش كيفيت در محصولات نهايي نيز شاهد كاهش شاخص C100 (ميزان قطعات برگشتي) در بازه يك‌سال پس از تحويل محصولات به مشتريان هستيم.
وي افزود: در اين حوزه به پروژه‌هايي مانند تعيين و پياده‌سازي  الزامات خاص تامين‌كنندگان گروه صنعتي ايران خودرو، ارتقاء سطح كيفي (گريدبندي) سازندگان با توجه به معيارهاي جهاني و قوانين دولتي، توانمندسازي و كمك به تامين‌كنندگان در راستاي افزايش سطح كيفيت آنها و پروژه‌هاي بهبود كيفيت مجموعه‌ها مي‌توان اشاره كرد.
وفادار از فرآيند به عنوان ديگر حوزه اجراي پروژه ارتقاي كيفيت نام برد و گفت: با تمركز بر نيازهاي مشتريان و افزايش و ارتقاي سطح كيفي فرآيندها در راستاي توليد محصول با سطح كيفي بالاتر برنامه‌ها و پروژه‌هايي به اجرا گذاشته شده كه از جمله آن مي توان به تضمين اجراي طرح تكوين پروژه‌ها، قطعات و محصولات، طراحي و توسعه محصولات جديد مطابق با نيازمندي‌هاي جديد مشتريان، همسوسازي تغييرات مهندسي با نيازهاي شبكه و مشتري و ارتقاي ايمني محصولات و افزايش ضريب ايمني در مقابل سرقت خودرو اشاره كرد.
اجراي رويكرد آديت تخصصي مشتري محور در فرآيندهاي توليد و پروژه هاي بهبود و ارتقاء كيفيت رنگ محصولات بخش ديگري از پروژه هاي حوزه فرآيند است.
وي در پايان كيفيت را سرفصل تمامي برنامه‌هاي ايران خودرو در حوزه هاي مختلف تامين،‌ توليد و خدمات پس از فروش خواند و گفت: با نظارت هاي مستمر بر زنجيره ارزش خودرو، علاوه بر اين كه مانع افت كيفي محصولات مي‌شويم،‌ به دنبال ارتقاي كيفيت و ارايه محصول و خدمات مطلوب تر به مشتريان هستيم.