کد مطلب: 149205
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۸
رئیس ستاد مرکزی طرح اطعام مهدوی با اشاره به فعالیت ۱۰۶۰ آشپزخانه در طرح اطعام مهدوی گفت: تا شب گذشته یک‌ میلیون و ۴۵۰ هزار پرس غذا طبخ شد و انتظار داریم تا پایان ماه مبارک رمضان این رقم به پنج میلیون غذا برسد.
 

به گزارش ایران خبر، مجید باجلان‌در نشست خبری امروز خود گفت: همزمان با شیوع کرونا از ابتدای اسفند ماه گذشته کشور ما درگیر این بیماری شد. در مقابله با کرونا کشور ما موفق عمل کرده است، دولت و مردم نیز نقش موثری ایفا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه یکسری از مشاغل به دنبال کرونا بیکار شدند، اظهار کرد: این موضوع باعث شد در نیمه شعبان مقام معظم رهبری رزمایش کمک مومنانه را ابلاغ کنند تا مردم با همدلی به یکدیگر کمک کنند. کمیته امداد نیز براساس دوهدف ترویج احسان و تعامل با گروه‌های جهادی این دو موضوع را به اطعام نیازمندان گره زد و وارد این رزمایش شد و در عین حال با همراهی با «پویش ایران همدل» وارد اقدامات عملیاتی شد.

مراجعه تعداد زیادی از نیازمندان به کمیته امداد درپی شیوع کرونا

رئیس ستاد مرکزی طرح اطعام مهدوی با اشاره به اینکه کمیته امداد در توزیع ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بسته غذایی با محوریت بسیج مستضعفین همراهی کرده و یکی از اعضا آن بوده است، تصریح کرد: همزمان با کرونا نیازمندان بیشتری به ما مراجعه کردند و ما نیز به دنبال این موضوع ‌طرح «همسفره» را اجرا کردیم که طرح توزیع اطعام مهدوی زیرمجموعه آن قرار دارد.

باجلان با اشاره به اینکه ابتدا قرار بود ۳۱۳ پایگاه در کل کشور برای طبخ و توزیع غذای گرم برای نیازمندان کل کشور  ونه تنها مددجویان  در این خصوص فعال شوند، اینرا هم گفت که برای رعایت تمام‌ موارد بهداشتی یک‌ کارشناس مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی در آشپزخانه‌ها حضور دارد.

 به گفته وی، در این طرح با ستاد عتبات عالیات هماهنگ شده تا موکب‌ها و تجهیزات خودشان را در اختیار این طرح بگذارند. همچنین با پدافند غیر عامل، گروه‌های جهادی  و ۴۰۰۰ مرکز نیکوکاری وابسته به امداد، هماهنگ شده است.


توزیع جیره غذایی خشک در مناطق روستایی

رئیس ستاد مرکزی طرح اطعام مهدوی با بیان اینکه در این طرح دو محور دنبال شده است، توضیح داد: این دو محور شامل اطعام غذاهای گرم در مناطق محروم و در دسترس و توزیع جیره خشک غذا در مناطق روستایی بوده است.

باجلان با بیان اینکه تا دوم اردیبهشت ماه در استان تهران پنج آشپزخانه و ۳۰ آشپزخانه در سراسر کشور شروع به کار کردند، گفت:  فعالیت این مراکز از ابتدای ماه مبارک رمضان آغاز شد و تا کنون به جای ۳۱۳ آشپزخانه  ۱۰۶۰ آشپزخانه افتتاح شده است. در آشپزخانه‌ها نیز سامانه‌ای طراحی شده تا آمار آنلاین آنها را داشته باشیم.  همچنین تا کنون۲۰ هزار نفر در آشپزخانه ها مشغول هستند.

 آخرین آمار از طبخ و توزیع غذا بین نیازمندان

وی با بیان اینکه در کشور  تا شب گذشته یک‌ میلیون و ۴۵۰ هزار پرس غذا طبخ شده  است، اظهار کرد:ارزش ریالی این تعداد غذای طبخ شده ۲۱ میلیارد تومان بوده تا در دسترس نیازمندان قرار بگیرد. توزیع غذا نیز با رعایت مسائل بهداشتی بوده و انتظار داریم حدود پنج میلیون غذا تا پایان ماه مبارک رمضان توزیع شود اما با توجه به آمار از این تعداد عبور خواهیم کرد.

رئیس ستاد مرکزی طرح اطعام مهدوی با اشاره به اینکه هرساله کمیته امداد جشن‌هایی را در ماه رمضان اجرا می‌کرد، تصریح کرد: اما امسال جشن رمضان از طریق اطعام مهدوی دنبال شده است که در تاریخ امداد به عنوان یک سنت ماندگار خواهد شد. سال قبل هم طرح «افطاری ساده» را داشتیم که امسال در قالب اطعام مهدوی بوده است.

وی ادامه داد: همچنین یک حساب متمرکز نیز برای جمع آوری وجوهات ایجاد شده که بیش از دو میلیارد جمع آوری شده که به مناطق محروم ارسال شده است. البته هر استان نیز نیکوکاران خود را دارد و مجموع این مبالغ بیش از ۵۰ میلیارد تومان بوده است. امیدواریم تا پایان ماه مبارک رمضان اتفاقات خوبی رقم زده شود.

به گفته وی به طور میانگین ۲۰۰ هزار غذا هر شب بین نیازمندان طبخ و توزیع می‌شود که ۲۵ هزار مورد به نیازمندان تهران اختصاص دارد.

منبع : خبرگزاری ايسنا