کد مطلب: 148187
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۵۷
با همه‌گیری کروناویروس جدید و تبدیل شدن آن به سرخط اخبار جهان، سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد که جهان به حدود شش میلیون پرستار بیشتر نیاز دارد.
 
به گزارش ایران خبر، آژانس بهداشت سازمان ملل متحد به همراه شرکای خود، کمپین "اکنون پرستاری" و شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) در گزارشی بر نقش پراهمیت پرستاران که بیش از نیمی از کل کارمندان بهداشت در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند، تأکید کردند.
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه پرستاران ستون فقرات هر سیستم سلامت و بهداشتی هستند، اظهار داشت: امروز بسیاری از پرستاران جهان در خط مقدم مبارزه با کروناویروس قرار دارند و این موضوع بسیار حیاتی است که حمایت کافی را برای حفظ سلامت جهان دریافت کنند.
در این گزارش آمده که در سراسر جهان تنها کمتر از ۲۸ میلیون پرستار وجود دارد و در پنج سال منتهی به سال ۲۰۱۸ میلادی این تعداد ۴.۷ میلیون نفر رشد داشته است.
سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه با وجود این رشد جهان هنوز هم با کمبود ۵.۹ میلیون پرستار مواجه است، اعلام کرد: بیشترین شکاف‌ها در کشورهای کم‌درآمدتری مانند کشورهای آفریقایی، جنوب شرقی آسیا، خاورمیانه و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی و به ویژه کشورهای افغانستان، پاکستان، یمن و ونزوئلا وجود دارد.
در این گزارش از کشورها خواسته شده تا شکاف‌های موجود در نیروی کار پرستاری خود را شناسایی کرده و در اموری چون آموزش، مشاغل و رهبری پرستارها بیشتر سرمایه‌گذاری کنند.
به گفته رئیس اجرایی شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) در کشورهایی که کمبود پرستار وجود دارد، میزان عفونت، خطاهای دارویی و میزان مرگ و میر بیشتر است. علاوه بر آن، کمبود پرستار، کادر درمان فعلی را بیش از حد خسته می‌کند.
کمپین "اکنون پرستاری" نیز در همه‌گیری اخیر کروناویروس خواستار سرمایه‌گذاری‌های فوری و بیشتر در انجام تست‌های کرونا از کادر درمانی شده است، چرا که بسیاری از پرستاران و کادر درمان از ترس اینکه به ویروس مبتلا شده باشند در محل کار حاضر نشده و هیچ راهی برای فهمیدن این موضوع که آیا واقعا مبتلا شده‌اند یا خیر وجود ندارد.
بر اساس این گزارش تاکنون ۲۳ پرستار تنها در ایتالیا به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و آمارها حاکی از آن است که حدود ۱۰۰ نفر از کادر درمانی در سراسر جهان به دلیل ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند.
همچنین گفته می‌شود میزان ابتلای کادر درمانی ایتالیا به کروناویروس جدید ۹ درصد بوده و این میزان برای اسپانیا به ۱۴ درصد رسیده است.
این گزارش همچنین از حملات کاملاً غیر قابل قبول و غیر قابل توجیهی که به کادر درمانی مقابله با کووید-۱۹ به بهانه بی‌توجهی آن‌ها به کارشان می‌شود، از جمله اخراج آن‌ها از کار خبر داده است که این ناملایمات توام با حمایت و محافظت ناکافی از کادر درمانی در برخی از کشورها فشار زیادی را به این قشر وارد کرده است. از همین رو سازمان جهانی بهداشت خواستار حمایت بیشتر دولت‌ها از کادر درمانی و پرستارانی که هم‌اکنون راه‌حل مقابله با بحران فعلی جهانی‌ هستند، شده است.
به گفته کارشناسان پیشتر نیز در زمان شیوع ایدز و ابولا چنین حملاتی متوجه کادر درمانی بوده است اما اکنون باید از اشتباهات گذشته درس گرفت و حمایت از پرستاران را تقویت کرد.
بسیاری از کشورهای ثروتمند اقدام به آموزش و تربیت پرستاران به اندازه تامین نیازهای بهداشتی خود نکرده و به مهاجرت پرستاران از دیگر کشورها متکی هستند که این موضوع کمبود پرستاران در کشورهای فقیر را تشدید می‌کند.
در حال حاضر تنها هشت درصد جمعیت پرستاران جهان به ۵۰ درصد از جمعیت جهان خدمت‌رسانی می‌کنند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این گزارش هشدار داده که کشورهای ثروتمند برای تأمین نیازهای بهداشتی خود باید به پرستاران فیلیپین و هند تکیه کنند که این امر می‌تواند منجر به کمبودهای چشمگیر در هند شود.
کارشناسان همچنین می‌گویند که پرستاری هنوز هم حیطه شغلی زنان است و نیاز به جذب مردانِ بیشتر در این حرفه وجود دارد. به گفته آن‌ها، شواهد روشنی وجود دارد مبنی بر اینکه هر جا مردان در هر حرفه‌ای در جهان تعداد بیشتری داشته باشند، حقوق و دستمزد و شرایط و قوانین بهبود می‌یابد.
بنا بر گزارش رویترز، سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که ۲۸ میلیون پرستار در جهان، معادل ۵۹ درصد از کادر درمانی جهان از پیش از آغاز بحران کرونا تحت فشار قرار گرفته‌اند.
 
منبع : خبرگزاری ايسنا