انتظار صیانت عادلانه و دفاع از رای «دکتر شهریاری»؛

خرابی دستگاه ثبت رای مجلس سرنوشت انتقال شورای عالی بیمه را تغییر می دهد؟

کد مطلب: 77445
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۰۶
اینکه می گویند گاهی یک رای می تواند سرنوشت یک ملت را تغییر دهد، حرف درستی است؛ همانطور که روز چهارشنبه خرابی دستگاه ثبت رای دکتر شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درتصویب یک مصوبه موجب شد سرنوشت نظام سلامت تغییر کند؛ هرچند انتظار نمایندگان مجلس این است که هیات رئیسه مجلس بر اساس آیین نامه داخلی، این رای را به منظور برقراری عدالت و حفظ حقوق نمایندگان منظور کند.
 
به گزارش ایران خبر، واکنش‌ها به اتفاقی که روز چهارشنبه در مجلس افتاد، همچنان ادامه دارد و نمایندگان مجلس از هیات رئیسه و بویژه رئیس مجلس انتظار دارند خرابی دستگاه ثبت رای دکتر شهریاری که مورد تایید تیم فنی مجلس نیز قرار گرفته، مد نظر قرار گیرد و رای او منظور شود و انتقال شورای عالی بیمه به وزرات بهداشت که می تواند  نظام سلامت را در رسیدن به اهداف خود وارائه خدمات مطلوب به مردم  کمک کند، اتفاق بیفتد.

دکتر شهریاری چه می گوید؟
دکتر شهریاری، نماینده زاهدان که سالها ریاست کمیسیون بهداشت مجلس را به عهده داشته و اینک عضو این کمیسیون است، برای مردم ایران چهره ای نام آشناست، او که از مدافعان اصلی انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت است، در باره اتفاقی که برایش افتاده ، با آرامش و متانت همیشگی به سلامت آنلاین می گوید: اگر بخواهند رفتاری عادلانه داشته باشند، رای مرا خواهند پذیرفت.
وی می افزاید:  من به  محض دیدن خرابی دستگاه موضوع را به هیات رئیسه محترم اعلام کردم و متاسفانه توجهی نشد، امیدوارم به  خاطر تاثیری که این رای در سلامت مردم و نظام سلامت دارد، به آن توجه شود.  من خواسته زیادی ندارم، انتظار من به عنوان نماینده مردم در مجلس این است که طبق آیین نامه به این موضوع رسیدگی شود و عدالت اجرا شود.

دفاع محکم رئیس کمیسیون بهداشت

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را می توان مصرترین نماینده برای احقاق حق دکتر شهریاری دانست، آنجا که به سلامت آنلاین می گوید: من شهادت می دهم که با وجود شلوغی و ازدحام دکتر شهریاری بلافاصله به هیات رئیسه خرابی دستگاه را اطلاع دادند و مسئول فنی هم آن را تایید کرد و عقلا و اخلاقا و قانونا باید این رای منظور شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چقدر احتمال می دهید رای دکتر شهریاری لحاظ شود، می افزاید: اگر اسیر جو نشوند، این  کار حتما باید انجام شود، چون ناظر فنی بلافاصله آمد و تایید کرد دستگاه رای گیری اشکال فنی داشته است.
نوبخت با انتقاد از کسانی که در صحبت های خودشان بی اخلاقی می کنند و  مجلس را متهم به لابیگری می نمایند، تاکید می کند: متاسفانه برخی با بر زبان آوردن کلمات مقدس می کوشند در حوزه ای که هیچ آگاهی از آن ندارند ، دخالت کنند و سرنوشت مردم را به بازی بگیرند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید: من به عنوان یک کارشناس که ۳۵ سال در این حوزه کار کرده ام، می گویم شورای عالی بیمه و سازمان بیمه سلامت باید  زیر نظر وزارت بهداشت قرار گیرد و بی انصافی است  مسئولان این وزارتخانه را در قولی که به آنها داده شده تنها بگذاریم.

آیین نامه داخلی مجلس چه می گوید؟
مجلس شورای اسلامی آیین نامه های داخلی دارد که هنگام وقوع چنین اتفاق هایی به کمک رئیس مجلس می آید و او همراه با هیات رئیسه اش می تواند در این خصوص تصمیم بگیرد.
رییس کمیسیون تدوین آیین نامه های داخلی مجلس شورای اسلامی  در این باره  می گوید: خرابی دستگاه اسکن در روز رای گیری به عدم محاسبه رای چهار نماینده موافق انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت منجر شد.
عزت الله یوسفیان نماینده مردم آمل،  درباره  چگونگی محاسبه نشدن رای موافق دکتر شهریاری در روز تصمیم گیری انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت، می افزاید: هنگام رای گیری بنده دقیقا کنار دکتر شهریاری بودم و از نزدیک شاهد این بودم که دستگاه انگشت آقای شهریاری را اسکن نکرد ودکتر شهریاری بلافاصله  نسبت به این موضوع اعتراض و به آقای لاریجانی اعلام کرد که سیستم اشکال داشته است و رای من مبنی بر مواقت با انتقال شورای عالی بیمه محاسبه نشده است.
وی با تاکید بر اینکه رای دکتر شهریاری حساسیت بالایی دارد و در خصوص تعیین سرنوشت مصوبه مجلس، عدل و انصاف در این است که رای او نیز ثبت شود، تاکید می کند: دکتر لاریجانی دستور  دادند  این موضوع در اسرع وقت بررسی شود و رای های محاسبه نشده نیز در این تصمیم گیری لحاظ شوند.
 
هیات رئیسه بررسی می کند
 
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: باتوجه به اینکه هنگام رای‌گیری انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت دکتر شهریاری اعلام کرد که دستگاه ثبت رای او خراب بوده است، با بررسی های بعدی امکان تجدید نظر دراین باره وجود دارد.
محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران با اشاره به رای‌گیری انتقال شورای عالی بیمه به وزارت  بهداشت، اظهار می کند: با توجه به اینکه این مسئله به علت تنها یک رأی،‌ با آن موافقت نشد، این مسئله به دستور رئیس مجلس و از سوی هیأت رئیسه در حال بررسی است. 

نمایندگان متفق القول، خواهان منظور کردن رای دکتر شهریاری
احتمالا همه 121 نفری که موافق انتقال شورای عالی بیمه به  وزرات بهداشت هستند، خواهان منظور کردن رای دکتر شهریاری هستند،  سلامت آنلاین و برخی رسانه های دیگر با تنی چند از نمایندگان در روزهای تعطیل آخرهفته گفتگو کردند که به منظور اطلاع مخاطبان خود در زیر به آنها اشاره میکنیم:

  دکتر اردشیر نوریان: اخلال در روند رای گیری به دلیل خرابی سیستم، نتیجه را مخدوش می کند و مجلس باید برای رفع آن اقدام کند.

حمید بنایی: از رئیس مجلس خواسته ایم تا در مورد عمل نکردن دستگاه رای گیری دکتر شهریاری در مصوبه انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت بررسی لازم انجام شود که امیدواریم نتیجه بررسی این موضوع در جلسه شنبه مجلس اعلام شود.
محمد رضا منصوری: بروز اشکال در سیستم رای گیری هنگام اخذ رای برای انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت کاملا محرز است و مقرر شد که هیات رییسه جلسه ای را در این باره تشکیل دهد.

محمد مهدی مفتح : من روز چهارشنبه شاهد مشکل فنی ایجاد شده در سیستم ثبت رای دکتر شهریاری بودم  و این مساله ای است که پیش از این نیز در مواردی دیده شده است و باید رای ایشان لحاظ شود.
 
همایون هاشمی:  طبق نظر رییس مجلس و با توجه به آیین نامه داخلی مجلس برای موارد این چنینی امکان رای گیری مجدد وجود ندارد، البته آقای شهریاری چندین بار این موضوع نقص دستگاه را اطلاع دادند و می توان در نتیجه آرا تجدید نظر کرد.
رسول خضری: دستگاه رای دکتر شهریاری دچار اشکال بود و رای مثبت وی در خصوص این پیشنهاد باید لحاظ می شد، البته بنده همان موقع به اتفاق آقای شهریاری این موضوع را با رییس مجلس در میان گذاشتیم.
یحیی کمالی پور: دکتر شهریاری اعتراض خودش را به خرابی دستگاه رای دهی بموقع اعلام کرد و رئیس مجلس هم  در صحن علنی قول رسیدگی دادند و طبق آیین نامه داخلی مجلس  باید  این رای ثبت نشده منظور شود.
زهرا سعیدی:با توجه به اعتراض دکترحسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مبنی بر مشکل در درستگاه رای دهی وی، باید در موضوع رای گیری درباره «انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت» تجدیدنظر صورت گیرد.
سید ناصر موسوی لارگانی: با توجه به اختلال در دستگاه رای شهریاری، هیأت رئیسه مجلس می‌تواند در بحث انتقال شورایعالی بیمه به وزارت بهداشت تجدیدنظر کند.
عبدالحمید خدری:با توجه به حساسیت بسیار بالای رای دکتر شهریاری در خصوص تعیین سرنوشت مصوبه مجلس، عدل و انصاف در این است که رای او، مخالف یا موافق ثبت شود.
سید حسن حسینی :حتی یک رای نیز مهم تلقی می شود و هر نماینده ای حق دارد از رای خود استفاده کند. چرا که در نتیجه بسیار موثر است. دکتر شهریاری نیز حق دارد از رای خود در جهت موافق یا مخالف استفاده کند.
شهاب نادری: حتی یک رای نیز مهم تلقی می شود. اگر اختلاف رای یک نماینده با آرا سایر نمایندگان ۵۰ یا ۶۰ رای باشد، رای گیری مجدد تغییر چندانی در سرنوشت موضوع ایجاد نمی کند، اما هم اکنون بحث بر سر یک رای است و رای گیری دوباره باید انجام شود.
احمد همتی: با توجه به این که همین یک رای ثبت نشده نیز می تواند سرنوشت موضوع مورد بحث در مجلس را تغییر دهد، طبق قانون باید رای ایشان محاسبه شود.

احمد بیگدلی:حتی یک رای نیز در سرنوشت مصوبه مجلس بسیار تاثیر گذار است و در صورتی که دوباره رای گیری شود، نتیجه مصوبه نیز تغییر می کند.
 
حیدرعلی عابدی: هیچ دلیل قانونی وجود ندارد که رای دکترشهریاری مبنی بر انتقال شورای عالی بیمه محسوب نشود.
مصطفی ذوالقدر:اگر به هر دلیلی مثل مشکل فنی در جریان رای گیری از نمایندگان مجلس، رای نماینده ای ثبت نشود، طبق قانون نتیجه آن آرا باطل است.
امیر خجسته: از نزدیک شاهد اعتراض ایشان بودم، اما بالاخره بدون توجه به اعتراض دکتر شهریاری، رای گیری انجام شد.
سید مرتضی خاتمی: بنده ۲ ردیف جلوتر از دکتر شهریاری نشسته و از نزدیک شاهد ماجرا بودم. رای ایشان به علت اشکال فنی در دستگاه محاسبه نشد. رئیس مجلس قول دادند که این مساله را پیگیری و در هیات رئیسه مورد بررسی قرار دهند.

احمد سالک: روز گذشته مشکل فنی برای دستگاه رای دکتر شهریاری پیش آمد و در نتیجه شورای عالی بیمه در وزارت رفاه ماند، اما رئیس مجلس در این زمینه قول پیگیری داده اند .
محمد حسین قربانی: ما انتظار داریم رئیس مجلس طبق آیین نامه عمل کند و شانیت و جایگاه نمایندگان را حفظ کرده و رای ایشان را منظور نمایند.
علی سبحانی فر:  با توجه به شرایط خاصی که این رای داشته و مخالفت با طرح انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت تنها با اختلاف یک رای صورت گرفته است، این اعتراض می تواند اصل تصمیم را تغییر دهد.
 
غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی: هیات رئیسه برای رسیدگی به همین دست شکایات تشکیل شده است. در این موارد، رای گیری مجدد انجام نمی گیرد، اما رای فرد را از او می پذیرند.
احمد حمزه: درخواست تجدید نظر در رای گیری برای تعیین تکلیف شورای عالی بیمه ارائه شده است و رئیس مجلس هم در این رابطه، قول پیگیری داده اند.
 احمد مازنی:وقتی دستگاه ایراد دارد، رای مخدوش است و باید در نتیجه آرا تجدید نظر شود .
محمد رضا نجفی: سرنوشت یک تصمیم مهم در حوزه سلامت، به خاطر یک نقص فنی عوض شد، رای دکتر شهریاری باید لحاظ شود.
حمید گرمابی: من شاهد بودم که دکتر شهریاری به اشکال در سیستم رای دهی شان اعتراض کردند و اعضای هیات رییسه مجلس  هم مشغول رسیدگی به رای ثبت نشده ایشان هستند.
اسدالله قره خانی: قرار است سیستم فنی بررسی و صحت و سقم ماجرا مشخص شود تا بعد از آن اعلام نظر صورت گیرد، قطع به یقین در اولین روز کاری مجلس باید این موضوع تکیلف روشن شود.
منبع : سلامت آنلاین