کد مطلب: 87203
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۰
نکته مشترک بعضی کاندیداها در این است که آنها با هم اختلافی ندارند، هدف مشترک آنها زدن دولت یازدهم است. با هیاهو نیز سعی در منحرف کردن افکار عمومی است تا نسبت به این سوال که برنامه آنها چیست. با هر وسیله ای که شد باید زد چرا که هدف وسیله را توجیح می کند.
 

به گزارش ایران خبر، فهرست نهایی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری منتشر شد تا مشخص شود حسن روحانی، رئیس دولت تدبیروامید، باید با چه افرادی رقابت کند. برای تحلیل و بررسی فضای انتخابات آتی، با سیدمحمود میرلوحی، عضو هیات رئیسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت‌وگویی کردیم که متن آن را در ادامه می‌خوانید.

باتوجه به اینکه فهرست نامزدهای نهایی انتخابات مشخص شده است، وضعیت رقبای آقای روحانی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان اصولگرایی مدت‌هاست دچار تفرق و تشتت است و قادر نیست به یک کاندیدای واحد برسد. دلیل آن نیز مشخص است که هم مشکلات درونی دارند و هم در هدف‌ها ضعف و ابهام دارند. این جناح، گزینه‌ای در تراز آقای روحانی ندارد و نمی‌تواند با تمام توان و به امید پیروزی به صحنه بیاید، برنامه ارائه کرده و کادر معرفی کند. باتوجه به فقدان احزاب قدرتمند در کشور، انجام این امور بسیار دشوار است. در کشورهایی که احزاب حضور دارند، کادر، مانیفست، پیش‌بینی آینده و... نقاط قوتی است که به کمک آنها می‌آید تا بتوانند در انتخابات، بسیار خوب ظاهر شوند، اما در ایران به این صورت نیست. اما اصلاح‌طلبان با تشکیل شورای عالی، سامانه‌ای دارند که به‌رغم همه دشواری‌ها می‌توانند به انسجام و اتحاد برسند. اصولگرایان این‌طور نبوده و قادر نیستند که تشتت میان خود را کم کنند و کار کارشناسی شده انجام دهند. در این شرایط، نامزدهای آنها باید با سختی فراوانی کارها را پیش ببرند. گزینه‌های اصولگرایان نتوانستند در چنین قواره‌ای ظاهر شوند و عموما برای نهی روحانی به صحنه آمدند. آنها برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند و قادر به رقابت اثباتی با روحانی نیستند.

آیا نامزدهای مقابل قادر به شکست روحانی هستند؟

باتوجه به این چهره‌هایی که تایید صلاحیت شده‌اند و با برآوردی که ما موتلفان حسن روحانی داشتیم، رقیبی در تراز آقای روحانی وجود ندارد. امروز نگرانی شدیدی در بخش روشنفکری جامعه و آرای خاکستری وجود دارد که مبادا کشور به عقب بازگردانده شود و به دست‌اندازهای دولت‌های نهم و دهم بیفتد. رئیس دولت نهم در سال 84 مشابه مواضع آقایان رئیسی و قالیباف را داشت. رئیسی و قالیباف همان حرف‌های او را می‌زنند. صحبت از ایجاد 5 میلیون شغل در کشور و افزایش دو نیم برابری درآمدها، ما را به یاد شعارهای او می‌اندازد که با هیچ منطق و علمی سازگار نیست. با این شعارها و اظهارات بود که کشور به نقطه‌ای رسید که شاهد بودیم و بیشترین فرصت‌های ایجاد شغل، توسعه و پیشرفت را از دست داده‌ایم. با این بحث‌ها بود که کشور به وضعیتی گرفتار شد که بازگشت به قبل از سال 84 آرزوی بسیاری از کارشناسان شده است.

پیش از اعلام لیست نامزدهای نهایی انتخابات به نظر می‌رسید که اصولگرایان قصد دارند با تعدد کاندیداها، مانعی برای روحانی در مناظرات تلویزیونی باشند. اما امروز تنها قالیباف و رئیسی تایید صلاحیت شدند تا این تاکتیک اصولگرایان شکست بخورد. با این شرایط سرنوشت اصولگرایان را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟

با رد صلاحیت برخی چهره‌های جمنا، برنامه اصولگرایان ناقص شد. الان سه اصولگرا در صحنه حضور دارند که به نظر نمی‌آید برای تدوین برنامه، سازماندهی تیم کاری و... آماده باشند. البته باید در روزهای آتی منتظر بمانیم که وضعیت چطور می‌شود. آرایش فعلی به نفع آقای روحانی است و آقای جهانگیری نیز به عنوان یک تدبیر احتیاطی به صحنه آمده بود. هنوز مشخص نیست که آقای جهانگیری تا کجا در این انتخابات حضور داشته باشد، اما به مقداری که بتواند، دیدگاه‌های اصلاح‌طلبی را مطرح می‌کند، با مردم گفت‌وگو می‌کند و در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه حقوق شهروندی از دولت یازدهم دفاع می‌کند.

باتوجه به فهرست نهایی نامزدها، آقای روحانی در مناظرات باید چه برنامه‌ای را در پیش بگیرد؟

فکر می‌کنم که آرایش انتخابات، آرایش جدی‌ای خواهد شد و آقای روحانی هم از خدمات گذشته دفاع کرده و هم از لزوم ادامه این مسیر با مردم صحبت خواهد کرد. ادامه این روند است که ثمره‌های تلاش‌های چهارساله دولت یازدهم را نشان خواهد داد. همین امروز نیز ثمره بسیاری از این تلاش‌ها روشن شده است، اما ادامه این مسیر برای بهره‌برداری از تلاش‌های دولت یازدهم، لازم است. طلیعه موفقیت‌های دولت یازدهم امروز ظاهر شده است، اما اگر ترمز و توقفی در این مسیر رخ دهد، تمامی این طرح‌ها آسیب می‌بیند و کشور دوباره به شرایط و چالش‌های گذشته بازمی‌گردد. امیدواریم فضای تبلیغاتی‌ای ایجاد شود که مردم بتوانند همه نظرات کاندیداها را بشنوند و به بهترین گزینه رای بدهند. مردم به پختگی بسیار بالایی رسیده‌اند و همان‌طور که در سال 92 این تعقل را نشان دادند و در سال 94 نیز بار دیگر ادامه این مسیر را تایید کردند، امروز نیز زمان آن است که با عقل‌گرایی و تدبیر خود، راهی را که در 92 آغاز کردند ادامه دهند.

گفته می‌شود که یکی از برنامه‌های اصولگرایان، نه شکست روحانی، بلکه کاستن از آرای روحانی نسبت به سال 92 است که او با تعداد آرای کمتری رئیس‌جمهور شود.

پیشنهاد من به همه روشنفکران، جوانان، تحولخواهان و افرادی که امید به پیشرفت کشور دارند، این است که تمام تلاش خود را در این یک ماه به کار بگیرند که با روشنگری‌های خود باعث شوند روحانی بیشتر از سال 92 رای کسب کند. همان‌طور که رئیس دولت اصلاحات در دوره دوم آرای بیشتری کسب کرد، امروز نیز باید آقای روحانی با افزایش رای مواجه شود، به این دلیل که کشور در شرایط فعلی به اجماع و اتحاد ملی نیاز مبرم دارد. اگر کشور دچار برخی چالش‌هاست، به این دلیل است که دیدگاه‌هایی وجود دارد که همسو با برنامه‌های دولت منتخب نیست. باید مانند همه کشورهای توسعه یافته دولت بتواند برنامه‌های خود را اجرا و پیگیری کند تا خواست مردم اجابت شود. بنابراین برای حل این مشکلات نیاز به همگرایی، همسویی و همدلی همه و به ویژه مردم داریم.

منبع : آرمان امروز