کد مطلب: 80131
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۱
دونالد ترامپ در حالی روز گذشته رسما سکان ریاست جمهوری آمریکا را در دست گرفت که در ادامه شعارهای انتخاباتی‌اش از تلاش برای محو تروریسم افراطی در مراسم تحلیف سخن گفت، سخنی که گزاف بودن آن را تاریخ رفتارهای دول آمریکایی ثابت می‌کند.
 
به گزارش ایران خبر، رییس جمهور جدید آمریکا روز گذشته در پایان سخنانش در مراسم تحلیف درباره تقویت ائتلاف‌های قدیمی، تشکیل ائتلاف‌های جدید و اتحاد جهان متمدن علیه تروریسم افراطی اسلامی برای محو این پدیده از روی کره زمین اظهاراتی مطرح کرد که به باور بسیاری از صاحب نظران این سخنان از سوی کشوری که پرورش دهنده تروریسم است، ادعایی بیش نیست.

هفت نماینده مجلس در گفت‌وگوهای جداگانه‌ای در واکنش به صحبت‌های ترامپ ضمن اشاره به رفتارهای آمریکا در پشتیبانی از تروریسم، اظهارات ترامپ را ادعایی بیش ندانسته که به جای طرح آن بهتر است دست از حمایت تروریست‌ها بردارد چون سیاست آمریکا در قبال تروریسم با روی کار آمدن ترامپ تغییر نمی‌کند و این صحبت ها تنها شوی تبلیغاتی است.

آمریکا پرورش‌دهنده تروریسم است
شهروز برزگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که باید منتظر سیاست‌های عملیاتی ترامپ برای مبارزه با تروریسم در منطقه باشیم تا مشخص شود که هنوز ترامپ در حد شعار حرف می‌زند یا اینکه می‌خواهد به صورت واقعی با تروریسم مبارزه کند.
به گفته وی، ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی حرف‌هایی از این دست مطرح کرد که آمریکا، داعش و طالبان را به وجود آورده و تنها هزینه‌هایی را بر گردن آمریکا انداخته است. آقای ترامپ با این پیش زمینه بعد از مراسم تحلیف حرف‌هایی درباره مبارزه با تروریسم زد که باید منتظر تبدیل شدن آن به عمل باشیم.
برزگر با بیان اینکه حرف‌های متفاوت ترامپ باعث رای مردم به او شد، گفت: ترامپ در حالی از تشکیل ائتلاف‌های جدید برای مبارزه با تروریسم افراطی سخن می‌گوید که آمریکا پرورش‌دهنده تروریسم است؛ همان گروه‌های تروریستی که خود ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی به آن اذعان کرد. باید منتظر باشیم که آیا ترامپ قرار است سیاست‌های غلط دولت‌های گذشته را دنبال کند یا اینکه با رویکرد جدید به دنبال مقابله با ایجاد تشنج در منطقه است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین اظهار کرد: این موضوع بسیار مهم است که آمریکا در ادامه کار می‌خواهد به سمت سیاست‌های آرامش‌زا و صلح و دوستی در منطقه حرکت کند یا اینکه در راستای نظام سرمایه‌داری تنش را در منطقه تشدید کند. همه اینها به زمان احتیاج دارد تا بتوان رفتارها و عملکرد ترامپ را به خوبی ارزیابی کرد.

شعار ترامپ درباره مبارزه با تروریسم راه به جایی نمی‌برد
علی نجفی خوشرودی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که شعار ترامپ در خصوص مبارزه با تروریسم با توجه به حضور تمامی این کشورهای مناطق مختلف دنیا و حمایت از تروریسم راه به جایی نخواهد برد. ما همواره شاهد اظهارنظر و مواضع اعلامی از سوی مقامات آمریکایی در خصوص مبارزه با تروریسم هستیم، با این وجود سیاست این کشور در قبال تروریسم به صورت جدی محل چالش است.
وی با بیان اینکه آمریکا به صورت گزینشی با استانداردهای دوگانه در خصوص مبارزه با تروریسم عمل  می‌کند، افزود: سخنرانی دیروز ترامپ به عنوان اولین نطق رئیس جمهور جدید آمریکا در این خصوص هم بیشتر شبیه سخنرانی های انتخاباتی بود، من فکر می‌کنم مهمترین راهکاری که مبارزه با تروریسم را محقق می کند خروج آمریکا از کشورهاو مناطق مختلف و پرهیز از دخالت و حضور نظامی این کشور است.حمایت آمریکا از تروریست ها بر ابعاد آتش افروزی این گروهک های تروریستی خواهد افزود و در این شرایط سردادن شعار مبارزه با تروریسم راه به جایی نمی برد.
نجفی درباره احتمال تغییر سیاست های کلان ایالات متحده آمریکا نیز گفت: تا ماه مارس، گروه انتقالی در این کشور برنامه های مختلف که از دولت قبل باقیمانده را ارزیابی خواهد کرد و بعد از آن می توان درخصوص سیاست های ترامپ اظهار نظر کرد اما به طورکلی مبانی سیاست خارجی آمریکا تا حدودی ثابت است و هرگونه تغییرات جدی  و محسوس با توجه به نوع شعارهای انتخاباتی ترامپ در آینده قابل ارزیابی خواهد بود.

آمریکایی‌ها بانی تروریسم هستند اما دم از مبارزه با آن می‌زنند
محمد قمی نماینده مردم پاکدشت در مجلس با تاکید بر این که ترامپ باید از گذشتگان درس بگیرد و همه می‌دانند آمریکایی‌ها حامی تروریسم هستند گفت: این آمریکایی‌ها هستند که شعار حقوق بشر و مبارزه با تروریسم سر می‌دهند اما آن را خود ایجاد کرده‌اند امروز آمریکایی‌ها شعار حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را مطرح می‌کنند در حالی  که خود آنها تروریست‌ها را به وجود آوردند و آنها حامی جدی تروریسم هستند.
وی با بیان این که آمریکایی‌ها تروریسم دولتی را بنا نهادند گفت: این در حالی است که در دنیا همه شاهد هستند که آنها ادعای بشر دوستانه دارند اما می‌بینیم که در عراق چه اتفاقی افتاد و کاری که عربستان در یمن انجام می‌دهد توسط آمریکایی‌هاست.آمریکایی‌ها با حمایت از تروریست‌ها سلاح‌ها و تجهیزات خود را به فروش رسانده و بازارشان  را رونق میدهد و تلاش می‌کند که کشورهای آزادی خواه و استقلال طلب را  خوار و ذلیل کرده و حاکمیت استکباری خود را به مردم تزریق کند.
قمی ادامه داد:‌ این که آمریکایی‌ها ادعای حمایت از مبارزه با تروریسم را داشته و می‌گویند با تروریست‌ها مخالف هستند جای تعجب دارد در حالی که آمریکایی‌ها خود بانی تروریسم هستند و همه مردم دنیا می‌دانند که تروریست واقعی و حامیان آنها چه کسانی هستند. آقای ترامپ از گذشتگان درس بگیرد. همه دنیا می‌دانند که حامیان تروریست شما هستید. دست از این کارهایتان بردارید. آمریکایی‌ها خود  پرچم تروریسم را در دست دارند اما دم از مبارزه با تروریسم می‌زنند. همه می‌دانند  آنها دکانی برای خود باز کرده‌اند و با این شعار و حربه می‌خواهند جلوی استقلال ملت‌ها را بگیرند.

مسائل پیرامون دونالد ترامپ بیشتر شوی تبلیغاتی است
ژرژیک آبرامیان نماینده مسیحیان ارمنی حوزه جنوب در مجلس گفت: پدیده ترامپ یک موضوع تبلیغاتی است و ریاست جمهوری او تغییری در سیاست‌های کلان آمریکا ایجاد نخواهد کرد. چون مواضع ما نمایندگان مجلس در خصوص روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، همان مواضع مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی است و آنچه به صورت رسمی از طرف وزارت امورخارجه و نیز  مقام معظم رهبری بیان شده است نمایندگان مجلس نیز همان را اعلام می‌کنند.
وی ادامه داد: اعتقاد دارم پدیده ترامپ بیشتر یک موضوع تبلیغاتی است، سیستم آمریکا همچون  قطار عظیمی می‌ماند که بر روی یک ریل حرکت می‌کند این لوکوموتیو می‌تواند تند یا کند حرکت کند، ولی پیچیدن به چپ و راست بسیار سخت یا حتی غیرممکن است بنابراین این قضایا تأثیر چندانی بر سیاست‌های کلان آمریکا نخواهد داشت.
به گفته وی ، اکنون نشانه‌هایی در خصوص سیاست‌های رییس جمهور آمریکا وجود ندارد که بر اساس آن بخواهیم نظر متفاوتی داشته باشیم. بنابراین باید دید در ادامه چه رویدادهایی رخ خواهد داد و اقدامات ترامپ به کجا ختم می‌شود؟ البته مسائل پیرامون دونالد ترامپ بیشتر شوی تبلیغاتی است، سیاست‌های کلان آمریکا را رییس جمهور این کشور به تنهایی تعیین نمی‌کند، یک لایه یا لایه‌هایی در سیستم تصمیم‌گیری آمریکا وجود دارد که آن‌ها تعیین کننده هستند و این لایه یا لایه‌ها با تغییر رییس جمهور تغییر نخواهند کرد.

سیاست آمریکا در قبال تروریسم با روی کار آمدن ترامپ تغییر نمی‌کند
محمد کاظمی، نایب رییس کمیسیون قضایی گفت که سیاست‌های آمریکا در قبال تروریسم با روی کار آمدن رییس‌جمهور جدید تغییری نخواهد کرد. آنها اگرچه شعار مبارزه با تروریسم را سر می‌دهند اما خودشان در خیلی از عملیات‌های ترور و تخریب در کشورهای مختلف جهان مشارکت دارند.کیست که نداند آمریکا در هر اقدام تروریستی در نقاط مختلف جهان دست دارد؛ همچنان که در کشور ما نیز عملیات‌های تروری که تاکنون انجام شده با هدایت این کشور و با استفاده از عناصر وابسته به آمریکا صورت گرفته است.
به گفته وی مبارزه با تروریسم در کلام ترامپ تنها یک شعار است؛ به ویژه اینکه حزب جمهوریخواه عناد به دشمنی بیشتر با جریان حاکم بر کشورمان نسبت به دموکرات‌ها دارد.سیاست‌های دولت آمریکا با تغییر اشخاص دستخوش تغییر نمی‌شود، مظلوم‌کشی و مخالفت با جریان‌های عدالت‌طلبانه در کل صحنه گیتی سیاست آمریکاست و آنها در جهت حفظ منافع خود از هیچ اقدام خشونت‌باری امتناع نمی‌کنند.
وی یادآور شد: به اعتقاد من سیاست‌های ایالات متحده آمریکا از پیش برنامه‌ریزی شده و با تغییر مهره‌ها تغییری نخواهد کرد و بر همین اساس سیاست آنها در مقابل تروریسم نیز به قوت خود باقی خواهد بود.

سیاستمداران آمریکایی مخالفان با سیاست‌های خود را تروریست می‌دانند
سید هادی بهادری نماینده ارومیه گفت: نمی‌توانیم به ترامپ یا تئوریسین‌های غربی بگوییم فرهنگ‌تان را اشاعه ندهید بلکه باید از فرهنگ، ذخائر و دارایی‌های فرهنگی خودمان به نحوی صیانت کنیم تا در جنگ فرهنگی با غرب شکست نخوریم.
وی اتهامات حقوق بشری به کشورهای مخالف اصلی‌ترین استراتژی همه دولت‌های آمریکا دانست و افزود: آمریکا و کشورهای غربی در حالی که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تسلیحات هسته‌ای و غیرهسته‌ای در جهان هستند و با آتش‌افروزی در سراسر جهان بزرگ‌ترین بازار تسلیحات را هم در اختیار دارند با شعار مبارزه با تروریسم بخش قابل توجهی از افکار عمومی جهان را با خود همراه کرده‌اند. در نگاه سیاستمداران آمریکا تروریست کسی است که با سیاست‌های آنان مخالفت کنند و در عین خویشتن‌داری با مزدوران منطقه‌ایشان سر ناسازگاری داشته باشند.
بهادری خاطرنشان کرد: ادبیات حاکم بر نظام سرمایه‌داری غرب همین ادبیاتی است که در کلام ترامپ شنیده شد. کشورهای اسلامی و کشورهای مستقل باید از هر نوع سیاستی که به دست کشورهای استکباری گزک دهد، اجتناب کنند. آرام کردن و برقراری صلح در کشورهای آشوب زده باید همچنان به عنوان استراتژی اصلی جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار داشته باشد. قدرت ما در صلح و آرامش مضاعف می‌شود اما اگر در منطقه آشوب و تنش وجود داشته باشد، آمریکا و غرب بهره‌بردار نهایی خواهد بود.

آمریکا و ترامپ به جای ادعا، دست از حمایت تروریست‌ها بردارند
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده اصولگرای مجلس تاکید کرد: اگر ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا می‌خواهد با تروریسم مبارزه کند، دست از حمایت تروریست‌ها بردارد. چون داشتن ادعا و انجام دادن برخی اقدامات برای مبارزه با تروریسم لازم نیست بلکه عدم حمایت مالی، تسلیحاتی، انسانی و آموزشی از تروریست‌ها، می‌تواند به خودی خود به ریشه کن کردن تروریست‌ها بینجامد.
وی افزود:‌ همان طور که ترامپ اعلام کرد تروریسم توسط خانم کلینتون در منطقه ما شکل گرفته است؛ یعنی مادر تروریسم آمریکاست و صرفا اگر دست از حمایت آنها بردارد تروریسم از بین می‌رود.تروریسم در منطقه از خارج تحمیل شده است، این حمایت‌ها موجب شده که مبارزه با تروریسم تاکنون به جایی نرسد و حتی تروریست‌ها در بیمارستان‌هایشان درمان می‌شوند و این مساله نشان می‌دهد که قصه تروریسم چیست و تسلیحات ارتش آمریکا چگونه در اختیار تروریست‌ها قرار گرفته است.
سلیمی خاطر نشان کرد:‌ ترورسیم در منطقه ما وارداتی و تحمیلی است و اگر آمریکا و ترامپ هم ادعایی دارند باید دست از حمایت تروریست‌ها بردارند.
منبع : ایسنا