کد مطلب: 150856
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۵۲
ایسنا/بوشهر
 
به گزارش ایران خبر، سعید کشمیری در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: در این مدت میزان نمونه‌گیری را بالا برده ایم به این علت که می خواستیم تمام افرادی که در تماس با موارد مثبت قبلی بوده اند را مورد آزمایش قرار دهیم و این طبیعی است که وقتی یک اپیدمی در مراحل صعودی قرار می‌گیرد نمی‌توان روزانه در مورد آن صحبت کرد و بهتر است که وضعیت هفتگی تحلیل شود و چون اعلام آمار روزانه ممنوع شده است به همین دلیل به نظرم رسید که سیر صعودی و هفتگی را به اطلاع مردم برسانیم.

وی ادامه داد: من قبلا هم گفته بودم که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم مبتلا و خوب شده اند و می دانید که حدود ۴۰ درصد بیماران هیچ علامتی ندارند و بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افراد مبتلا به کرونا نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند. قبلاً روزانه ۵ نفر بستری داشتیم اما الان به طور همزمان ۶۰ نفر به بالا موارد مثبت بستری داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: از زمانی که آمار مبتلایان در استان بوشهر روند صعودی پیدا کرده است ما نامه‌نگاری کرده و موضوع را به اطلاع وزیر بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا رساندیم و این موضوع در ستاد ملی مطرح شد که رئیس جمهوری آن را در چارچوب خاص برای شهرهای مختلف موکول کرد که در جلسه امروز تصمیماتی اخذ شده و شنبه ابلاغ خواهد شد.

هر گونه تجمع منجر به بیماری و مرگ می شود

کشمیری با اشاره به وضعیت رعایت پروتکل ها در سطح جامعه گفت: مردم در جریان هستند که هر گونه تجمعی می‌تواند منجر به بیماری و مرگ شود و با وجود علم به این موضوع مراسمات خود را برگزار می‌کند و حتی گزارشهایی داریم که در عروسی ها بالغ بر ۶۰ الی ۷۰ نفر مثبت اعلام می‌شود. مراسم خاکسپاری و ختم نیز همین قدر می تواند خطرناک باشد. ادارات شلوغ و پرازدحام نیز به همین شکل، به ویژه در این ایام که هوا گرم است و افراد در محیط های بسته کنار هم قرار می گیرند و وجود حتی یک نفر آلوده می‌تواند همه را درگیر کند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده نکردن از ماسک، عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و حتی حرف زدن عادی بدون استفاده از ماسک و فاصله می تواند بیماری را منتقل کند. اینکه همدیگر را می‌شناسیم دلیل نمی‌شود که از وضعیت سلامت هم باخبر باشیم، اینکه دور هم نشسته و صحبت کنیم  و یا در جمع های کوچک و آشنا ماسک را برداریم و هشدارها را نادیده بگیریم صحیح نیست. 

نگرانی شدید در مورد خستگی کادر درمان و پر شدن تخت ها

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر عنوان کرد: الان نگرانی شدید ما خستگی کادر درمان و پر شدن تختهای بیمارستانی است. هر چقدر هم توان درمان را افزایش دهیم اگر به شکل کنترل‌ نشده بیمار وارد سیستم شود قطعا دچار مشکل خواهیم شد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در عسلویه دو مرکز بهداشت و یک آزمایشگاه تعطیل شده است که البته آزمایشگاه قرار است با جایگزینی نیروها مجددا به فعالیت خود ادامه دهد. این خیلی اتفاق بدی است که مرتبا نیز تکرار می‌شود چون در این مراکز خدمات دهی به مردم صورت می‌گیرد و همه اینها می‌تواند به ما ضربه بزند. پیشنهاد ما یک محدودیت وسیع به مدت حداقل یک هفته است که کل استان بازار و اصناف و ادارات با کمترین حالت ممکن به فعالیت خود ادامه دهند و مردم حتی بین شهرستانی نیز رفت و آمد نکنند تا پیک صعودی بیماری کنترل شود.

اگر این وضعیت ادامه یابد در بیمارستان ها مشکل خواهیم داشت

سعید کشمیری در خصوص وضعیت بیمارستان ها اظهار کرد: در حال حاضر در بیمارستان ها مشکل نداریم اما اگر وضعیت به این شکل ادامه پیدا کند و کنترل نشود قطعاً دچار مشکل خواهیم شد. عمده تخت‌های بیمارستان شهدای خلیج فارس به خدمات دهی برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص یافته است ضمن اینکه بخش‌هایی که بقیه بیمارستان ها فاقد آن بوده اند مثل نوزادان، آندوسکوپی و دیالیز کار خود را ادامه می‌دهند اما سایر خدمات برای بیماران تصادفی و داخلی را به بیمارستان‌های دیگر هدایت کرده ایم. هر چند در این بیمارستانها نیز بخش بیماران حاد تنفسی وجود دارد و به بیماران خدمات می‌دهند. 

منبع : خبرگزاری ايسنا