کد مطلب: 89790
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۳
طی ۱۷ سال اخیر، به غیر از حملات تروریستی خنثی شده، دستکم ۱۷ حادثه تروریستی در نقاط مختلف انگلیس رخ داده است.
 

به گزارش ایران خبر، شب گذشته بر اثر یک انفجار تروریستی در یک سالن کنسرت در شهر منچستر انگلیس، دستکم ۱۹ تن کشته و بیش از ۵۰ فرد دیگر مجروح شدند. در این گزارش به حوادث تروریستی رخ داده در انگلیس طی ۱۷ سال اخیر نگاهی می‌اندازیم.

۲۰۰۰، در یکم ژوئن، یک بمب کارگذاشته شده از سوی «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند»، در پل هامر‌اسمیت شهر لندن منفجر شد.

۲۰۰۰، در ۲۰ سپتامبر، «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند»، یک موشک آر. پی. جی. ۲۲ را به سوی ستاد مرکزی سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) شلیک کرد.

۲۰۰۱، در ۴ مارس، «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند» یک خودروی بمبگذاری شده را در مرکز اصلی خبری بی‌بی‌سی در لندن منفجر کرد. بر اثر شیشه‌های خرد و پرتاب شده ناشی از این انفجار، یکی از کارکنان متروی لندن از ناحیه چشم آسیب شدیدی دید و خسارت‌هایی به نمای ساختمان وارد آمد.

۲۰۰۱، در ۱۶ آوریل، مرکز پلیس هندون از سوی «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند»‌ بمبگذاری شد.

۲۰۰۱، در ۶ ماه می، «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند» یک بمب را در اداره تفکیک پست لندن منفجر کرد. بر اثر این انفجار یک نفر زخمی شد.

۲۰۰۱، در ۳ ماه آگوست، «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند» یک بمب را در منطقه ایلینگ در غرب لندن منفجر کرد که بر اثر آن ۷ تن مجروح شدند.

۲۰۰۱، ۴ نوامبر، «ارتش واقعی جمهوری‌خواه ایرلند» یک خودروی بمبگذاری‌شده را در بیرمنگهام منفجر کرد.

۲۰۰۵، در هفت جولای، بمبگذاری‌هایی از سوی ۴ عامل انتحاری افراطی انجام شد. این انفجارها در ساعات شلوغ رفت و آمد صبح در سیستم حمل و نقل عمومی لندن انجام شده و غیرنظامیان را هدف قرار داد. سه بمب در سه قطار جداگانه در متروی لندن و یکی در یک اتوبوس دو طبقه منفجر شدند. بر اثر این انفجارها ۵۶ تن کشته و حدود ۷۰۰ نفر زخمی شدند. این بدترین حمله تروریستی به انگلیس از بمبگذاری سال ۱۹۸۸ لاکربی در انگلیس و اولین حمله تروریستی انجام شده توسط افراطی‌ها در این کشور بود.

۲۰۰۷، طی ماه‌های ژانویه تا فوریه، فردی به نام مایلز کوپر تعدادی بسته‌های پستی انفجاری را به آدرس‌های مختلف ارسال کرد. وی پس از دستگیری گفت اقداماش ناشی از ضدیت با استبداد و مخالفت با اعمال نظارت بر مردم انگلیس است.

۲۰۰۷، ۳۰ ژوئن، فرودگاه بین‌المللی گلاسگو از سوی تعدادی از افراط‌گرایان مورد حمله قرار گرفت.

۲۰۰۸، در ۲۲ ماه مِی، یک افراطی تلاش کرد در توالت یک کافه بمبی را کار بگذارد، اما نهایتا و بر اثر انفجار، تنها خودِ عامل بمبگذاری مجروح شد.

۲۰۱۳، طی روزهای ۲۹ آوریل تا ۱۲ جولای، پاولو لاپشین، یک دانشجوی اوکراینی و یک افراطی دست‌راستی، با چاقو به فردی به نام محمد سلیم که یکی از سکنه بیرمنگهام بود حمله کرد که نهایتا بر اثر این حمله محمد سلیم درگذشت. لاپشین پس از دستگیری به پلیس گفته بود که آرزوی شروع یک «جنگ نژادی» را داشته است. لاپشین پس از حادثه اول، یک بمب دست‌ساز را در در تاریخ ۲۱ ژوئن در والسال منفجر کرد. بر اثر این انفجار ۱۵۰ خانه تخلیه شدند اما هیچکسی مجروح نشد. در ۲۸ ژوئن، لاپشین یک بمب دست‌ساز دیگر را در نزدیکی مسجدی در ولورهمپتون منفجر کرد و در ۱۲ جولای با استفاده از یک بسته انفجاری حاوی میخ به مسجدی در تیپتون حمله کرد. در آن روز نماز جمعه به تأخیر افتاد و در نتیجه قربانیان وی همچنان داخل مسجد بودند. لاپشین بعدها به ۴۰ سال زندان محکوم شد.

۲۰۱۳، در ۲۲ ماه می، یک سرباز انگلیسی به نام لی ریگبی در یک حمله در منطقه وولویچ کشته شد، این حمله توسط دو افراطی به نام‌های مایکل آدل‌بولاجو و مایکل آدبواله، و با استفاده از یک تفنگ دستی و تعدادی ابزارآلات تیز انجام شد. هر دوی مهاجمان به حبس ابد محکوم شدند.

۲۰۱۵، در ۵ دسامبر، یک مرد با استفاده از چاقو به سه فرد در ایستگاه متروی لیتون‌استون در شرق لندن حمله کرد. فرد مهاجم مردی ۲۹ ساله به نام محی‌الدین مایر بود که در هنگام حمله شعار «این برای سوریه است» را سر می‌داد. در این حمله سه تن زخمی شدند که مجروحیت یک تن شدید بود.

۲۰۱۶، در ۱۶ ژوئن، جو کاکس، نماینده مجلس عوام انگلیس و عضو حزب کارگر از سوی فردی ۵۲ ساله به نام توماس مایر هدف حمله قرار گرفت. فرد مهاجم طی حمله شعار «اول انگلیس» را سر می‌داد. کاکس بر اثر شلیک گلوله و ضربات چاقو در محوطه بیرونی کتابخانه بیرستال در غرب یورک‌شایر کشته شد. در جریان این حادثه، یک فرد ۷۷ ساله دیگر به نام برنارد کنی که تلاش داشت جلوی مهاجم را بگیرد نیز از ناحیه شکم هدف ضربات چاقو قرار گرفت. قاضی در حکم نهایی خود تأکید کرد که این حمله دارای انگیزه‌های سیاسی بوده است.

۲۰۱۷، در ۲۲ مارس، یک شهروند ۵۲ ساله انگلیسی به نام خالد مسعود که در شهر کنت به دنیا آمد و پیشتر نامش آدریان المز بود، با یک خوردو به سوی افراد پیاده‌ای که در حال عبور از پل وستمینیستر بودند حمله کرد، پس از آن نیز خودروی را به جلوگاه کاخ وستمیستر کوبید. وی سپس با ورود به محوطه کاخ وستمینستر، که محل تشکیل جلسات پارلمان انگلیس است با یک افسر پلیس مواجه شد و پیش از آنکه هدف گلوله قرار بگیرد با چاقو به افسر پلیس حمله کرد.

۲۰۱۷، در شامگاه ۲۲ ماه مِی، یک انفجار بزرگ توسط یک بسته انفجاری در محوله سالن کنسرت منچستر آرنا در شهر منچستر رخ داد که بر اثر آن ۱۹ تن کشته و بیش از ۵۰ فرد دیگر مجروح شدند. این انفجار تنها کمی پس از آغاز کنسرت آریانا گرانده رخ داد و مرگ‌بارترین حمله انجام شده در انگلیس پس از بمب‌گذاری‌های سال ۲۰۰۵ در لندن است.

منبع : تسنیم