کد مطلب: 78620
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۵۹
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت استان تهران با انتقاد از روند کند آزادسازی سهام عدالت، گفت: تا سال ۹۴، ۲۷ هزار میلیارد تومان از مطالبات سهام عدالت از طریق منابع حاصل از سود آن تسویه شده است.
مالکیت دولت در سهام عدالت غیرقانونی است
 
به گزارش ایران خبر، سیدعلی حسینی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت استان تهران با اشاره به اینکه برخلاف وعده دولت، پس از گذشت یک سال، هنوز لایحه آزادسازی سهام عدالت در دولت به تصویب نرسیده است، اظهار داشت: این لایحه طبق سازمان خصوصی‌سازی منتظر امضا در ریاست‌جمهوری بود که با گذشت یک سال هنوز خبری از آن نیست.  
 
وی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم پیگیر این لایحه بودند، اما باز هم نتیجه‌ای از آن پیگیری‌ها حاصل نشد و در کش و قوس میان مجلس و دولت، مسکوت ماند.  
 
حسینی با بیان اینکه تشکیلات سهام عدالت براساس سیاست‌های دولت وقت برپایه تعاونی‌ها گذارده شد، تصریح کرد: نظر مقام معظم رهبری نیز بر این بود که مشارکت مردمی در جریان واگذاری سهام عدالت به مردم وجود داشته باشد، درحالی که دولت فعلی بنا دارد تا از طریق ایجاد صندوق‌هایی در بازار سهام تحت عنوان ETF (صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله بورسی) نسبت به آزادسازی سهام اقدام کنند.  
 
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت استان تهران با بیان اینکه کاملاً مخالف با ایجاد این صندوق‌ها هستیم، تصریح کرد: در صورت تشکیل این صندوق‌ها، دخالت مستقیم مردم از مسیر تعاونی‌ها و تشکیلات آنان حذف شده و به صورت هیأت‌امنایی اداره خواهد شد؛ در این جریان، هیأت امناء در مورد پرتفوی سهام در سهام عدالت اعمال مدیریت می‌کند.  
 
وی افزود: علاوه بر این، تصدی مدیریت‌ها در این صندوق‌ها برعهده این هیأت امنا خواهد بود و عملاً مشارکت مردم به صفر می‌رسد و تنها این سهام دراختیار مردم که دارای ارزش نیز هست، تنها قابلیت خرید و فروش خواهد داشت.  
 
حسینی با اعلام اینکه دولت فعلی به دنبال حذف تعاونی‌هاست، تصریح کرد: از سال 92 به بعد تعاونی‌ها فقط حضور اسمی داشتند هیچ‌گونه حمایتی از آنان نشده است؛ همین امر موجب شد تا مدیران این تعاونی‌ها که توسط اعضا در مجمع انتخاب شده بودند، با مشکلات مالی جدی مواجه شوند.
 
این مقام مسئول در بخش تعاونی اقتصاد، ارزش اسمی سهام عدالت در حال حاضر را 47 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: طبق آمارهای اعلامی از سوی دولت، تاکنون 27 هزار میلیارد تومان از ارزش اسمی این سهام مستهلک شده و به خزانه دولت واریز شده است.  
 
حسینی گفت: ارزش فعلی سهام عدالت به دلیل تغییرات قیمت سهام، شرکت‌های بورسی در پرتفوی سهام عدالت دقیق مشخص نیست و یکی از علت‌های آن نیز عدم وجود صورت‌های مالی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و همچنین غیربورسی بودن برخی دارایی‌های سهام عدالت است.  
 
وی با بیان اینکه از صورت‌های مالی شرکت‌های حاضر در پرتفوی سهام عدالت، صورت‌های مالی شفافی در دست نیست، گفت: علاوه بر این موضوعات، مالکیت دولت طبق قانون تجارت در شرکت‌های مشمول واگذاری سهام عدالت قانونی نیست، اما مسئولان فعلی دولت معتقدند که تا زمان تسویه کامل مطالبات، این سهام باید دراختیار دولت باقی بماند؛ علاوه بر این، مسئولان دولتی معتقدند که واگذاری سهام عدالت قطعی نشده است.  
 
حسینی در رابطه با سه دهک مشمول هدیه رهبری که باید نیمی از مبلغ اسمی سهام را می‌پرداختند نیز گفت: براساس عنایت رهبری، سه دهک اول جامعه که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی بوده‌اند، باید 50 درصد از مبلغ اسمی سهام را می‌پرداختند که 500 هزار تومان را شامل می‌شد؛ تعداد افراد حاضر در این سه دهک را 14 میلیون نفر تشکیل می‌دهند.  
 
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت استان تهران همچنین با اشاره به اینکه پروژه آزادسازی سهام عدالت طبق سیاست‌های گذشته باید در مدت زمان 10 سال انجام می شد، گفت: شهریورماه سال 95، 10 سال آزادسازی به اتمام رسید اما خبری از آزادسازی نبود.  
 
وی گفت: در این باره، سازمان خصوصی‌سازی سایتی را راه‌اندازی کرده که نشان می‌دهد هر فرد سهامدار چه میزان از سهام عدالت طلب دارد و در این باره هیچ مشورتی از شرکت‌های تعاونی سهام عدالت و سرمایه‌گذاری‌های سهام عدالت گرفته نشده است.  
 
وی از مسئولان خواست تا نسبت به وضعیت شرکت‌های تعاونی که بیش از چهار سال بلاتکلیف هستند، را روشن کنند و اگر هم نیازی به حضورشان ندارند، به طور مشخص و شفاف اعلام کنند و در صورتی هم که نیازی به حضور آنان است، مطالبات‌شان را به طور کامل پرداخت کنند.
منبع : فارس