کد مطلب: 88294
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۰
سبزی هایی که با پختن ارزش غذايي بيشتري پيدا مي کنند عبارتند از:
سبزی هایی که با پختن ارزش غذایی بیشتری پیدا میکنند
 
به گزارش ایران خبر، سبزی هایی که با پختن ارزش غذايي بيشتري پيدا مي کنند عبارتند از:

 گوجه فرنگي
گوجه فرنگي از نظر علمي در رده‌ ميوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزي محسوب مي شود. گوجه فرنگي بسيار مغذي و منبع غني ويتامين ث و ليکوپن است. ليکوپن، فيتوکميکالي است که باعث قرمز شدن رنگ گوجه فرنگي شده و البته خواص آنتي اکسيداني قابل توجهي نيز دارد.
بخارپز يا آب پز کردن گوجه فرنگي، بهترين شيوه براي فعال کردن ليکوپن است.
بروکلي

بروکلي جزو خانواده‌ کلم هاست و خواص آنتي اکسيداني آن بسيار معروف است. همچنين بروکلي منبع غني لوتئين و توکوفرول است. اين ترکيبات شيميايي، با کاهش التهاب در رگ هاي خوني بدن، خطر سرطان را کاهش مي دهد.
بهترين شيوه براي پخت کلم بروکلي، آب پز و بخارپز کردن آن است که با اين شيوه خواص کاروتنوئيد، لوتئين و فيتوئن هاي آن تقويت مي شود. البته درباره کلم بروکلي مطالب ضد و نقيض زياد است . بهتر است اين کلم مدت زمان کوتاهي در آب در حال جوش قرار بگيرد و سپس خارج شود يا در مدت زمان کوتاهي بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلي برخي خواص آن، افزايش و برخي ديگر کاهش مي يابد.

هويج
هويج، سبزي ريشه اي معروفي است که سرشار از بتاکاروتن است و ويتامين و مواد معدني زيادي دارد. هويج خواص آنتي اکسيداني دارد که بيشتر آن ناشي از تجمع بسيار زياد ويتامين آ و بتاکاروتن است. آزمايش ها نشان مي دهد آب پز کردن هويج، کاروتنوئيدها را تا 14 درصد افزايش مي دهد.
با آب پز کردن هويج، بيشتر ويتامين ث و کاروتنوئيدهاي آن حفظ مي شود. بهترين دما وزمان توصيه شده براي پخت هويج ١٣٠ درجه و به مدت 20 دقيقه است.