کد مطلب: 150657
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۳
رئیس جمهور گفت: ما هنوز به نقطه‌ای نرسیده‌ایم که ۶۰ یا ۶۵ درصد جمعیت با این ویروس مواجه شده و از آن عبور کرده باشند و ایمنی دسته‌جمعی به وجود آمده باشد، پس نگرانی‌ها همچنان وجود دارد.
 

به گزارش ایران خبر، حجت الاسلام و الملسمین حسن روحانی در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا، اظهار کرد: در فروردین و اردیبهشت امسال تولیدات ما در بیشتر زمینه‌ها افزایش یافته است، البته در گردشگری، حمل و نقل و صنعت هوانوردی شرایط فرق می‌کند با این حال در بخش کشاورزی، خدمات و صنعت تولیدات ما در فرودرین و اردیبهشت نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: صادرات هم در مسیر خوبی قرار گرفته است، در اسفند سال گذشته و فروردین و اردیبهشت امسال مرزها بسته بود اما در خرداد بسیاری از مرزها باز شد و صادرات غیر نفتی افزایش یافته و اکنون شرایط بانک مرکزی و ارز آوری بهتر شده است.

روحانی خاطرنشان کرد: امروز یک وحدت و انسجام در حکمرانی کشور ایجاد شده است و دست یکدیگر را گرفتن به جای مشت ‌گیری به وجود آمده است. امروز همه قوا و نیروها کنار هم هستند؛ در واقع ما کرونا را از یک تهدید به یک فرصت تبدیل کردیم و قواها و نهادها به یکدیگر نزدیک شد؛ یک ائتلاف ملی برای سلامت و معیشت مردم و در واقع یک ائتلاف ملی برای زندگی ایجاد شده است که یک دستاورد بزرگ بوده و نباید آن را از دست بدهیم.

روحانی در ادامه این جلسه با اشاره به نحوه شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: این بیماری در یک کشور آغاز شد، به پیک رسید و از پیک عبور کرد و از دورازه‌ای وارد کشور دوم و سوم شد و به همین صورت ادامه یافت. در ایران استان‌هایی به سرعت به پیک رسیدند مثل قم و گیلان و سپس سایر استان‌ها به پیک رسیدند اما در نموادری که امروز نشان داده شده، بسیاری از استان‌هایی که به پیک رسیده بودند اکنون از پیک خارج شده و در شرایط فوق العاده نیستند؛ البته بیماری هنوز وجود دارد چند استان دیگر همان وضعیت را دارند و ما اکنون در پیک اول هستیم؛ خوزستان کم کم در حال عبور از پیک است و سایر استان‌ها به تدریج وارد پیک شده و از آن عبور می‌کنند. وضعیت زرد، قرمز و سفید استان‌ها ثابت نبوده و ممکن است شرایط تغییر کنند.

وی با بیان اینکه این بیماری هنوز واکسن و داروی قطعی ندارد، خاطرنشان کرد: ما هنوز به نقطه‌ای هم نرسیده‌ایم که ۶۰ یا ۶۵ درصد جمعیت با این ویروس مواجه شده و از آن عبور کرده باشند و ایمنی دسته جمعی به وجود آمده باشد. پس نگرانی‌ها همچنان وجود دارد و باید مراقبت کنیم. در استان هرمزگان به خاطر تعطیلات عید فطر، رفت وآمدها زیاد شده و این استان در مرحله پیک بیماری قرار گرفت؛ بنابراین سفر و مراعات نکردن دستورالعمل‌ها ما را دچار مشکل می‌کند.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: این نکته را باید در نظر گرفت که امکانات پزشکی محدود است؛ بنابراین همه باید مراقبت کنند. البته از اواسط خرداد مراعات‌ها کم شده و از ۸۰ درصد به ۲۰ درصد رسیده است که این برای ما نگرانی ایجاد می‌کند. دولت تمام اقدامات لازم برای بیشتر شدن تجهیزات پزشکی را به کار گرفته و اکنون تقریبا شرایط ما خوب است و مشکلی نداریم و حتی خود را برای مراحل سخت تر آماده کنیم اما مردم هم باید همکاری خود را ادامه دهند.

وی ادامه داد: به وزارت صنعت توصیه شد ماسک ارزان به اندازه کافی در اختیار مردم قرار دهند و خدمات دولت هم باید الکترونیکی شود و میز خدمت ادارات هم به گونه‌ای باشد که موجب اجتماع نشود.

وی در ادامه گفت: در اینجا یک نکته که قبلا تاکید کردم را می‌گویم، در زمینه این ویروس باید بگویم جمعیت بزرگ ما که دچار مشکل می شوند یا مسن هستند، یا بیماری زمینه‌ای دارند؛ بنابراین خیلی مهم است نسبت به این دو گروه حساس باشیم تا وقتی داخل پیک بیماری می‌شویم اولین هشدار برای این افراد باشد.

روحانی در ارتباط با ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اماکن مذهبی، گفت: در حرم‌هایی مثل حرم شاه‌عبدالعظیم حسنی، قم و جمکران مراعات خیلی خوب بوده؛ جای تشکر دارد که دستورالعمل های لازم را رعایت کردند. اما در برخی اماکن شرایط مناسب نبود؛ در حرم رضوی جمعیت بیشتر است، گزارش‌های امیدوارکننده‌ای از فاصله‌ها، ماسک، تشکیل نماز جماعت نداشتیم. از همه مسئولین حرم رضوی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استانداری خواهش می کنم توجه لازم را داشته باشند تا همه ما وارد پیک این بیماری نشویم.

وی تصریح کرد: اگر به پیک بیماری برگردیم مجبوریم همه گشایش هایی که ایجاد می‌کنیم را ببندیم. برای اینکه به آنجا نرسیم این همکاری ها باید به خوبی ادامه پیدا کند.

رئیس‌جمهور گفت: در جلسه امروز چند مورد را به تصویب رساندیم؛ یکی حقوق بیکاری دادن به افرادی که به خاطر کرونا در سه ماه اخیر بیکار شدند. بعضی از کسب و کارها که بیمه نبودند هم مشمول کمک شدند. به نمایشگاه‌های تخصصی به شرط دعوت افراد خاص و نه عموم مردم اجازه داده شد. تالارهای پذیرایی در جایی که قرمز نیست در چهارچوب مصوب ، کم تر از پنجاه درصد ظرفیت بازگشایی می شوند. کتابخانه ها و قهوه خانه ها در چهارچوب فعالیت‌های مشخص شده می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند، اما برخی موارد مثل اردوهای تابستانی ممنوع است.

وی گفت: در مسئله زندانیانی که مرخصی‌شان خطری برای جامعه ایجاد نمی کند تصمیم گرفته شد تا آخر ماه در مرخصی باشند. چون مسئله، سلامت مردم است در این شرایط ویژه همه باید تلاش کنیم. امیدوارم همه ارکان ما مسیر پیروزی را دنبال کنند و ما برای همیشه ائتلاف ملی خود را حفظ کنیم.

منبع : خبرگزاری ايسنا