کد مطلب: 146351
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۱۲
رئیس پلیس فتا ناجا گفت: با اجرای سرویس رمز دوم پویا در کشور، میزان جرایم حوزه فیشینگ تا ۵۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
 

به گزارش ایران خبر، به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار وحید مجید در تشریح این خبر اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد از پرونده‌های سایبری کشور مربوط به جرایم اقتصادی و مالی بوده، که جرم برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب با شگرد فیشینگ با بیش از ۶۵ درصد بیشترین میزان جرایم را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش قابل توجه صفحات فیشینگ و همچنین روند رو به رشد جرایم این حوزه طی چند سال اخیر، در راستای پیشگیری وضعی جرایم، راه اندازی سرویس رمز دوم پویا (OTP) در خریدهای اینترنتی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته و انجام اقدامات زیرساختی در حوزه استانداردسازی خدمات غیرحضوری بانکی و پیاده سازی اصلاحات لازم در درگاه‌ها و بسترهای پرداخت الکترونیکی، طی برنامه‌ریزی‌های انجام شده از ۲۱ بهمن ماه سال جاری طرح مذکور به صورت کامل به اجرا در آمد و استفاده از رمز دوم پویا در تراکنش‌های غیرحضوری بالای یک میلیون ریال الزامی شد.

این مقام مسئول ضمن تشکر از رئیس و مسئولان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اجرای این پروژه کلان ملی افزود: با اجرای این طرح و برابر بررسی‌های به عمل آمده از پرونده‌های تشکیل شده طی ۱۵ روز اخیر، نرخ تشکیل پرونده‌های این حوزه تا ۵۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

سردار مجید اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلاتی که در فرآیند قبلی یعنی استفاده از رمزهای ایستا وجود داشت انتقال وجوه سرقتی بین حساب‌های مختلف بدون اطلاع مالکان این حساب‌ها و در نتیجه مسدود شدن حساب شهروندان در نقاط مختلف کشور بود که با اجرای طرح مذکور، این مشکل نیز به صورت کامل رفع شد و به صفر رسیده است.

رئیس پلیس فتا ناجا ابراز امیدواری کرد: با استمرار همکاری‌ها با مجموعه بانک مرکزی و بهبود فرآیندها و انجام اصلاحات تکمیلی در این سرویس همانند تأیید دو مرحله‌ای پرداخت و درج مبلغ تراکنش و درگاه مربوطه در پیامک‌های ارسالی حاوی رمز پویا، ان شاء الله شاهد ارتقای هر چه بیشتر امنیت کاربران و استفاده ایمن تر از سرویس‌های بانکداری الکترونیک خواهیم بود.

سردار مجید به هموطنان توصیه کرد: با توجه به اینکه به زودی مبلغ تراکنش نیز در رمزهای پویای دریافتی از طریق پیامک درج خواهد شد بنابراین استفاده از بستر پیامک برای گرفتن رمز دوم پویا با توجه به آگاه شدن مشتری از مبلغ برداشت شده می‌تواند امنیت بیشتری را به همراه داشته باشد.

رئیس پلیس سایبری کشور از هم میهنان عزیز خواست در صورت نیاز به گرفتن مشاوره و راهنمایی پیرامون موضوعات سایبری و یا اعلام موارد مجرمانه به سایت رسمی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.

منبع : خبرگزاری مهر