کد مطلب: 85202
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۶
وقتی صحبت از اقدامات دولت یازدهم می‌شود، همه ناخودآگاه یاد برجام می‌افتند و شروع می‌کنند به بررسی آثار برجام بر اقتصاد و سفره مردم. حتی عده‌ای عمدی یا سهوی می‌گویند که در این مدت دولت تمام تمرکزش را به رفع تحریم‌ها اختصاص داده بود.
 

به گزارش ایران خبر، اما واقعیت چیز دیگری است. دولت یازدهم اگرچه برای رفع تحریم‌ها و جلوگیری از فروپاشی اقتصاد از هیچ تلاشی دریغ نکرد اما در این سه سال و اندی کارهایی نیز انجام داد که بی‌نظیر بود. اقداماتی در زمینه کنترل تورم، کمک به رشد تولید و اشتغال و از همه مهم‌تر ایجاد عدالت اجتماعی. گازرسانی به 9 هزار روستا درحالی که از ابتدای فعالیت شرکت ملی گاز ایران تا سال ٩٢ فقط به ١٤ هزار روستا گازرسانی شده بود، آبرسانی به 4 میلیون روستانشین، بستن پرونده برقرسانی به روستاهایی که بالای 10 خانوار در آن ساکنند و ده‌ها اقدام دیگر گواه بر این ادعاست. کارهایی که نه تنها در مقایسه با عملکرد دولت عدالت محور بلکه در طول چند دهه اخیر سابقه ندارد.
توجه به عدالت در گازرسانی
چند روز قبل رئیس جمهوری در جریان سفر به بیرجند و استان خراسان جنوبی در آیین گشایش رسمی طرح‌های گازرسانی خراسان جنوبی موضوع مهمی را عنوان کرد. حسن روحانی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم بسیج بسیار گسترده‌ای برای گازرسانی به روستاها و شهرها انجام شده، گفت: از ابتدای فعالیت شرکت ملی گاز ایران تا سال ٩٢، به ١٤هزار روستا گازرسانی شده اما در دولت یازدهم، ٩ هزار روستا از نعمت گاز برخوردار شده‌اند، آمار بسیار افتخار‌آمیزی است و این در حالی است که اعتبار آن نیز از بودجه عمومی نبوده و از محل صرفه‌جویی در فرآورده‌های نفتی تأمین شده است.
گستردگی گازرسانی در این مدت یکی از موضوعاتی است که بارها نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به تحسین عملکرد دولت وا داشت. به طوری که حسین امیری خامکانی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با «ایران» این اقدام دولت را بی‌نظیر دانست و گفت: گازرسانی به روستاهای دورافتاده کشور بعد از نیم قرن که بسیاری از شهرهای کشور به شبکه گاز متصل شده‌اند اقدام مهمی است که امروز با همت دولت یازدهم رقم خورده است و از این بابت جای قدردانی است.
حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز این کار را اقدامی در جهت توسعه عدالت اجتماعی در زمینه برخورداری از نعمت گاز برشمرد و به «ایران» گفت:ما با گازرسانی به روستاها توانستیم به برقراری توازن کمک کنیم. تاکنون تقریباً به 9 هزار روستا گاز‌رسانی شده و تا پایان دولت این رقم به 10 هزار روستا خواهد رسید که در تاریخ این صنعت بی‌سابقه است. آن هم گازرسانی به روستاهای صعب العبور و در فواصل دورتر از خط لوله‌های اصلی.
14 هزار روستایی که پیش از دولت یازدهم به شبکه گاز متصل شده بودند همگی روستاهایی بودند که یا به مرکز استان نزدیک بودند یا اینکه در مسیر خطوط انتقال گاز قرار داشتند. بنابراین گازرسانی به آنها کار دشواری نبود اما گازرسانی به 9 هزار روستای صعب العبور و در فواصل دورتر از خط لوله‌های اصلی کار بی‌نظیری بود که با همت دولت یازدهم رقم خورد.
دیگر ویژگی ممتاز دولت یازدهم گازرسانی به زاهدان است. در چند دولت بحث گازرسانی به سیستان و بلوچستان مطرح بود اما هیچ گاه عملی نشد تا آنکه آقای روحانی عزم خود برای اجرای طرح گازرسانی به سیستان و بلوچستان را نشان داد و این آرزوی دیرینه با تلاش شرکت ملی گاز در آخرین ماه سال 1395 محقق شد. عراقی می‌گوید: این طرح بسیار دشوار بود اما با تلاش شبانه روزی بالاخره توانستیم آخرین مرکز استان کشور را که سال‌ها از نعمت گاز بی‌بهره بود را به شبکه سراسری گاز وصل کنیم و ضریب نفوذ گاز را در بخش شهری و روستایی افزایش دهیم.
آمارها حاکی از آن است که ازسال 92 تاکنون به 108شهر، 9هزار روستا گازرسانی شده و در حال حاضر 5 میلیون مشترک در کشور مصرف‌کننده گاز طبیعی هستند. ضریب نفوذ گاز شهری اکنون بالای 98 درصد و ضریب نفوذ گاز روستایی حدود 70 درصد است.
امیری خامکانی دراین زمینه می‌گوید: اگر قرار بود با سرعت قبل گازرسانی به روستاها و شهرها انجام شود 50 سال دیگر هم این تعداد شهر و روستا به شبکه گاز متصل نمی‌شدند. اما اکنون می‌توانیم امیدوار باشیم که در سال 96 با گازرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان پرونده گازرسانی بسته شود و با خیالی آسوده به دنبال صادرات گاز برویم.
این نماینده مجلس با اشاره به تدبیر وزیر نفت و اولویت ‌بندی‌های انجام شده از سوی او گفت: بیژن زنگنه همان ابتدا دو اولویت را برای منابع مالی مشخص کرد که امروز شاهد نتایج آن هستیم. زنگنه با تمرکز بر توسعه فازهای دارای پیشرفت بالاتر در میدان گازی پارس جنوبی و به تولید رساندن آنها نه تنها توانست تولید روزانه ایران از این میدان مشترک را با قطر برابر کند بلکه حجم گاز در اختیار کشور را افزایش داد. در کنار آن گازرسانی به شهرها و روستاها را در اولویت قرار داد و در نهایت با استفاده از بند «ق» تبصره 2 بودجه سال 93 توانست شبکه گاز را گسترش دهد و بیش از 108 شهر و 9 هزار روستا را به این شبکه متصل کند.
وی ادامه داد: این موضوع در کنار اقدامات بی‌نظیری که در آبرسانی و برقرسانی انجام شد بخوبی گویای نگاه ویژه دولت به توسعه عدالت اجتماعی و توجه آن به مناطق محروم است. به گفته عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز در این سه سال با افزایش ارسال گاز به نیروگاه‌ها 14 میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی نیز داشته‌ایم و همین‌طور با کاهش مصرف سوخت مایع برای بهبود کیفیت هوا گام‌های مؤثری برداشته شد.
آبرسانی و برقرسانی به روستاها
همانطور که اشاره شد از سال 92 تاکنون در طرح برق‌رسانی روستایی نیز تحول بسیار عمیقی انجام شد. به طوری که وزیر نیرو می‌گوید: اکنون تمام روستاهای با جمعیت بالای 10 خانوار دارای برق هستند و این یک اتفاق بسیار قابل توجه در زمینه توسعه عدالت اجتماعی در امر برق‌رسانی به شمار می‌آید.
حمید چیت چیان در گفت‌و‌گو با «ایران» ادامه داد: به این ترتیب دیگر روستای بیش از 10 خانوار بدون برق نخواهیم داشت و طی سال 95 حدود 31 روستا نیز از انرژی‌های تجدید پذیر برقدار شدند. این کار بسیار شاخصی است که دولت یازدهم به آن دست یافت.
وی افزود: علاوه بر این، کار بسیار عظیمی در ارتباط با آبرسانی روستایی طی این مدت انجام شد و از اقدامات شاخص وزارت نیرواست. بیش از 4میلیون نفر روستانشین که از شبکه آب بی‌بهره بودند، اکنون از آب شرب و بهداشتی برخوردار هستند و این موضوع توسعه عدالت اجتماعی را در پی داشت.

منبع : روزنامه ایران