کد مطلب: 64657
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۸
رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که رای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باعث "نگرانی‌های بلند مدت درباره رشد اقتصاد جهانی" می‌شود.
اوباما درباره رشد اقتصاد جهانی پس از بریگزیت هشدار داد
 
به گزارش ایران خبر به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که خروج انگلیس مانع رشد روند "سرمایه گذاری در بریتانیا یا در اروپا به عنوان یک کل می‌شود." او از نخست‌وزیر انگلیس و رهبران اتحادیه اروپا خواست نسبت به یک فرآیند منظم برای خروج انگلیس اطمینان حاصل کنند.

رهبران اتحادیه اروپا بعد از نشست سران اخطار دادند که اگر انگلیس می‌خواهد دسترسی به بازار یکپارچه اروپا را حفظ کند باید به اصل تردد آزادانه مهاجران احترام بگذارد. رهبران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا روز چهارشنبه برای اولین بار بدون حضور انگلیس در بیش از ۴۰ سال دیدار می‌کردند.

اوباما در اجلاس سران آمریکا، کانادا و مکزیک در اوتاوا که با هدف تقویت روابط اقتصادی سه کشور برگزار می‌شد، صحبت کرد. او گفت که آماده شدن بانک‌های مرکزی و وزارتخانه‌های دارایی نشان می‌دهد که "اقتصاد جهانی در کوتاه مدت پایدار خواهد ماند."

اما او افزود:‌ "فکر می‌کنم در درازمدت نگرانی‌های واقعی در زمینه رشد جهانی در صورت تحقق خروج انگلیس وجود دارد و این مانع رشد روند سرمایه‌گذاری در بریتانیا یا در اروپا به عنوان یک کل می‌شود. در زمانی که میزان رشد جهانی از قبل ضعیف بوده، این تحول کمکی به شرایط نمی‌کند."

اوباما همچنین به شدت از تجارت آزاد دفاع کرد و قول داد همچنان برای عملی شدن طرح‌های ایجاد یک شراکت فرا-اقیانوسیه فشار آورد.

او بدون نام بردن از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات که با این طرح مخالف است گفت:‌ "در طول تاریخ‌مان مقاطعی بوده که احساسات ضدمهاجرت مورد استفاده (سیاستمداران) عوام‌فریب قرار گرفته است اما حدس بزنید چه شد؟ سیر مهاجرت ادامه یافت."

اوباما گفت که پیام اصلی او به انگلیس و آلمان این است:‌ "همه باید نفس تازه کنند. فکر می‌کنم فرآیندی دشوار و پر از چالش باشد، اما لازم نیست با هول و هراس انجام شود."

او گفت، با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان صحبت کرده و می‌داند مرکل نه علاقه‌مند به تلافی‌جویی بلکه اطمینان از خروج کارآمد انگلیس است.

مرکل یکی از رهبران اتحادیه اروپا بود که روز چهارشنبه بار دیگر بر این مساله تاکید کرد که مهاجرت آزادانه شهروندان بخشی اساسی از بازار یکپارچه اتحادیه اروپاست.

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس هفته پیش پس از رای مردم کشورش به گزینه خروج انگلیس که برخلاف خواسته او بود، گفت، از نخست وزیری استعفا خواهد داد. در آن همه پرسی هواداران خروج با ۵۲ درصد در مقابل ۴۸ درصد پیروز شدند. کامرون از آن زمان تاکید کرده است که وظیفه مذاکره درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مسئولیت نخست‌وزیر بعدی خواهد بود. انتظار می‌رود رهبر تازه تا اکتبر به قدرت رسیده باشد.