کد مطلب: 156629
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۶
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران مسئول سازمان میادین میوه و تره بار مکلف شده مرغ را از مرغداران تحویل بگیرد، اما این سازمان می‌گوید زمانی که به مرغدار مراجعه می‌کنیم، مرغدار مرغ را تحویل نمی‌دهد، اما مرغداران و مسئولان وزارت جهاد معتقدند شبکه توزیع برای مرغداران مشخص نیست.
 

به گزارش ایران خبر، یدالله صادقی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: تا مهر امسال ساز و کاری برای تحویل مرغ مرغداران مشخص نبود، اما از این تاریخ ستاد تنظیم بازار کشور ابلاغ کرد مرغدارانی که از وزارت جهاد کشاورزی نهاده دریافت کرده اند بر اساس درصد نهاده باید گوشت مرغ تحویل دهند و سازمان جهاد کشاورزی تهران فهرست ۵۲ واحد مرغداری را در اختیار سازمان صمت قرار داد تا در ازای درصد نهاده تحویل گرفته شده، مرغ به قیمت مصوب در اختیار شبکه توزیع قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه شبکه توزیع، سازمان میادین میوه و تره بار است، تصریح کرد: مرغداران مکلف هستند مرغ خود را به نمایندگان کشتارگاه‌ها که در میدان بهمن مستقر هستند تحویل دهند.

صادقی همچنین با اشاره به اینکه از ۱۳ آبان برای تولید و توزیع گوشت مرغ، مسئولیت‌ها بین وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی تقسیم شده و وزارت جهاد کشاورزی مسئول تولید و عرضه در میادین میوه و تره بار است، گفت: پیش از ۱۳ آبان تخلفاتی وجود داشته که به تعزیرات معرفی شده است. همچنین از ۵۲ مرغداری که وزارت جهاد کشاورزی به ما معرفی کرده است، تاکنون ۴۵ مرغداری اطلاعاتی به ما نداده اند.

به گفته این مقام مسئول سازمان میادین میوه و تره بار مکلف شده مرغ را از مرغداران تحویل بگیرد، اما این سازمان می‌گوید زمانی که به مرغدار مراجعه می‌کنیم، مرغدار مرغ را تحویل نمی‌دهد. این در حالی است که مرغدار باید مرغ زنده را با قیمت ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان به کشتارگاه بفروشد و کشتارگاه پس از کشتار، گوشت مرغ را در اختیار غرفه‌های سازمان میادین یا اعضای صنف مرغ فروشان قرار می‌دهند تا با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان بفروشند.

رئیس سازمان صمت استان تهران در ادامه با بیان اینکه  همه حواله‌های دریافت گوشت مرغ زیر نظر بازرسان این سازمان صادر می‌شود، گفت: مرغ فروش‌ها گوشت مرغ را بر این اساس تحویل می‌گیرند و توزیع می‌کنند و روندی غیر از این وجود ندارد.

اما به گفته این مقام مسئول در حالی که از گیلان، مازندران و سمنان به سازمان صمت مرغ تحویل داده می‌شود، مرغداری‌های استان تهران به سازمان صمت مرغ نمی‌دهند. این در حالی است که اگر ۱۲۰۰ تن گوشت مرغ گرم به عمده فروشی‌ها در تهران تحویل داده شود، مرغ با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان دست مردم می‌رسد.

اما در همین برنامه غلامرضا ملک نیا، مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی، اعلام آمادگی کرد که گوشت مرغ با قیمت مصوب در عمده فروشی‌ها در اختیار وزارت صمت قرار داده شود و گفت: بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار در ۱۵ مرداد امسال، مرغدارها موظف شده اند بر اساس نهاده‌ای که دریافت می‌کنند مرغ خود را به وزارت صمت تحویل دهند، اما وزارت صمت از این تاریخ هیچ فرایندی برای تحویل گرفتن مرغ از مرغدار تعریف نکرده است.

نادر عاشقی، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مرغ گوشتی تهران نیز در این برنامه تصریح کرد: شبکه توزیع برای مرغداران مشخص نیست و زمانی که می‌خواهیم مرغ را عرضه کنیم ما را به جاهای دیگری که تضمینی برای پرداخت پول مرغ ما وجود ندارد می‌فرستند.

در هفته‌های گذشته قیمت مرغ گرم در خرده فروشی‌های سطح شهر تهران به بیش از ۳۰ هزارتومان رسید. این در حالیست که اواخر مهر ماه کارگروه تنظیم بازار استان تهران قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم را ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان تصویب کرده بود. در نهایت مقرر شد برای تنظیم بازار این محصول، مرغ منجمد به قیمت هر کیلو ۱۵ هزار تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، میادین میوه و تره بار و واحدهای صنفی توزیع کننده مرغ و مرغ گرم به قیمت کیلویی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان در میدان اصلی و اقماری میوه و تره باره شهرداری توزیع شود و سهم استان تهران روزانه تا سقف ٣٠٠ تن مرغ گرم تعیین شده است.

در این راستا واحدهای دریافت کننده سهمیه مرغ ملزم به نصب بنر با قیمت مصوب ١٨ هزار و ٥٠٠ تومان شده اند و تولیدکنندگان نیز باید اطلاعات تولید، خرید و فروش این کالا را در سامانه جامع تجارت ثبت و رصد کنند. سهمیه واحدهای صنفی نیز از طریق معرفی اتحادیه با ارائه لیست روزانه تائید شده و با نظارت کامل بر تحویل گوشت مرغ با نرخ مصوب تحویل خواهد شد.

منبع : خبرگزاری ايسنا