کد مطلب: 80357
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۱
ازدواج و تشکیل خانواده از مسایل بسیار مهم در زندگی انسان است که فرد با آن در مسیر واقعی زندگی قرار می گیرد.
چگونه حس عشق در آغاز زندگی تبدیل به نفرت می شود؟
 
به گزارش ایران خبر، اینکه چگونه یک ازدواج شکل بگیرد؟ چه کنیم که با ازدواج به راه سعادت برسیم؟ مراحل درست ازدواج کدام هستند؟ چه مساله ای باعث می شود که عشق و علاقه اولیه بین زوج ها به نفرت تبدیل شود؟ و در نهایت چه عاملی در کاهش طلاق ها موثر است؟ مسایلی هستند که هر فرد پیش از ازدواج باید از آن آگاهی داشته باشد.

** اهمیت انتخاب درست در یک ازدواج موفق
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام در اهمیت ازدواج به دو نکته تاکید دارد و می گوید: در ازدواج افراد باید ابتدا به انتخاب درست فکر کرده و سپس فرآیند ازدواج را بدرستی طی کنند.
زهرا همتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انتخاب درست با دریافت مشاوره لازم مساله مهم در امر ازدواج است که نقش مهمی در کاهش طلاق خواهد داشت.
وی ادامه داد: برخی زوج ها مدت زمانی را که برای برگزاری و تشریفات مراسم عروسی می گذارند به اندازه انتخاب همسر برایشان اهمیت ندارد در حالیکه هم خانواده ها و هم دختر و پسر در انتخاب درست باید اهتمام جدی داشته باشند.

** جوانان در انتخاب همسر از اثرات هاله ای آگاه باشند
وی گفت: انتخاب همسر برخی مواقع تحت تاثیر موضوعاتی قرار می گیرد که اثر هاله ای دارند بطوریکه یک ویژگی طرف مقابل آنقدر پررنگ است که روی سایر مسایل فرد تاثیر می گذارد.
وی اظهار کرد: به عنوان مثال اگر طرف مقابل خیلی پولدار باشد یا موقعیت اجتماعی مناسبی داشته باشد ممکن است موجب شود سایر ویژگی های منفی او در صورت داشتن، از سوی دختر یا پسر نادیده گرفته شود.
همتی با بیان اینکه اثر هاله ای ممکن است منفی یا مثبت باشد، افزود: اثر هاله ای چه مثبت و چه منفی باید توسط دو طرف مورد بررسی قرار گیرد و موجب نادیده گرفتن سایر ویژگی های طرف مقابل نشود.

** زوج ها فرآیند ازدواج را طی کنند
معاون اجتماعی بهزیستی ایلام با بیان اینکه ازدواج هم تصمیم و هم دارای فرآیند است، گفت: فرآیند ازدواج شامل چهار دوره آشنایی، نامزدی، عقد و عروسی است که این مراحل باید طی شوند.
وی ادامه داد: همچنین فاصله زمانی بین فرآیندهای ازدواج باید رعایت شده و هر کدام بین سه تا 6 ماه باشد چرا که ازدواجی درست است که این فواصل در آن رعایت شده باشد.
همتی با بیان اینکه مرحله نامزدی در استان ایلام در فرآیند ازدواج بین خانواده ها مرسوم نیست، گفت: عمده ازدواج ها در این استان بدون دوره نامزدی است و فاصله بین آشنایی و عقد نیز بسیار کوتاه است.
وی یادآور شد: دوره عقد چنانچه منجر به طلاق شود دارای تبعات عاطفی، اقتصادی و اجتماعی زیادی است ولی اگر در دوره نامزدی زوجها به تفاهم نرسند اثر آن در مقایسه با دوره طلاق بسار پایین تر است.
وی با بیان اینکه در دوره نامزدی دختر و پسر باید آموزش لازم را دیده و حریم ها را رعایت کنند، اظهار کرد: البته در دوره نامزدی خانواده ها سعی کنند ازدواج دختر و پسر را علنی نکرده تا نگرانی ها از نرسیدن تفاهم بین دختر و پسر و حفظ موقعیت اجتماعی خانواده ها کاهش یابد.
به گفته همتی، همه این مراحل نیازمند آگاهی لازم است و زوج ها باید با بهره گیری از افراد متخصص و دریافت مشاوره و همچنین مطالعه لازم انتخاب درستی در ازدواج داشته باشند.

** علت عمده طلاق ها عمیق و اساسی نیست
وی اضافه کرد: عمده علت طلاق ها عمیق نبوده و با راهنمای اولیه ازدواج و آگاهی لازم می توان از بروز تنش ها و اختلاف جلوگیری و آن را مدیریت کرد تا منجر به طلاق نشود.
همتی افزود: بیشتر اختلاف زوج ها پس از ازدواج و در سال های اولیه زندگی به دلیل عدم شناخت یکدیگر از مسایل مختلف نظیر تفریح، لباس پوشیدن، معاشرت با دوستان و خانواده و غیره است.
وی گفت: در این زمینه زوج ها نمی توانند بین زندگی خصوصی و متاهلی تعادل ایجاد کنند بطوری که بیشتر خانم ها انتظار دارند شوهرشان تمام وقت در اختیار آنها باشد و یا عمده مردها در پذیرش تعهدات زندگی مشترک منعطف نیستند.

** مشاوره های پیش از ازدواج کلید طلایی در تداوم و بقا زندگی مشترک
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی معتقد است: زمانی که نه دختر و نه پسر آموزش های قبل از ازدواج را ندیده و دیدگاه واقعی به زندگی نداشته باشند این مساله موجب بروز اختلاف بین آنها می شود.
وی گفت: این زوج ها وقتی زیر یک سقف می روند در مسایل جزیی دچار اختلاف نظر شده و به علت اینکه مهارت حل آن را ندارند دچار درگیری و حتی توهین به هم شده و با شکسته شدن حریم حس عشق در این زندگی ها تبدیل به نفرت می شود.

** راهکار بقای زندگی های مشترک چیست؟
همتی کسب آموزش های قبل از ازدواج و تداوم آنها بعد از ازدواج را در تداوم زندگی های مشترک موثر دانست و افزود: سال اول سال اعتماد و بحران برای زوج هاست چرا که در برخورد با بسیاری از مسایل زندگی که نیازمند مدیریت است، باید مهارت لازم داشته باشند.
وی یکی از پیامدهای مشاوره و آموزش را کسب مهارت حل مساله و تعارض برشمرد و گفت: این مهارت موجب می شود وقتی زوج ها به آن آگاهی داشته باشند کمتر دچار مشکل شوند.