کد مطلب: 145307
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۴۵
سفیر روسیه در تهران گفت: اگرچه تحریم‌های آمریکا علیه ایران تاثیراتی بر اقتصاد این کشور گذاشته است اما ایران برای جلوگیری از بی‌ثبات شدن کشور پس از این تحریم‌ها به اندازه کافی قدرتمند است.
 

به گزارش ایران خبر، لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس درباره تحریم‌های آمریکا علیه تهران اظهار داشت: به‌طور قطع وضعیت اقتصادی در ایران پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا کمی بد شده است. رسانه‌ها و نمایندگان دولت ایران به‌طور کلی این مسئله را پذیرفته‌اند، اما در عین حال، ایران یک کشور قدرتمند با پتانسیل‌های اقتصادی قوی است

وی ادامه داد: این اولین باری نیست که ایرانی‌ها در تیررس تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرند. من معتقدم که دولت و ملت ایران قدرت کافی برای جلوگیری از بی‌ثبات شدن اوضاع در کشور را در اختیار دارد.

جاگاریان تاکید کرد: روسیه خواهان وضعیت با ثبات در ایران است. ما سیاست تحریمی غیرقانونی آمریکا را محکوم می‌کنیم و از سایر کشورهای غربی می‌خواهیم تا همین کار را انجام دهند.

این دیپلمات ارشد روس خاطر نشان کرد: این مسئله را مد نظر داشته باشید که آمریکایی‌ها زمانی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حارج شدند که ایران ، برخلاف واشنگتن به‌طور کامل به تمام تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای عمل می‌کند. از این‌رو، اروپایی‌ها باید اراده سیاسی مناسب برای تضمین اینکه تهران از منافع اقتصادی و مزایای برجام بهره‌مند می‌شوند از خود نشان دهد. اروپا همچنین می‌بایست تضمین دهد که سازوکار مالی جدیدش با ایران که به تازگی راه‌اندازی شده، به درستی اجرایی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد که موضع اتحادیه اروپا درقبال عرضه نفت ایران نشان می دهد که بروکسل چگونه قادر است سیاست خارجی‌اش را که مستقل از واشنگتن است، دنبال کند.

وی افزود: نفت برای ایران بسیار حائز اهمیت است. اینکه اروپا قادر باشد حجمی از صادرات نفت را سفارش دهد که ایران برای اطمینان از گردش درآمدهای خود در بودجه به آن نیاز دارد ، یک سؤال بسیار بزرگی است.

جاگاریان همچنین گفت: اگر اروپایی‌ها موفق شوند- مرحبا به آنها.! در این صورت آنها ثابت خواهد کرد که اراده کافی و شجاعت ایستادن در برابر فشارهای واشنگتن  را دارند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا در واقع باید نشان دهند که قادر به دنبال کردن یک سیاست خارجی مستقل، بدون ترس از فریاد (اعتراض) شرکای خارجی‌شان هستند.

سفیر روسیه در کشورمان روز دوشنبه نیز به خبرنگاران گفت که مسکو از اظهارات جدید مقامات ایرانی درباره احتمال خروج از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) در پاسخ به عملکرد اروپایی‌ها (درخصوص برجام) نگران شده است.

وی در این باره اظهار داشت: ما از این مسئله بسیار نگران هستیم، به‌ویژه اینکه مجلس ایران نیز آن را بررسی کرده است. تا حد قابل توجهی، چنین واکنش احساسی از طرف همکاران ایرانی ما را می‌توان با این واقعیت توضیح داد که تهران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل کرده بود. اما در این میان، تروئیکای اروپا تنها اطلاعیه صادر می‌کرد.

این دیپلمات روس گفت که مسکو بارها از ایران خواسته است تا در معاهده ان‌پی‌تی باقی بماند و عضوی از این معاهده بین‌المللی مهم باشد.

وی با اشاره به کاهش گام به گام تعهدات ایران در برجام، آن را یک اقدام اجباری خواند و بیان کرد: آمریکا به‌طور آشکار تعهدات خود و حقوق بین‌الملل، به‌ویژه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نقض و سپس سروع کرد ایران را بدون دلیل و بی‌اساس برای تمامی مشکلات مقصر بداند.

لوان جاگاریان تصریح کرد: اکنون ایران قابل راستی‌آزمایی‌ترین کشور در جهان است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بارها تائید کرده که ایران به تعهداتش عمل می‌کند. روسیه از اقدامات (هسته‌ای) اخیر ایران خرسند نیست اما ما درک می‌کنیم که چرا آنها مجبور به این کار شدند. علاوه‌براین قابل ذکر است که تمامی این گام‌ها قابل بازگشت هستند.

سفیر روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود به سوریه اشاره کرد و گفت که تهران و مسکو نقشی کلیدی برای جلوگیری از استقرار تروریست‌ها در سوریه ایفا کردند. اگر روسیه و ایران نبودند، الان  تروریست‌ها در سوریه پیروز شده بودند. با تشکر از تلاش‌های ما، اکنون دولت مشروع بشار اسد در قدرت قرار دارد. حتی رقبای ما نیز، اگرچه با اکراه به این مسئله اذعان دارند.

وی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه در سال‌های اخیر گسترش یافته است، گفت: این، بیشتر به این دلیل است که در بسیاری از موضوعات، مواضع ما نزدیک هستند یا همپوشانی دارند. سوریه یکی از حوزه‌های همکاری ماست که کارآمدی آن را به اثبات رسانده است.

جاگاریان خاطر نشان کرد: مبارزه علیه تروریسم چالش مشترک ایران و روسیه است. ما همچنین اهداف و وظایف مشترکی درخصوص دیگر مشکلات منطقه‌ای داریم. علاوه‌براین، کشورهای ما تحت تحریم‌های غرب قرار دارد و این، ما را به‌ هم نزدیک‌تر می‌کند.

منبع : خبرگزاری ايسنا