کد مطلب: 160821
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۳۶
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه معدل تولید کیک زرد در ایران طی ۱۵ سال گذشته حدود ۴ تن کیک زرد در سال بود گفت: سال گذشته از میانگین ۴ تن به ۳۷ تن رسیدیم و امسال هم ۴۰ تن را هدفگذاری کرده‌ایم.
 
به گزارش ایران خبر، به نقل از رادیو گفت‌وگو، بهروز کمالوندی با بیان اینکه ایران در عرصه غنی سازی جزو هفت هشت کشور اول دنیاست گفت: صنعت هسته‌ای ایران از نظر تنوع سطح پیشرفت در کنار پنج شش کشور بزرگ دنیا قرار گرفته است.

*ایران؛ تولیدکننده با کیفیت ترین آب سنگین دنیا

وی افزود: اولین آب سنگین دنیا را از نظر کیفیت، ایران تولید می‌کند که این آب سنگین علاوه بر صنعت هسته‌ای، در حوزه‌های مهم دیگر از جمله صنعت دارویی هم استفاده می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ورود ایران به عرصه رادیو دارو را بسیار گسترده و چشمگیر خواند و گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد رادیو دارو در رآکتور تولید می‌شود و بخش مهمی از مواد تشکیل دهنده رادیو دارو می‌تواند از سوخت‌های بدون استفاده باشد که هر یک از اینها یک تکنولوژی است و خوشبختانه کشور ما بخش مهمی از این چرخه صنعت فناوری هسته‌ای را طی کرده است.

*تحریم «رادیو دارو» به نفع ایران تمام شد

کمالوندی یادآور شد: آمریکا رادیو دارو را برای ایران تحریم کرد که معیار انسانی هم نداشت اما همین تحریم باعث شد ما با تکیه بر توانمندی‌های خودمان و استفاده از هوش و استعداد و انگیزه دانشمندان جوان ایرانی وارد این عرصه شویم و پیشرفت‌های زیادی کسب کنیم.

وی در رابطه با وضعیت اکتشاف و استخراج اورانیوم گفت: اکتشاف و استخراج اورانیوم روش‌های علمی متعددی دارد. ما در گذشته اورانیوم در سطح زمین را با عمق کمی تشخیص می‌دادیم اما از سال گذشته استفاده از آخرین متدها و روش‌های علمی را شروع کردیم و هم اکنون تا عمق چند صد متری زمین را می‌توانیم تشخیص دهیم.

*ایران از نظر منابع اورانیوم فقیر نیست

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه اکتشافات منابع اورانیوم در بخش مهمی از کشور انجام شده گفت: ما قبلاً فکر می‌کردیم از نظر منابع اورانیوم کشور فقیری هستیم اما در اثر پی جویی‌ها و اکتشافات مختلف متوجه شدیم که از این نظر فقیر نیستیم اگرچه غنی هم نیستیم.

وی از شروع به کار اکتشافات و استخراج اورانیوم از چهار حوزه زمینی دیگر سخن گفت و افزود: ما در تلاشیم که معادن جدید اورانیوم داشته باشیم تا سنگ اورانیوم بیشتر و کیک زرد بیشتری تولید کنیم البته به دلیل اینکه از این نظر غنی نیستیم و برای رشد صنعت هسته‌ای به اورانیوم بیشتری نیاز داریم لذا باید طوری برنامه ریزی کنیم که امکان خرید اورانیوم از کشورها را هم داشته باشیم.

*امسال ۴۰ تن کیک زرد تولید می‌کنیم

کمالوندی با اشاره به اینکه معدل تولید کیک زرد در ایران طی ۱۵ سال گذشته حدود ۴ تن کیک زرد در سال بود گفت: سال گذشته از میانگین ۴ تن به ۳۷ تن رسیدیم و امسال هم ۴۰ تن را هدفگذاری کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه برای میان مدت، تولید ۱۰۰ تن کیک زرد پیش بینی و هدف گذاری شده گفت: ما برای تحقق این هدف مهم باید دو تا سه نیروگاه دیگر را هم طراحی و تأمین کنیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اظهار اینکه هم اکنون دو نیروگاه با کمک روس‌ها در حال احداث است گفت: ما در این پروژه مسئولیت کارهای ساختمانی نیروگاه و ۱۵ تا ۳۰ درصد هم ساخت تجهیزات در داخل را بر عهده گرفتیم.

*موانع افزایش نیروگاه‌های برق برطرف شود

وی درمورد کاربرد برق و انرژی در صنعت هسته‌ای خاطرنشان کرد: بین ۸ تا ۱۲ درصد برق ما باید اتمی باشد و بدین منظور حداقل تا سال ۱۴۰۴ باید ۱۰ نیروگاه داشته باشیم که هنوز عقب هستیم و این مسئله از جمله مواردی است که باید تلاش بیشتری صورت گیرد و البته موانع پیش روی این کار هم باید حذف شود.

کمالوندی ضمن تأکید بر لزوم خصوصی سازی به معنای واقعی، اهلیت سنجی و تعهد کاری را نیز به عنوان دو مولفه اصلی برای خصوصی سازی برشمرد و گفت: در صورت خصوصی سازی به معنای واقعی کلمه و اصلاح برخی قوانین، بسیاری از موانع پیش پای تولید و صنایع رفع می‌شوند.

*نقش صنعت هسته‌ای در مقابله با کرونا

وی همچنین به نقش موثر سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت هسته‌ای در مقابله با کرونا نیز اشاره و اظهارکرد: ما ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) و ماسک‌هایی را تولید می‌کنیم و در همان ابتدای شیوع کرونا هم دستگاه پی سی آر را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی به دستاوردهای پزشکی هسته‌ای نیز اشاره و بیان کرد: اسکن اطفال برای اولین بار در مرکز درمان اطفال بیمارستان کودکان افتتاح خواهد شد و بیمارستان سوانح سوختگی پرتویی نیز در اراک در حال راه اندازی است.
منبع : خبرگزاری ايسنا