ردپای سیاست های راهبردی آیت الله هاشمی در تاریخ انقلاب

روزنامه ایران , 29 بهمن 1395 ساعت 15:42

شاید کمتر کسی تصور می‌کرد طلبه‌ای که در 15 بهمن سال 57 به عنوان عضو شورای انقلاب با آن چهره متفاوت خدادادی در کنار حضرت امام(ره) حکم نخست وزیری مرحوم مهندس مهدی بازرگان را قرائت کرد، روزی وفات و تشییع جنازه‌اش به مظهری از وحدت و همدلی آحاد مردم ایران تبدیل شود.


به گزارش ایران خبر،در اینجا برخی از نگاه‌های راهبردی در طول زندگی سیاسی آیت الله هاشمی  بعد از پیروزی انقلاب آورده می‌شود:

سخنرانی سوم خرداد 58 علیه امریکا، یکی از مواضع محکم و استواری بود که‌ هاشمی علیه دشمن قسم خورده انقلاب گرفت که بلافاصله یک روز بعد از آن با ترور نافرجام ایشان توسط گروهک فرقان پاسخ داده شد تا معمار کبیر انقلاب جمله تاریخی «هاشمی زنده است چون نهضت زنده است» را اعلام کنند و در حقیقت یکی از راهبردی‌ترین بیانات امام در مورد شخصیت‌های انقلابی اعلان شود و شاخص بسیار مهمی را در اختیار مردم قرار دادند.

مجلس اول شورای اسلامی ایران زمانی تشکیل شد که کشور با بحران جنگ و مسائل گروهک‌ها و تنوع حضور تفکرات سیاسی در مجلس روبه‌رو بود. درایت و مدیریت‌ هاشمی رفسنجانی بر ریاست مجلس اول توانست کشور را به سلامت از دو گردنه سخت تصویب عدم کفایت سیاسی بنی صدر به عنوان رئیس جمهوری و رهاسازی جاسوسان سفارت امریکا عبور دهد.

جنگ تحمیلی هشت ساله با فراز و نشیب‌های خاص خود صحنه‌های بی‌شماری از حماسه‌ها، فداکاری‌ها و جانفشانی و ایثارهای رزمندگان در تاریخ ایران زمین را به ثبت رسانید، اما لحظه تصمیم سرنوشت‌ساز فرا رسید و‌ هاشمی رفسنجانی به عنوان جانشین فرماندهی کل قوا موضوع پذیرش قطعنامه 598 و قبولی آتش‌بس از سوی امام خمینی(ره) را در بین رزمندگان اسلام تبیین نمود. اقدامی راهبردی که در سال‌های بعد با قدرت‌گیری سپاه اسلام، ذائقه تلخ پذیرش آتش‌بس را به شیرینی قدرتمندترین ارتش منطقه تبدیل نمود.
 
رحلت جانسوز امام خمینی(ره) مقطعی خاص و بزنگاه ویژه در تاریخ انقلاب اسلامی برای انتخاب جانشین ایشان ایجاد کرد. هرگونه تصمیم خارج از مصلحت‌های انقلاب و آینده نظام جمهوری اسلامی می‌توانست برای همیشه انقلاب اسلامی را به مسیر غیر از آنچه معمار انقلاب تعیین کرده بود، بکشاند. با وجود شروع بحث و اظهارنظرهای متفاوت در مجلس خبرگان بر سر تعیین رهبری، بار دیگر‌ هاشمی رفسنجانی با نگاهی عمیق و راهبردی به آینده انقلاب و با رعایت اصل امانتداری آنچه را از معمار انقلاب درخصوص رهبری نظام در بعد از ایشان شنیده بود به اطلاع خبرگان مردم رساند و اطلاعی که بلافاصله مورد تأیید و قبول خبرگان قرار گرفت و انقلاب اسلامی از نعمت رهبر معظم انقلاب (دام ظله العالی) بهره‌مند شد.

سال 1368 مصادف با رحلت معمار کبیر انقلاب، امام خمینی (ره) بود. کشور دوران پس از جنگ را می‌گذراند و ضرورت سازندگی و آباد کردن ویرانی‌های جا مانده از جنگ وجود داشت. پذیرش این بار سنگین فقط از عهده کسانی برمی‌آمد که بتوانند پرچم سازندگی را همچون یک سردار به دست بگیرند و این پرچم در طی هشت سال بعد از جنگ به دست‌ هاشمی رفسنجانی از سوی مردم به عنوان رئیس جمهوری واگذار شد.‌ هاشمی رفسنجانی پس از دوران ریاست جمهوری نیز در مقام ریاست مجلس خبرگان و سپس ریاست مجمع تشخیص مصلحت به ایفای مسئولیت‌های خود در قبال مردم پرداخت و در آخرین انتخابات مجلس خبرگان نیز با کسب بیش از دو میلیون و 300 هزار رأی از حوزه انتخابیه تهران نشان داد به رغم فراز و نشیب‌های سیاسی و «اختلاف نظرها و اجتهادهای متفاوت» که بعد از دوران ریاست جمهوری برای این شخصیت منحصر به فرد وجود داشت، هنوز مورد تأیید رهبر معظم انقلاب (دام ظل العالی) و امت حق شناس ایران است؛ موضوعی که در مراسم تشییع جنازه آن مرحوم بخوبی نشان داده شد.


کد مطلب: 82319

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/82319/ردپای-سیاست-های-راهبردی-آیت-الله-هاشمی-تاریخ-انقلاب

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir