کد مطلب: 157395
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۵:۵۱
رئیس پلیس گمرک گفت: در کشور ۷۰۰ هزار انبار داریم که از این تعداد فقط ۱۶ هزار انبار یعنی ۵ درصد ورود و خروج کالا را در سامانه جامع انبارها ثبت می‌کنند تا بتوانیم آنها را رصد کنیم.
 

به گزارش ایران خبر، سرهنگ هادی رفیعی کیا رئیس پلیس گمرک پلیس امنیت اقتصادی ناجا در برنامه صبح بخیر ایران اظهار کرد: متأسفانه وضعیت خوبی را از نظر کالاهای احتکاری در کشور نداریم. یکی از دلایلی که باعث می‌شود احتکار رخ بدهد عدم دسترسی برخی از انباردارها به سامانه جامع انبارها است.

وی گفت: نداشتن شفافیت در باب انبارداری یکی از دغدغه‌های پلیس امنیت اقتصادی است که سعی می‌کنیم این حلقه مفقوده را با بازدیدهای میدانی جبران کنیم.

رئیس پلیس گمرک گفت: ناجا اقداماتی که در زمینه مسائل اقتصادی انجام می‌دهد با هماهنگی دستگاه‌های دخیل در امر است. در ۹ ماهه امسال ۲۴ هزار میلیارد ریال کالاهایی داشتیم که مضمونشان احتکار بوده است.

ثبت نام ۱۶ هزار انبار از ۷۰۰ هزار انبار در سامانه جامع انبارها

وی گفت: ما در کشور ۷۰۰ هزار انبار داریم که از این تعداد فقط ۱۶ هزار انبار ورود و خروج کالا را در سامانه جامع انبارها ثبت می‌کنند و این یعنی نداشتن شفافیت.

رفیعی کیا افزود: با احتساب اعدادی که بالاتر گفتم می‌توان گفت که تنها ۵ درصد از انبارهای کشور رصد می‌شود و بر باقی انبارها نظارتی نیست.

وی اظهار داشت: البته در همین سامانه هم نواقص بسیار زیادی داریم که این مشکلات را به سازمان صمت منعکس کرده‌ایم. جالب است بدانید خیلی از انبارها در کشور اصلاً در این سامانه ثبت نام نکرده‌اند.

رئیس پلیس گمرک تصریح کرد: یکی دیگر از موارد تخلف، انبارهای سازمانها و نهادها است که نه تنها در سازمان جامع انبارها ثبت نام نکرده‌اند بلکه در برخی از موارد کشف اقلام احتکاری از این انبارها را داشته‌ایم.

پلمب ۸۰۰ داروخانه متخلف در دوران کرونایی

وی گفت: در ایام کرونا از ۱۶ هزار داروخانه و انبار بازدید کردیم که قریب به ۸۰۰ داروخانه و انبار احتکار دارو و لوازم بهداشتی انجام داده بودند.

به گفته رفیعی کیا در زمان کرونا ۲ هزار و ۲۰۰ متهم به مراجع قضائی معرفی شدند.

وی اظهار داشت: ما هم در هویت انباردارها و هم در عدم ثبت ورود و خروج کالا به انبارها مشکل داریم. در تجارت داخلی، انبار با دو رویکرد قاچاق کالا و احتکار مواجه است که باید یک عزم همگانی برای برخورد با این دو تخلف ایجاد شود.

توقیف ۵ هزار و ۵۰۰ خودرو

سرهنگ رفیعی کیا ادامه داد: جالب است بدانید کد پستی که برای برخی از انبارها ثبت شده است اصلاً هویت واقعی ندارد. یعنی مأمور ما در یک استان به آن کد پستی مراجعه کرده و می بیند که آن کد پستی متعلق به باغ است.

وی تصریح کرد: ما مستنداتی داریم که در برخی از انبارهای جنوب کشور اموال زیادی وجود دارد که دیگر قابل استفاده نیستند و حتی پوسیده‌اند. به عنوان مثال از سال ۸۲ در بنادر، محصولاتی داریم که رها شده‌اند و اصلاً کسی به سراغ آنها نمی‌آید و اینها همه ناشی از عدم توجه به سامانه جامع انبارها است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بحث خودرو ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو قاچاق و یا احتکاری امسال توقیف کرده‌ایم.

منبع : خبرگزاری مهر