کد مطلب: 150978
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۴۰
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به حضور تمام قد دستگاه‌های اجرایی مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی در میدان مبارزه با همه‌گیری کرونا، هم افزایی بین‌بخشی را از عوامل مهم افزایش بهرو وری در ستاد دانست.
 

به گزارش ایران خبر، دکتراسماعیل توحیدلو با اشاره به اهمیت و لزوم ایجاد همکاری‌های بین‌بخشی برای مقابله با کرونا در استان تهران گفت: از آغاز فعالیت ستاد از اوایل اسفندماه سال گذشته، انبوهی از مشکلات پیش رو بود؛ مشکلاتی که به نحوی حل کردن آن‌ها در گرو قدم به میدان گذاشتن ارگان‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی، شهرداری، سپاه پاسداران، ارتش، قوه قضاییه، نهادهای عمومی غیردولتی و دانشگاه‌های دیگر علوم پزشکی استان تهران بود.
 
وی در ادامه اظهارکرد: در همین راستا در ستاد مقابله با بیماری کرونا کلانشهر تهران، معاونتی با عنوان معاونت هماهنگ‌کننده یا مرکز هماهنگی شکل گرفت. حوزه مسئولیتی این معاونت، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف اجرایی اعم از سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی در راستای اهداف ستاد و تقویت مجموعه تعیین شد.
 
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: با تلاش‌های این معاونت از تمامی دستگاه‌هایی که می‌توانستند در این مسیر کمک‌کننده باشند، دعوت به همکاری شد و به دنبال آن رییس یا فرمانده‌ای از هر ارگان، اعضای شورای فرماندهی ستاد مقابله با بیماری کرونا را تشکیل دادند.

سپاه پاسداران تمام قد در کنار ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران ایستاده است

توحیدلو با بیان اینکه از همان ابتدا نقش برخی از نهادها در این میان بسیار پررنگ بود، گفت: یکی از این نهادها سپاه پاسداران با محوریت قرارگاه ثارالله، سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ و سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران است که علاوه بر کمک‌ها و همراهی‌های معنوی، در امور اجرایی نیز بسیار ثابت قدم در مدار ارائه خدمت حضور داشتند.

وی تصریح کرد: ابتدای اسفندماه به دستور سردار سلامی - فرمانده کل سپاه پاسداران - در کمتر از یک هفته، ۲۳ نقاهتگاه مجهز در سطح شهر تهران، همراه با نیروی انسانی مجرب همچنین حدود ۱۰۰ تن مواد غذایی همچون گوشت، مرغ، برنج و تن ماهی اهدا شد که این اقلام در اختیار بیماران و کادر درمان قرار گرفت.
 
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: از جمله دیگر کمک‌های سپاه پاسداران از ابتدای اپیدمی ضدعفونی کردن تمام معابر شهر از جمله ایستگاه‌های BRT، مترو و آسایشگاه‌های جانبازان و سالمندان با کمک بسیج، اسکان معتادین متجاهر به‌صورت رایگان و پیگیری به منظور کفن و دفن شرعی کرونایی است.
 
به گفته توحیدلو با هماهنگی معاونت عملیات قرارگاه ثارالله، به‌طور مستمر بالگرد در اختیار فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران قرار می گرفت تا ایام قبل از عید نوروز ترافیک شهری را بسنجد و وضعیت مبادی ورودی و خروجی شهر را بررسی و ارزیابی کند.
 
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران افزود: کمک به اجرای طرح غربالگری در شهر تهران با مشارکت وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات، به کارگیری بیش از 2000 نیروی بسیجی داوطلب، شناسایی افراد آسیب دیده اقتصادی و واگذاری بسته‌های حمایتی به آن‌ها همچنین برنامه‌ریزی و تولید محتوای آموزشی به منظور ارائه آموزش عمومی در فضای مجازی بخشی از کمک‌های سپاه است.

وی در ادامه گفت: شناسایی و توقیف اتباع بیگانه که با هدف جمع آوری و خرید اقلام بهداشتی به منظور ضربه زدن به نظام سلامت کشور و خروج آن‌ها از مبادی غیررسمی به کشورهای بیگانه و برخورد با اخلالگران که در فضای مجازی مشغول انتشار اخبار کذب با محتوای عدم کارایی سیاست های نظام و در نهایت تشویش اذهان عمومی در جهت عدم کارایی کادر بهداشت و درمان کشور مشغول به فعالیت بودند، از اقدامات بی‌بدیل سازمان اطلاعات سپاه پاسداران با محوریت سازمان اطلاعات سپاه تهران بزرگ بوده است.

پشتیبانی بنیاد مستضعفان از کادر درمان در خط مقدم مبارزه با اپیدمی کرونا

توحیدلو با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان نیز در این مسیر ستاد را تنها نگذاشت، ادامه داد: در نظر گرفتن محل اقامت در هتل‌های کوثر، انقلاب و مرکز باران برای پزشکان و پیراپزشکانی که در خط مقدم مبارزه با کووید-۱۹ بودند، یکی از بزرگترین کمک‌های این بنیاد محسوب می‌شود همچنین حمل و نقل کادر درمان را هم برعهده داشت.
 
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، از در اختیار گذاشتن ۲۴ دستگاه آمبولانس، ۸ دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۸ دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی ایران و ۸ دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: این آمبولانس‌ها همچنان در حال سرویس‌دهی به بیماران کرونایی هستند.

وی ادامه داد: نیم‌چاشت‌های روزانه کیک و نوشیدنی نیز توسط بنیاد مستضعفان به وفور در اختیار بیمارستان‌ها قرار گرفت و همچنان این اقلام در انبارهای مراکز به کفایت موجود است. این بنیاد وعده ناهار تمامی بیمارستان ها را نیز تامین می‌کرد.
 
به گفته توحیدلو اهدای ۱۰ هزار ماسک و 2000 لباس حفاظت فردی به‌صورت هفتگی از جمله دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان است.

بیمارستان‌های ارتش در حال خدمت‌رسانی

وی در خصوص اقدامات ارتش گفت: این دستگاه نظامی نیز بیمارستان‌های هاجر، خانواده، گلستان و بعثت را در اختیار بیماران کرونایی گذاشت و مرکز مصلی تهران را به عنوان مرکز نقاهتگاهی تجهیز کرد.
 
توحیدلو با اشاره به نقش پررنگ فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با محوریت پلیس امنیت اقتصادی فاتب در کشف و ضبط اقلامی که در انبارها احتکار شده بود، اظهارکرد: بر همین اساس تمام نیروهای تمام وقت در اختیار ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران قرار داشتند و هم اکنون نیز آماده خدمت‌رسانی هستند و در به کارگیری ماشین آلات سنگین یگان ویژه فاتب در امرضدعفونی کردن معابر شهری به ویژه خیابان‌های اصلی، در جهت ایجاد آرامش روانی برای مردم بسیار کمک‌کننده بود همچنین عملکرد پلیس در روز طبیعت در کنترل رفت و آمد بوستان‌ها، فضاهای سبز و تفرجگاه‌ها و کنترل مبادی ورودی و خروجی شهر بی‌نظیر بود.
 
وی ادامه داد: وزارت اطلاعات با محوریت سازمان اطلاعات استان تهران با ارائه گزارش در حوزه اشراف اطلاعاتی، اقدام، پیشگیری و صیانت و در حوزه هماهنگی و هم افزایی، بسیار کارآمد و پشتیبان ستاد بود. به عبارت ساده تر سازمان اطلاعات استان تهران به نوعی مرکز فرماندهی اتاق فکر ستاد محسوب می‌شود و تقریبا تمام تصمیم گیری‌ها با نظر و مشارکت این سازمان بی‌بدیل لحاظ می‌شود.

نقش دستگاه نظارتی سازمان بازرسی کل کشور در ستادکرونا استان تهران

وی تصریح کرد: دستگاه نظارتی سازمان بازرسی کل کشور برای اولین بار با دستور رییس محترم قوه قضاییه در قالب دستگاهی اجرایی در کنار ستاد حضور پیدا کرد و بازرس کل محترم استان تهران به نیابت از رییس محترم سازمان بازرسی کل کشور در کلیه جلسات تصمیم گیری حضور پگیر، مستمر و مفید داشت.
 
رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، تصریح کرد: در اختیار گذاشتن اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده‌ای که در فرمانداری‌ها وجود داشت، با همکاری بی بدیل استاندار تهران یکی از بزرگترین کمک‌های سازمان بازرسی در تامین منابع مالی محسوب می‌شود که بسیاری از تجهیزات پزشکی نیز از محل همین کمک‌ها خریداری شد البته این اقدامات همچنان صورت می‌گیرد.

نیروهای شهرداری بی ادعا وارد عمل شدند

توحیدلو با بیان اینکه نیروهای شهرداری حقیقتا مجاهدانه و بی ادعا خدمت‌رسانی کردند، اظهارکرد: در روزهای ابتدایی بزرگترین فشار روی  مدیر عامل و کارکنان سازمان بهشت زهرا بود چراکه روزانه متوفیان بر اثر کرونا به آرامستان منتقل می‌شدند و غسل دادن این متوفیان دارای شیوه نامه خاصی بود که شهرداری توانست به نحو مطلوب این چالش را مدیریت کند.

وی با اشاره به فعالیت مستمر مترو در روزهای اوج بیماری، علیرغم تعطیلی این ناوگان حمل و نقل عمومی در بسیاری از کشورهای دنیا، تصریح کرد: روزانه چندین نوبت متروی تهران ضدعفونی می‌شد.

به گفته رییس مرکز هماهنگی ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، به‌طور کلی در خصوص همراهی‌های شهرداری می‌توان به مدیریت ضدعفونی و جابجایی مسافران در ناوگان حمل و نقل عمومی و جمع آوری پسماندهای بیمارستانی که شیوه‌نامه‌ای بسیار حساس و در عین حال هزینه بر برای شهرداری داشت، اشاره کرد.

توحیدلو نقش دادگستری استان تهران به ویژه معاون قضایی استان و دادستان تهران را نیز در تسریع فرآیندهای قضایی بسیار مهم دانست و اظهارکرد: در مواقعی که در ستاد برای اجرای دستورالعملی نیاز به دستور قضایی وجود داشت، به همکاری بی‌نظیر دادستانی تهران این امکان در کمتر از یک ساعت فراهم می‌شد و دستور قضایی مربوطه در اختیار ستاد قرار می گرفت و در امر مدیریت و نظارت بر زندانیان به مرخصی رفته در این ایام بسیار دقیق و با حساسیت خاص موضوع را پیگیری می‌کردند.
 
وی با اشاره به پشتیبانی همه‌جانبه وزیر بهداشت از ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ادامه داد: راهنمایی های  وزیر بهداشت از ابتدا تا کنون در تصمیم‌سازی‌های متقن ستاد موثر بوده است و بی شک بدون این همراهی و به اشتراک گذاشتن تجربیات، مدیریت شرایط بسیار سخت و حتی ناممکن می‌شد.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توحیدلو در پایان نقش دستگاه‌های اجرایی را در بهره‌وری ستاد کرونا، مشهود و چشمگیر دانست و گفت: کمتر ستادی با این حجم از مقامات بلندپایه می‌تواند اینگونه یک دل و یک صدا مشکلات را کنترل کند. این هم افزایی دستگاه های اجرایی در تهران باید به عنوان نمونه برای حل مسائل در سایر استان‌ها الگو قرار گیرد.

منبع : خبرگزاری ايسنا