پیشنهاد شورا روشن است؛ توقف حمل و نقل عمومی پایتخت

خبرگزاری مهر , 7 فروردين 1399 ساعت 23:08

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: پیشنهاد تعطیلی سیستم حمل و نقل عمومی را از طریق شهردار تهران، به هیأت دولت و ستاد ملی ارسال کردیم، اما موضوع در آنجا مسکوت ماند و تصمیمی گرفته نشد.


به گزارش ایران خبر، علیرضا زالی فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران، امروز اعلام کرده است تصمیم گیری در خصوص توقف فعالیت‌های مترو با شورای شهر است. این در حالی است که چهارم فروردین اعضای شورای شهر تهران در بسته‌ای پیشنهادی به دولت این موضوع را مطرح کرده بودند که سیستم حمل و نقل عمومی از جمله مترو، اتوبوس و مینی‌بوس تا ۱۶ فروردین تعطیل شود.

علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا این تصمیم‌گیری برعهده شورای شهر تهران گذاشته شده در حالی که پیش از این پارلمان محلی پایتخت در تصمیم‌گیری ستاد ملی مبارزه با کرونا نقشی نداشت، به خبرنگار مهر گفت: اخیراً در گفتگوی مجازی بین اعضای شورا پیشنهادهایی را جهت ارسال به شهردار تهران، در رابطه با تعطیلی برخی فضاها و فعالیت‌ها در شهر، تنظیم کردیم. می‌توان گفت مهم‌ترین پیشنهاد شورا تعطیلی سیستم حمل و نقل عمومی تا ۱۶ فروردین بود. با توجه به مقیاس و ابعاد تأثیرگذاری تعطیلی سیستم حمل و نقل عمومی، مقرر شد شهردار تهران که در جلسات هیأت دولت شرکت می‌کنند، موارد پیشنهادی را از سوی شورا مطرح کنند. در رابطه با تعطیلی حمل و نقل عمومی تا ۱۶ فروردین، تاکنون تصمیمی در دولت و ستاد ملی گرفته نشده است، و یا حداقل، مطلبی اعلام نشده است. اما نقل قولی به شورا منتقل شده که این کار تبعات دارد و به صلاح نیست و صرفاً می‌توان محدودیت‌هایی اعمال کرد. اما اینکه فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، امروز گفته است که تعطیلی حمل و نقل عمومی در دستور کار شورای شهر تهران قرار دارد و منتظریم این موضوع را به ما ابلاغ کنند؛ به گمان من اظهار نظر عجیبی است و من از فرمایش ایشان تعجب می‌کنم، تهران پایتخت کشور است و تصمیماتی در این سطح حتماً باید در راستای سیاست‌ها و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا که رهبری تصمیمات آن را در حکم تصمیمات شورای عالی امنیت ملی دانسته اند، اتخاذ شود. در شرایط عادی، تغییرات در روند فعالیت سیستم حمل و نقل عمومی، سیر قانونی مشخصی دارد. اما در شرایط فعلی مدیریت شهری تهران خود را ملزم می‌داند در چارچوب ساختار تعریف شده مدیریت بحران کرونا حرکت کند.

وی افزود: در همین راستا ما پیشنهاد تعطیلی سیستم حمل و نقل عمومی را از طریق شهردار تهران، به هیأت دولت و ستاد ملی ارسال کردیم، اما موضوع در آنجا مسکوت ماند و تصمیمی گرفته نشد. هر چند پیشنهاد دیگر شورای شهر مبنی بر تعطیلی کامل بوستان‌ها، مورد تأیید قرار گرفت و جهت اجرا ابلاع شد.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: شورای شهر تهران پیشنهاد خود را به دولت و ستاد ملی ارائه کرده است و انتظار این است تصمیم روشن، شفاف و قاطعی گرفته شود. هر تصمیمی را باید برای مردم تبیین و تشریح کرد، و دلایل موافقت یا مخالفت را برای مردم توضیح داد. بی تصمیمی در بحث تعطیلی یا اعمال محدودیت در حوزه حمل و نقل عمومی، بی تردید شرایط را بدتر می‌کند.

وی با اشاره به آمار استفاده کنندگان مترو در ۶ روز اول سال ۹۹ در تهران، گفت: طی ۶ روز نخست سال ۹۹، حدود ۷۱۴ هزار نفر برای تردد از مترو استفاده کرده اند. یعنی به طور متوسط، روزانه قریب به ۱۲۰ هزار نفر در تهران از مترو استفاده کرده اند. هرچند این آمار، نسبت به همین ایام در سال ۹۸ کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است، اما توجه کنیم در فضاهای بسته‌ای در شهر، که ضدعفونی آن نیز چندان ساده نیست، و باوجود سیستم تهویه نیز، هوای آلوده منتقل می‌شود و انتشار می‌یابد چه حجمی از شهروندان در حال رفت و آمدند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: پیشنهاد ما روشن است، توقف سیستم حمل و نقل عمومی تا ۱۶ فروردین.

به گزارش مهر، یوسف حجت سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در گفتگو با سایت خبری شهرداری تهران درباره پیشنهاد شورای اسلامی شهر تهران به ستاد ملی کرونا بابت تعطیلی حمل و نقل عمومی شهر، ضمن مخالفت با این پیشنهاد توضیح داده است: با وجود اینکه یکی از دلایل شیوع کرونا در ایتالیا و اسپانیا حمل و نقل عمومی بوده اما هیچیک از این دو کشور حمل و نقل عمومی خود را تعطیل نکرده‌اند. کشورهایی که حمل و نقل عمومی در آن‌ها تعطیل شده عبارتند از هند، قطر، کویت و اکراین. تعطیلی حمل و نقل عمومی در امریکا، کشورهای اروپایی و همچنین کشورهایی که بزرگ‌ترین و شلوغ‌ترین حمل و نقل عمومی را دارند، اتفاق نیفتاده است.

به گفته سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تعدادی مشاغل از جمله کارگران، آتش‌نشانان، پرستاران، پزشکان، کارکنان جمع‌آوری پسماند، بهشت زهرا، اداره برق و…، امکان تعطیلی در هیچ زمان و شرایطی را ندارند.

حجت با تأکید بر اینکه امکان تعطیلی حمل و نقل عمومی در شرایط کنونی وجود ندارد، گفت: بخشی از جامعه باید سرکار بروند تا همه امکان گذران امور زندگی را داشته باشند و نیازهای مهم و روزمره مردم تأمین شود؛ بنابراین نمی‌توان به صورت صد درصدی شهر را متوقف کرد.

وی با اشاره به ضرورت تفکیک مشاغل ضروری و غیرضروری در زمان بحران، گفت: آن دسته از افرادی که جزو مشاغل ضروری هستند نیاز به رفت و آمدهای درون شهری دارند. بخشی از این رفت و آمد از طریق حمل و نقل شخصی صورت می‌گیرد اما تمامی افراد امکان استفاده از وسایل نقلیه شخصی را ندارند و ترجیح می‌دهند که با حمل ونقل عمومی به جابه‌جایی بپردازند. تعطیلی حمل و نقل عمومی به نفع شهرداری است زیرا با کاهش مسافر همچنان هزینه‌های جانبی بسیاری از جمله برق شبکه، تعمیرات و نگهداری، تهیه ملزومات بهداشتی و … بر عهده ماست که با تعطیلی حمل و نقل عمومی این هزینه‌های جانبی هم حذف می‌شوند.

وی با بیان اینکه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تابع تصمیم گیری‌های شورای شهر و ستاد کرونا است، یادآور شد: تعطیلی حمل و نقل عمومی در شرایط کنونی مناسب نیست.


کد مطلب: 147707

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/147707/پیشنهاد-شورا-روشن-توقف-حمل-نقل-عمومی-پایتخت

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir