کد مطلب: 67930
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۶
رئیس مرکز بهداشت شهرضا گفت: به شهروندان اطمینان داده می‌شود که مواد خوراکی و آشامیدنی موجود در بازار، موجب انتقال ایدز نمی‌شود.
خبر ورود موزهای آلوده به ایدز در ایران تکذیب شد
 
به گزارش ایران خبر، فضای مجازی به‌عنوان یک عضو جدایی‌ناپذیر زندگی ایرانیان تبدیل‌شده است و درصد زیادی از مردم با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری و یا گوشی‌های هوشمند در شبکه‌های مجازی حضور پیدا می‌کنند و فضای مناسبی برای اطلاع‌رسانی و انتقال اخبار در کسری از ثانیه را به وجود آورده‌اند.
 
اما متأسفانه این شبکه‌ها در کنار سرعت اخبار، دقت آن‌ها را کاهش داده است و فضایی برای شایعه‌سازی به وجود آورده است.
 
یکی از اخباری که در ماه‌ها و روزهای گذشته در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شده است، ورود مقدار زیادی موز آلوده به ویروس ایدز در ایران است که حجمی از رعب و وحشت را در بین کاربران این شبکه‌ها به وجود آورده است.

این خبر به شهرضا هم رسیده و برخی از کاربران شهرضانیوز عکس‌هایی مبنی بر وجود این نوع میوه‌ها در شهرستان برای ما ارسال کرده‌اند لذا به سراغ رئیس مرکز بهداشت شهرضا رفتیم تا صحت این اخبار را بررسی کنیم.


سید حجت‌الله موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرضانیوز با اشاره به راه‌های انتقال ویروس ایدز، تصریح کرد: برخلاف شایعات مطرح‌شده ویروس ایدز به‌هیچ‌عنوان از طریق خوردن و آشامیدن منتقل نمی‌شود و لذا به شهروندان اطمینان داده می‌شود که مواد خوراکی و آشامیدنی موجود در بازار و نیز ارتباط روزمره با افراد مبتلا به این بیماری، موجب انتقال این بیماری نمی‌شود.

وی ادامه داد: تماس جنسی باوجود یک درصد احتمال ابتلا، خون و فرآورده‌های آن باوجود ۲۰ تا ۴۰ درصد احتمالا ابتلا، تماس مادر به کودک باوجود ۲۰ تا ۴۰ درصد احتمال ابتلا و تماس با سرنگ آلوده باوجود سه دهم  درصد احتمال به ابتلا اصلی‌ترین دلایل ابتلا به این بیماری هستند.

رئیس مرکز بهداشت شهرضا ادامه داد: شایع‌ترین راه انتقال در جهان، تماس جنسی است که ۷۰ تا ۸۰ درصد از ابتلای به ویروس ایدز در جهان را به خود اختصاص داده است.

وی بابیان این‌که تماس از طریق فرآورده‌های خونی آلوده دلیل اولیه انتقال این ویروس به ایران در ابتدای دهه ۶۰ بوده است، گفت: ابتلا از این روش با کنترل‌هایی که بانک خون و سازمان انتقال خون انجام می‌دهد، کنترل می‌شود.

موسوی بابیان این‌که این ویروس از طریق گزش حشرات قابل‌انتقال نیست، افزود: انتقال این بیماری از طریق استفاده از حمام، توالت، استخر شنا، استفاده از اتومبیل، ظرف غذا، دست دادن، بوسیدن، عطسه و سرفه و برخورد با همکاران و یا همکلاسی‌ها منتقل نمی‌شود.

به گفته وی، بهترین راه‌ها برای کنترل این بیماری کنترل خون و فرآورده‌های خونی اهدایی، عدم استفاده مشترک از لوازمی که ایجاد خراش در پوست می‌کنند مانند وسایل خالکوبی، حجامت، ختنه، تیغ سلمانی و
مسواک، استفاده از سرنگ و سوزن یک‌بارمصرف و استفاده از وسایل پزشکی و دندانپزشکی استریل است.
منبع : راه دانا