کد مطلب: 89177
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۲
حضور همزمان طیف گسترده‌ای از طرفداران حسن روحانی در همایش حامیانش در استادیوم 12 هزار نفری آزادی تهران فارغ از جنبه‌های سیاسی و شعارها و سخنرانی‌هایی که در آن انجام شد حاوی نکته ویژه‌ای بود که شاید از نگاه بسیاری از فعالان حقوق شهروندی و زنان هم دور ماند و آن هم حضور همزمان زنان در کنار مردان در یک استادیوم ورزشی بود.
 
حضور همزمان طیف گسترده‌ای از طرفداران حسن روحانی در همایش حامیانش در استادیوم 12 هزار نفری آزادی تهران فارغ از جنبه‌های سیاسی و شعارها و سخنرانی‌هایی که در آن انجام شد حاوی نکته ویژه‌ای بود که شاید از نگاه بسیاری از فعالان حقوق شهروندی و زنان هم دور ماند و آن هم حضور همزمان زنان در کنار مردان در یک استادیوم ورزشی بود.
 
به گزارش ایران خبر، اتفاقی که سال‌ها است در ایران به یک تابو تبدیل شده است و حداقل در مورد استادیوم یکصدهزارنفری آزادی که پیشانی و نماد ورزش کشور است و بازی‌های پرتماشاگر فوتبال در آن برگزار می‌شود، هرگز اتفاق نیفتاده است.

حاضران در آن جمع پرشور اما شهادت می‌دهند که گردهمایی انتخاباتی که شور و هیجانش کم از یک مسابقه فوتبال نبود و حتی هرازگاهی از آن هم داغ‌تر می‌شد بدون کوچک‌ترین رفتار خارج از عرفی به انجام رسیده و تمام حاضران فقط به ابراز احساسات برای کاندیدای مورد علاقه خود پرداختند. شاید استدلال این باشد که فضای یک مسابقه ورزشی متفاوت است و رقابت و تقابل درمیان هواداران دوتیم شرایط متفاوتی را رقم می‌زند اما تجربه ثابت کرده است که در هر جمعی حتی جمعی که در آن کری هم وجود داشته باشد حضور خانواده‌ها به پاکی فضا و احترام به رقیب کمک می‌کند چه اینکه درتمام کشورهای جهان هم همین اتفاق رخ داده و تمام علاقه‌مندان به فوتبال یا ورزش می‌توانند در کنار هم و در محیطی سالم از تماشای مسابقات ورزشی لذت ببرند. کم نبوده‌اند زنانی که در ملاقات با رئیس‌جمهوری دست روی همین نکته گذاشتند و آن را درقالب یک مطالبه مطرح کردند.

اینکه دوران استادیوم‌های یکصدهزار پسری تمام شده و زنانی که در عرصه‌ای مثل انتخابات حضور پرشوری دارند و از آنها خواسته می‌شود در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند این حق را دارند که از تماشای یک مسابقه فوتبال هم لذت ببرند. حالا دکتر سلطانی‌فر وزیر ورزش هم بر این نکته تاکید دارد و از تلاش برای رفع این ممنوعیت می‌گوید: «تلاش می‌کنیم که با همفکری و تعامل زمینه حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌های ما فراهم شود من مطمئن هستم که مردم ما وهمه کسانی که در اماکن ورزشی حاضر می‌شوند از سطحی از شعور و فرهنگ برخوردارند که ملاحظاتی را که باید رعایت کنند، رعایت می‌کنند.
 
ما در گذشته هم که خانواده‌ها به ورزشگاه‌ها می‌رفتند کوچک‌ترین مشکلی در این زمینه نداشتیم و حتما حریم‌هایی که باید رعایت شود آنها به بهترین نحو رعایت خواهند کرد.» اما علاوه بر وزیر به‌نظر می‌رسد هستند نمایندگانی در مجلس که درخانه ملت هم موضوع را پیگیری کنند.

واکنش مجلس
پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «برنا» اطمینان می‌دهد که چنین خواستی درمجلس هم وجود دارد: «مجلس ‏شورای اسلامی و ما زنان مجلس هم در تلاش هستیم تا حضور خانواده‌ها را در ورزشگاه رقم بزنیم. باید به سمت یک محیط تفریحی ‏و سالم گام برداریم تا شاهد حضور تمام اعضای خانواده در ورزشگاه‌ها باشیم.‏ اکنون در بسیاری از کشورهای خارجی خانواده‌ها به ورزشگاه می‌آیند و حتی کودکان خود را هم می‌آورند ‏و هیچ مشکلی به‌وجود نمی‌آید. ما باید در کشورمان این‌قدر محیط ورزشگاهی سالم باشد که خانواده‌ها بتوانند حضور داشته باشند ‏و باید بگویم ما با این امر موافق هستیم.»

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های دکتر سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان و دولت یازدهم جهت حضور ‏خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها ادامه داد: «باید بگویم دکتر سلطانی‌فر کاری که قصد انجامش را داشته باشد به بهترین نحو به ‏پایان می‌رساند. او را به‌دلیل جسارتی که در این زمینه به خرج داده است تحسین می‌کنم. این موضوع را به فال نیک می‌‏گیریم و در این زمینه سایر گروه‌ها هم باید تلاش کنند تا شرایط حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها فراهم شود.
 
تمام مسوولان ‏اجرایی کشور و جامعه مدنی هم باید در این زمینه همراه باشند.‏ به‌طور شفاف باید بگویم حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها می‌تواند باعث به‌وجود آمدن محیطی سالم ‏و پویا شود. اگر خانواده‌ها در ورزشگاه حضور داشته باشند می‌توانیم شاهد بالا رفتن همبستگی جامعه و حس یکپارچگی در آن ‏باشیم.»

یکی از کاندیداها هم این مطالبه را تایید کرد
حتی برخی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری هم این مطالبه را درک کرده و آن را در دستورکار خود قرار داده‌اند. مصطفی هاشمی‌طبا درباره حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها گفت که تصمیم‌گیری در این زمینه ‌تنها دست وزارت ورزش و رئیس‌جمهور نیست ولی باید این موضوع حل شود. به گزارش «ایسنا» مصطفی هاشمی‌طبا در جواب به این سوال که اگر رئیس‌جمهور شوید آیا پیگیر این موضوع خواهید بود یا خیر، گفت: «من زمانی که در سازمان تربیت‌بدنی بودم نسبت به این مساله اصرار داشتم، منتها تصمیم‌گیری در این زمینه فقط دست وزارت ورزش یا دست رئیس‌جمهوری نیست، عناصر مختلفی در کشور در این موضوع صاحب‌نظر هستند. بعضی‌ها یک بار هم به استادیوم‌ها نرفتند ولی در این باره اظهارنظر می‌کنند.
 
قبل از انقلاب، ما به استادیوم می‌رفتیم و خانواده‌ها نیز می‌آمدند. مشکلی در این زمینه وجود نداشت.» این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌پذیرد که خانواده‌ها همه جا درکنار هم باشند اما در استادیوم از هم جدا شوند: «من معتقدم اگر قرار است خانواده‌ها با هم باشند یکی از این مکان‌ها استادیوم‌های ورزشی است. برای مثال خانواده‌ها با یکدیگر تئاتر، سینما و رستوران می‌روند اما استادیوم نمی‌روند. این مشکلی است که باید حل شود.»
منبع : دنیای اقتصاد