کد مطلب: 145370
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۳۳
ایسنا/لرستان
 
به گزارش ایران خبر، ‌مسعود بابایی امروز در نشست صمیمی تشکل‎های کارگری و کارفرمایی استان که در محل سالن جلسات اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به این‎که شرایط، فضا و سیستم کسب و کار با تنش‎های زیادی مواجه است، اظهار کرد: هفت بحران اساسی در حوزه کسب و کار ایران اعلام شده که هرکدام از آن‎ها به نوعی یک بحران طلاق محسوب می‎شود و طبیعتاً اگر به این بحران‎ها توجه نشود زیستگاه‎های اقتصاد ما که کمتر در حوزه تولید و بیشتر در حوزه صنعت است، با چالش‎های اساسی‎تری مواجه می شویم.

وی با بیان این‎که یکی‎از بحران‎های اساسی که مطرح شده و شاید در همه دنیا به اندازه ما ظهور و نمود پیدا نکرده عدم یکپارچگی در اتخاذ تصمیمات است، ادامه داد: عمدتاً تصمیماتی که در این حوزه گرفته می‎شود از یکپارچگی و ساختار منطقی برخوردار نیست که همین موضوع باعث می‎شود نتایج آن بخش‎های مختلف را تحت تأثیر قرار دهد و گاهاً تصمیمی که با هدف بهبود اوضاع و شرایط بوده منتج به یک نتیجه معکوس شده و گرفتاری ایجاد کند.

بابایی با اشاره به این‎که بحث شفافیت بحرانی است که در کشور داریم و رئیس‎جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روی آن تأکید دارند، افزود: بحران شفافیت در کشور ما موجب شده ما خیلی از اوقات نتوانیم موضوعات را آنطور که هست بیان کنیم.

سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسست‎های اجتماعی را بحران دیگر در فضای کسب و کار کشور دانست و افزود: در شرایط کنونی ما نیازمند وحدت، همدلی و حذف گسست‎ها هستیم، نباید بین کارگر و کارفرما فاصله باشد.

وی بیان کرد: کارفرما شرایط کار را فراهم می‎کند و کارگر به‎عنوان یک نیروی مولد کار باید در کنار کارفرما باشد، حاصل این دو با حضور دولت در قالب یک مبحث سه جانبه گرایی مورد بررسی قرار می‎گیرد که هرچه تقویت شود، طبیعتاً از گسست‎های اجتماعی جلوگیری شده و شرایط ما نیز بهتر می‎شود.

بابایی با اشاره به این‎که افول سرمایه‎های اجتماعی یکی‎از بحران‎های جدی در کشور است، گفت: آسیب دیدن سرمایه‎های اجتماعی در هر کشوری و در هر ساختاری طبعات زیادی را ایجاد می‎کند.

سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این‎که دیگر بحران ما نابسامانی در حوزه‎های تولید و معیشت نیروی کار است، اظهار کرد: در سال 98 شاهد افزایش دستمزد کارگران به صورت چشمگیری بودیم اما تورمی که فروردین‎ماه ایجاد شد آن را پوشش داده و اجازه بهره‎برداری نیروی کار را نداد، امسال نیز این موضوع به‎عنوان یک چالش اساسی در حوزه معاونت روابط کار مطرح است.

وی با بیان این‎که یکی از مشکلات اساسی ما این است که پلت‎فرم مناسبی در فضای کسب و کار نداریم و بخش‎های مختلف و دستگاه‎ها با هم هماهنگ نیستند، عنوان کرد: بانک جهانی اعلام کرده بود که ایران در زمینه کسب و کار در سال 2020 یک رتبه ترقی پیدا کرده که به واسطه سعود 30 تا 40 پله‎ای در چند زیرشاخص بود، اما در بخش‎های اساسی هنوز وضعیت خوبی نداشته و در بین 190 کشور جهان رتبه 120 را داریم که اصلاً مناسب فضای کسب و کار ما نیست.

بابایی با اشاره به این‎که یکی‎از معضلات ما مدت زمان شروع کسب و کار است که در این زمینه رتبه‎ای بالای 100 در دنیا داریم، عنوان کرد: در کره جنوبی در 15 دقیقه آغاز یک کسب و کار را تعیین و تکلیف می‎کنند، اما شروع کسب و کار در کشور ما خیلی زمان‎بر است که حاصل نبود یک تفکر سیستمی است که همه قسمت‎ها را به هم لینک کند.

سرپرست اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‎که ما واحدهای مشکل‎دار کشور را مستقیماً رصد می‎کنیم، ادامه داد: می‎طلبد همه دست به دست هم داده و وضعیت را به سمت و سویی ببریم که در آینده شاهد نابسامانی‎های بیشتر در فضای کسب و کار خود نباشیم و به سمت و سوی اصول توسعه یافتگی که شایسته سالاری مبنای آن است حرکت کرده و بتوانیم نتایج خوبی بگیریم.

منبع : خبرگزاری ايسنا