کد مطلب: 151952
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۸
اهواز– از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۸۱ آتش‌نشان اهوازی به این ویروس مبتلا شده‌اند و یک نفر از آنها نیز جان خود را در این راستا از دست داده است.
 
به گزارش ایران خبر، خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - کوثر کریمی: همیشه جان بر کفن و در خط مقدم حوادث پیشتاز هستند. از سیل و زلزله تا سوانح و عملیات امداد و نجات که بی توقع و بدون ترس پای در دل آتش و حادثه می‌گذارند تا با به خطر انداختن جان خود، همنوع‌های خودشان را از بند خطر رها کنند.

از وقتی که کشور میزبان مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا ویروس شد، باز هم آتش‌نشانان از روزهای ابتدایی شیوع این ویروس جان بر کف به کمک حافظان و مدافعان سلامت آمدند تا نقش مؤثری را در راه ریشه‌کن شدن این ویروس منحوس داشته باشند.

آتش‌نشانان اهوازی در این روزهای سخت بیماری کرونا علاوه بر کار روزانه، با اراده خستگی‌ناپذیر کمر همت به کار شبانه در راه پاک‌سازی و ضدعفونی مناطق و اماکن شهر بسته‌اند.

شاید گاه یادشان می‌رود که خود نیز انسان هستند و مانند تمام همنوع خودشان و به اقتضای شغلشان شاید بیشتر دستخوش حوادث و بیماری‌اند و باید مراقب و محافظ جسم و جان و حتی روحشان باشند.

بعضی از آنها پدر خانواده و برخی پسر یک خانواده ولی هیچ‌کدام از این‌ها مانع انجام وظیفه در سخت‌ترین و بحرانی‌ترین شرایط نمی‌شود و حتی با این وصف که گاهی خود نیز از آسیب حوادث و اتفاقات پیش رویشان در امان نیستند.

مانند این روزهای جنگ و جدال با کرونا ویروس که دامن بیش از ۸۰ نیروی کادر آتش‌نشانی اهواز را نیز گرفت و آنان را به این بیماری مبتلا کرده است. نیروهایی که علاوه بر خطرات کارشان، از کمبودها و نبود برخی امکانات لازم نیز رنج می‌برند.

نیاز به به‌روزرسانی تجهیزات، کمبود ایستگاه‌های آتش‌نشانی، نبود نیروی کافی و… از مواردی است که می‌تواند ضامن سلامت آنان باشد. وجود نیروی کافی می‌تواند زمان استراحت بیشتری را برای افرادی که از یک عملیات سخت برگشته‌اند، فراهم کند و یا به‌روزرسانی دستگاه‌های اکسیژن چرا که برای حفاظت از بیماری کرونا مجبور هستند ماسکی را به صورت داشته باشند، اجازه تنفس راحتی را بعد از یک عملیات سخت و پر دود به آنها نمی‌دهد و ریه‌هایی که نه از آسیب دود و آلودگی‌های محیط حادثه در امان هستند و نه از ویروس کرونا.

کرونا را جدی بگیرید

سرحان خلف دخت ۳۹ ساله با ۱۳ سال سابقه فعالیت در آتش‌نشانی، می‌گوید: آتش‌نشان جماعت وقتی لباس فُرم را به تن می‌کند دیگر این موضوع را پذیرفته‌اند که در هر سانحه‌ای امکان دارد که جانش را از دست بدهد. آتش‌نشانی اهواز از ابتدای شیوع ویروس کرونا شب‌ها با دل و جان شهر را برای خدمت به مردم ضدعفونی می‌کند تا در کنار دیگر اقشار با کرونا مبارزه و آن را شکست بدهد.

او با اشاره به اینکه آتش‌نشانان اهواز صبح‌ها نیز مشغول امدادرسانی و اطفای حریق هستند، ادامه می‌دهد: مرحوم «جاسم حمیدی زاده» یکی از همکاران تلاشگری است که رودخانه کارون را برای شهروندان امن کرده بود و در طول مدت خدمت شهروندان زیادی را نجات داده بود و وی به خاطر ابتلای به ویروس کرونا جان خود را از دست داد و همه ما را تنها گذاشت.

این آتش‌نشان یادآور می‌شود: به همه مردم توصیه می‌کنم که با جدی گرفتن ویروس کرونا یاور کادر درمان برای مقابله با ویروس کرونا باشند. مردم نباید برای کارهای غیرضروری از خانه خارج شوند تا روزهای سخت را پشت سر بگذارند تا همه با هم این ویروس را شکست بدهیم.

آتش‌نشانان اهوازی در خط مقدم مبارزه

آرش منجزی آتش‌نشان ۲۷ ساله اهوازی نیز بیان می‌کند: شهید «یونس حمیدی» اولین شهید راه مبارزه با کرونا در اهواز بود. هیچ‌کدام از آتش‌نشانان یاد و خاطره‌اش، به‌خصوص مجاهدت‌هایش را در رودخانه کارون برای نجات جان شهروندان و مبارزه‌اش برای مقابله با کرونا فراموش نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم همه باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار کادر درمان باشند، ادامه می‌دهد: آتش‌نشانی اهواز از روزهای نخستین شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن خوزستان در خط مقدم مبارزه با این ویروس حضور پیدا کرد.

این آتش‌نشان اهوازی می‌گوید: نیروهای فداکار آتش‌نشان همان‌طور که قسم خورده‌اند تا پای جان خود برای امنیت، سلامت و آسایش مردم در صحنه هستند و امیدوارم که راه شهید یونس حمیدی مستدام باشد و مابقی همکاران نیز از فداکاری‌هایش درس بگیرند و برای حفظ کشور از بلایا و حوادث مختلف یونس‌های حمیدی دیگر زیادی تقدیم امنیت و اعتلای کشور شده است.

علیرضا مهربانی ۴۰ ساله که ۱۵ سال سابقه کار در آتش‌نشانی دارد، بیان می‌کند: چالش‌های سختی را در شغل آتش‌نشانی داریم که این سال‌ها آب‌گرفتگی و سیلاب هم به آتش‌سوزی‌ها به آنها اضافه شده است تا مثل همیشه در صحنه حاضر باشیم.

وی در واکنش به اینکه به خاطر شیوع ویروس کرونا نمی ترسد، می‌گوید: اگر همه در خانه بمانند و کسی مسئولیت ایفای نقش در بخش ایمنی و رفاه مردم را بر عهده نداشته باشد، آن وقت پازل زندگی ناقص می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر آتش‌نشانی با عشق وارد این شغل شده است، ادامه می‌دهد: هیچ ترسی از حوادث نداریم و نمونه بارز این موضوع نیز شهادت همکارمان در جبهه مبارزه با کروناست و سخت‌تر از این نیز ترسی نداریم چرا که با عشق در این راه خدمت‌رسانی می‌کنیم.

مهربانی در خصوص آتش‌نشانی که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است، می‌گوید: همکار ما بعد از دو هفته نبرد با ویروس ناخوانده به مقام شهادت نائل آمد که این اتفاق هم افتخار و هم ناراحتی دارد ولی برای هر کدام از آتش‌نشانان ممکن است که این موضوع پیش بیاید.

این آتش‌نشان اهوازی با گلایه از مردمی که نکات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، بیان می‌کند: برخی از شهروندان برای کارهای غیرضروری در معابر حاضر می‌شوند و یا اجتماعات زیادی را برگزار می‌کنند که از آنها تقاضا داریم تا زحمات کادر درمان رو دوچندان و سخت‌تر نکنند چرا که این کار باعث افزایش شیوع این ویروس نیز می‌شود.

وی در پایان یادآور می‌شود: از مردم تقاضا داریم که در خانه‌های خود بمانند و به کادر پزشکی کمک کنند تا هرچه سریع‌تر این ویروس در کشور ریشه‌کن شود.

مردم رعایت کنند

ربیع الله حبیبی آتش‌نشان ۳۷ ساله اهوازی با ۱۴ سال سابقه کار می‌گوید: شغل آتش‌نشانی یعنی نترسیدن از حوادث؛ به طور مثال هنگام آتش‌سوزی همه به سمت فرار در حرکت هستند ولی آتش‌نشانان به سمت حریق می‌شتابند.

وی عنوان می‌کند: به همه مردم می‌گوئیم با توجه به اینکه یک آتش‌نشان را از دست دادیم، حتماً در خانه‌های خود بمانند تا شاهد از دست رفتن آتش‌نشانان دیگر نباشیم. آنها باید با رعایت پروتکل‌هایی که بخش بهداشت و درمان اعلام کرده است فقط برای کارهای ضروری از خانه بیرون بیایند.

۳۰ آتش‌نشان اهوازی در قرنطینه

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: ۸۱ نفر از آتش‌نشانان اهوازی به کرونا مبتلا شدند که برخی از آنها روند درمان را طی کردند و برخی نیز هنوز درگیر مداوا هستند.

ابراهیم قنبری با اشاره به فوت یکی از آتش‌نشانان اهوازی بر اثر کرونا ادامه می‌دهد: در حال حاضر حدود ۳۰ نفر از آتش‌نشانان مبتلا به کرونا در قرنطینه به سر می‌برند.

وی بیان می‌کند: از مردم درخواست داریم که حتماً از ماسک استفاده کنند و هنگام وقوع حادثه نیز با رعایت نکات لازم از نزدیک شدن به گروه‌های امدادی و آتش‌نشانی خودداری کنند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز اضافه می‌کند: مردم باید هنگام خروج از منازل یا محل کسب‌وکار خود، کولر و وسایل مازاد برقی را خاموش کنند چرا که این کار در کاهش بروز حوادث اثرگذار است.

قنبری یادآور می‌شود: شهروندان باید تست سالیانه شیرهای برق، گاز، اجاق‌ها، کنتور و کابل‌های خود را به صورت مستمر انجام دهند تا بروز حوادث آتش‌سوزی یا انفجار را به حداقل برسانند.

وی خبر می‌دهد: ۸۰ درصد از آتش‌سوزی‌ها عامل برق یا گاز دارند. بنابراین با همکاری شهروندان می‌توانیم شاهد کاهش چشمگیر بروز حوادث در سطح شهر باشیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با اشاره به اینکه آتش‌نشانان با مردم در آسایش و خطر همراه هستند، در پایان عنوان می‌کند: با توجه به شدت گرما و افزایش دمای هوا در فصل تابستان، از مردم تقاضا داریم که بار مصرف برق خود را کاهش دهند.

به گزارش ایران خبر، حال آنچه بار خستگی را از دوش آتش‌نشانان می زداید، دست یاری و همت مسئولان در فراهم آوردن امکانات لازم و بستر مناسب فعالیت و کار برای این جان بر کفن‌ها در عرصه حوادث و سوانح است.

بد نیست گاهی مسئولان به درد دل این قشر زحمتکش و آسیب‌پذیر گوش دهند تا هم در رفع کمبودها نقشی داشته باشند و هم التیام دردهایی باشند که هرازگاهی با صحنه‌های تلخی که با آن روبه‌رو می‌شوند، روحشان را آزرده می‌کند.

گاهی تقدیرها و توجه‌ها به برخی مشاغل باید از تاریخ‌های تقویمی فراتر رود تا کارایی و بازدهی آنها را دوچندان کند. هر چند که آتش‌نشانان همیشه کار خود را یک وظیفه انسانی می‌دانند و در انجام وظایف خود کم نمی‌گذارند.

در کلان‌شهر اهواز با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی و برخی کمبودهای امکانات شهری، هنوز ایستگاه‌های آتش‌نشانی موجود جوابگوی حوادث و اتفاقات این شهر پر جمعیت نیست، به ویژه که گاهی مجبور به ترک ایستگاه‌های خود برای حوادث برون‌شهری و درون استانی هم می‌شوند.

با توجه به حجم حوادث استان و تعداد بالای جوانان بیکار جویای کار و پرسنل با تجربه این شغل خطیر، آیا بهتر نیست دوره‌های آموزشی را برای جذب جوانان علاقه‌مند برگزار کنند تا بلکه باری را از دوش این قشر که به طور فشرده مشغول انجام وظیفه‌اند، برداریم و گامی در سرعت بخشی و بهینه کردن نتیجه عملیات برداشته باشیم؟

رسیدگی به موقع به تجهیزات مورد نیاز این آتش‌نشانان به خصوص ماسک‌های اکسیژن که این روزها بیش از گذشته لازم و ضروری است و حتی در اختیار گذاشتن تغذیه‌هایی مانند شیر و یا ویتامین C برای بعد از عملیات سخت که نیاز به تجدید قوا در آنها به شدت احساس می‌شود.

منبع : خبرگزاری مهر