کد مطلب: 146074
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۲۳
دبیر انجمن داروسازان ایران ضمن اشاره به ورود سودجویان به بازار ماسک، درباره علت کمبود و همچنین گرانی ماسک در برخی داروخانه‌ها توضیح داد.
 
به گزارش ایران خبر، محمد خلیلی در گفتگو با ایسنا، در واکنش به اخبار گران فروشی ماسک در داروخانه‌ها، اظهار داشت: هرچند که بر اساس اظهارات مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، ماسک و محلول‌های ضدعفونی کننده به میزان کافی در سطح داروخانه‌ها توزیع شده است، ولی شواهد موجود نشان می‌دهد که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است و همین موضوع دردسرهایی را برای داروخانه‌ها ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: بعد از گزارش موارد مثبت کرونا در کشور که تقاضا برای ماسک افزایش پیدا کرده و به میزانی که نیازها را برآورده کند، ‌ ماسک هنوز با قیمت مصوب در سطح داروخانه‌ها توزیع نشده است و ما منتظر اقدام عاجل سیاستگذاران در این خصوص هستیم.

خلیلی تصریح کرد: مسئله‌ای که وجود دارد ورود سودجویان در بازار است که به جای انجام وظیفه انسانی و ملی خود، درصدد ماهی گرفتن از این آب گل آلود هستند؛ به طوری که بعضی از شرکت‌های توزیعی، ماسک و سایر ملزومات مورد نیاز را با قیمت‌های ۵ تا ۶ برابر عرضه و حتی در قبال آن هیچگونه فاکتوری ارائه نمی‌دهند.

دبیر انجمن داروسازان ایران افزود: از آنجایی که داروخانه‌ها به طور معمول آنقدر ذخیره ندارند که بتوانند پاسخگوی تقاضای گسترده کنونی باشند، قسمت اعظم موجودی خود را طی ۲ تا ۳ روز گذشته عرضه کرده‌اند و به دنبال آن، تعداد معدودی از همکاران در داروخانه‌ها به دلیل انجام وظیفه انسانی سعی در تامین اقلام فوق و توزیع آن کرده‌اند که بدلیل گران بودن قیمت خریدشان، موجب شائبه گران فروشی در اذهان شده است.

خلیلی با تاکید بر این نکته که گران بودن ماسک به معنای گران فروشی داروخانه‌ها نیست، تصریح کرد: در واقع برخی داروخانه‌ها به منظور تامین و در دسترس قرار دادن ماسک‌ها، مجبور به تهیه ماسک از بازار شده بودند و طبیعتا با افزایش قیمتی که در بازار رخ داده، آن را بر اساس قیمت خرید خود فروخته‌اند و موجب ایجاد این تصور شده‌اند که داروخانه گرانفروشی کرده است. لازم می‌دانم تاکید کنم که همکاران مطلقاً و موکداً صرفا این اقلام را از منابع معتبر و با قیمت مصوب و به همراه فاکتور تهیه کنند.

خلیلی ادامه داد: آنچه که در شرایط امروز ضروری است، نظارت بر توزیع کلان و نیز رصد میزان تولید و نحوه توزیع است که بر عهده اداره کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی است و داروخانه ها به عنوان یکی از شبکه‌های گسترده کشور آماده توزیع یکسان و بر اساس بخشنامه‌های سازمان غذا و دارو هستند که لازمه آن ابتدائاً تخصیص سهمیه مورد نظر است.

وی با اشاره به اعلام آمادگی ۱۳ هزار داروخانه برای مشارکت در طرح ملی مقابله با شیوع ویروس کرونا، اینگونه اتهامات را مایه دل‌سردی و سلب اعتماد مردم به این حلقه موثر نظام سلامت برشمرد و تاکید کرد: از همه مسئولین و سیاستگذاران انتظار می‌رود بر اساس وظایفی که بر عهده دارند سعی کنند با برنامه‌ریزی دقیق و درک اهمیت آرامش روانی کادرهای درمانی و دارویی، موجب دلگرمی و مشارکت بیش از پیش این قشار خدوم گردند و شرایط استفاده از ظرفیت‌های حداکثری آنها را محیا کنند.

منبع : خبرگزاری ايسنا