رییس بنیاد ملی نخبگان:

در ایران برای نخبگان فرش قرمز پهن نمی کنند/ فکر استخدام دولتی را از سر خود بیرون کنید

27 مهر 1395 ساعت 12:55

سورنا ستاری گفت: افراد نخبه باید فکر کارهای دولتی را از سر خود بیرون کنند زیرا این کار سبب خشک شدن خلاقیت و نوآوری این افراد می‌شود.


به گزارش ایران خبر، سورنا ستاری  معاونت علمی فناوری رئیس جمهور صبح امروز در مراسم دهمین همایش نخبگان ملی فردا در سالن اجلاس سران  اظهار داشت:گزارش مربوط به خروج نخبگان از کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان تدوین شده و این گزارش به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود و اگر موردی نباشد از سوی دبیر این شورا مطرح خواهد شد. آمارهایی که اکنون در خصوص خروج نخبگان از کشور اعلام می شود آمارهای صحیح و درستی نیست.
 
وی بیان کرد: امروزه با پول نفت و گاز نمی‌شود کشور را اداره کرد و مسئولان دانشگاهی باید به فکر ایده‌های خلاقانه اهمیت بدهند زیرا تاریخ آبادانی و آبادی کشور با سود مواد اولیه درست نشده بلکه تلاش افرادی چون فارابی ابن سینا و رازی این کار صورت گرفته است.
 
ستاری با بیان اینکه زمانی که نفت در سفره‌های ما ظاهر شد راه کشور به بیراهه رفت، افزود: ما باید نوع نگرش را در کشور تغییر داده و به نیروی انسانی ارزش قائل شویم.
 
وی یادآور شد: در هیچ کشوری 30 میلیون جوان وجود نداشته و در حال حاضر کشور ما چهارمین تولید کننده مهندس در دنیا با حدود 5 میلیون دانشجو است و مسئولان باید قدر این محبت الهی را بدانند.
 
وی عنوان کرد: همگی ما باید در کشور یک نرم‌افزار باشیم و در یک جبهه به مبارزه بپردازیم .
 
وی ادامه داد: بخش خصوصی باید در استار‌ت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کند تا افراد نخبه طرح‌های خلاقانه خود را عملیاتی کنند.
 
وی با بیان اینکه کسی برای شما نخبگان در این جامعه فرش قرمز پهن نمی‌کند، تصریح کرد: برای هر طرحی باید هزینه پرداخت شود و بنیاد ملی نخبگان مؤسسه رفاهی نبوده و افراد مستعد باید در جهت شکوفا کردن علمشان تلاش زیادی کنند.
 
ستاری ابراز داشت: برای تغییر تفکر در کشور باید افراد نخبه جنگ کنند و بنیاد نخبگان این مسئله را به شما یاد می‌دهد و برای پیشرفت علم افراد مستعد باید وقت گذاشته و هزینه‌های زیادی را متحمل شود.
 
وی متذکر شد: از بقال سر کوچه تا استاد دانشگاه طرز تفکر خود را تغییر دهند تا کشور به خوبی پیشرفت کند و دانشگاهی که برای کشور ماشین‌سازی طراحی می‌کند باعث ایجاد تغییر نشده و صنعت و تفکر با پول تهیه نمی‌شود.
 
ستاری ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یک بخش مهم در حوزه اقتصادی محسوب شده و امروزه استار‌ت‌آپ‌هایی در دانشگاه‌ها فعالیت‌ می‌کنند که روزی 3 میلیون تومان فروش دارند.
 
وی اظهار کرد: همه باید از نقد و دانش افراد نخبه استفاده کرده و در جهت پیشرفت قدم‌های مؤثری برداشته شود.
 
وی با بیان اینکه بیش از 95 درصد زعفران دنیا در کشور تولید می‌شود، افزود: سهم صادرات ما از این محصول 5 درصد بوده و ما متأسفانه 8.5 ملیون دلار از کشور خارجی مواد وابسته به این ماده خارجی را وارد می‌کنیم.
 
ستاری ادامه داد: 20 قدرت برتر دنیا ماده اولیه نفت و گاز ندارد و ما متأسفانه در طی سال‌های گذشته به خاطر استفاده از پول نفت و گاز راه را اشتباه رفته‌ایم که برای اصلاح این کار باید همه با هم جنگیده تا اقتصاد دانش‌بنیان را تقویت کنیم .
 
ستاری ادامه داد: من امیدوارم فروش استارت‌آپ‌های طی چند سال‌ آینده 10 برابر شود و دانشگاه‌ها بر روی فرزندان ما سرمایه‌گذاری عظیمی باید انجام دهند.
 
ستاری اذعان شد: امیدوارم فضای دانشگاه به خاطر وجود استار‌ت آپ ها و شرکت‌های دانش بنیان تغییر کند و رشد تکنولوژی در این محیط علمی صورت بگیرد.
 
وی اذعان داشت: افراد نخبه باید فکر کارهای دولتی را از سر خود بیرون کنند زیرا این کار سبب خشک شدن خلاقیت و نوآوری این افراد می‌شود.
 
ستاری ادامه داد: اگر میزهای اداره ما را از کارمندان دولت بگیرند این افراد از گرسنگی می‌میرند.
 
معاونت علمی فناوری اظهار داشت: افراد نخبه نباید به کشور هزینه‌ای را تحمیل کنند و گرفتن پول نفت یک تفکر غلطی بوده که متأسفانه در بین جوانان رواج یافته است.افراد نخبه برای کشور باید کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده و تولید ناخالصی کشور را افزایش داده و اهداف بلندی را برای خودشان ترسیم کنند.
 
رییس بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت خروج نخبگان از کشور نیز خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم خروج نخبگان نباشد حرف اشتباهی است بلکه ما باید تعاملات بین المللی داشته باشیم زیرا از طریق این تعاملات می توانیم چرخه علم و فناوری به دست آوریم، بنابراین ما باید از این چرخه استفاده کنیم.


کد مطلب: 72779

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/72779/ایران-نخبگان-فرش-قرمز-پهن-نمی-کنند-فکر-استخدام-دولتی-سر-خود-بیرون-کنید

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir