کد مطلب: 90514
 
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۳۰
پژوهش های روزافزون آلودگی هوا را با طیف گسترده ای از بیماری ها و مشکلات سلامت، از جمله بیماری های تنفسی (آسم، آمفیزم، COPD، غیره)، بیماری قلبی، و حتی بیماری های مغزی مانند زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون پیوند داده اند.
تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر بدن
 
به گزارش ایران خبر، پژوهش های روزافزون آلودگی هوا را با طیف گسترده ای از بیماری ها و مشکلات سلامت، از جمله بیماری های تنفسی (آسم، آمفیزم، COPD، غیره)، بیماری قلبی، و حتی بیماری های مغزی مانند زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون پیوند داده اند.پژوهشی جدید نشان داده است که مجموعه ای کامل از ویتامین ها می تواند از مواد ژنتیکی انسان در برابر آسیب ناشی از مواد سمی موجود در هوا محافظت کند.
 
بنابر نتایج پژوهش صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه کلمبیا در همکاری با دانشگاه هاروارد، ویتامین های B-کمپلکس از DNA در برابر آلاینده های معمول موجود در هوا محافظت می کنند.
 
شرکت کنندگان در این مطالعه به دو گروه تقسیم شده و روزانه یک گروه دارونما و گروه دیگر مکمل ویتامین B-کمپلکس حاوی ۲.۵ میلی گرم اسید فولیک، ۵۰ میلی گرم ویتامین B۶، و یک میلی گرم ویتامین B۱۲ دریافت می کردند. شرکت کنندگان در این مطالعه افرادی سالم و غیر سیگاری بودند که در بازه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال قرار داشتند و هیچ مکمل یا داروی دیگری مصرف نمی کردند. آلاینده های هوا از یک منطقه پر ترافیک در مرکز شهر تورنتو استخراج شده بودند و روی شرکت کنندگان مورد آزمایش قرار گرفت. پژوهشگران دریافتند افرادی که مکمل ویتامین B دریافت کرده بودند از محافظت بیشتری در برابر آسیب DNA ناشی از آلاینده های هوا برخوردار بودند.
 
پژوهش های روزافزون آلودگی هوا را با طیف گسترده ای از بیماری ها و مشکلات سلامت، از جمله بیماری های تنفسی (آسم، آمفیزم، COPD، غیره)، بیماری قلبی، و حتی بیماری های مغزی مانند زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون پیوند داده اند. اگرچه تردیدی وجود ندارد ما نیازمند اتخاذ اقداماتی در راستای کاهش آلودگی هوا هستیم، یافتن راه حل هایی طبیعی برای مقابله با عوارض جانبی مضر آن در راستای کمک به مدیریت این بیماری ها نیز ضروری است.
 
منابع غذایی برای ویتامین های B
 
ویتامین B۶: موز، آووکادو، طالبی، ملاس، سویا، گردو، سبزیجات برگدار، فلفل سبز، هویج
 
اسید فولیک: قارچ، مغزهای خوراکی، بروکلی، مارچوبه، لوبیا لیما، کاهو، اسفناج، برگ چغندر، سیب زمینی شیرین، سبزیجات برگدار
 
ویتامین B۱۲: غذاهای غنی شده با این ویتامین، قارچ و غذاهای تخمیر شده. از جمله خوراکی های غنی شده با این ویتامین می توان به شیر بادام، شیر برنج، شیر سویا (اطمینان حاصل کنید ارگانیک باشد)، شیر شاهدانه، شیر جو دوسر، به همراه سریال های صبحانه غنی شده و جایگزین های گوشت وگان هستند.
 
مکمل های B-کمپلکس
 
بیشتر مکمل های ویتامین B در دوزهای ۵۰ میلی گرم یا ۱۰۰ میلی گرم، با ۵۰ یا ۱۰۰ میلی گرم از هر ویتامین B شامل B۶، B۱، B۲، نیاسین (B۳)، همراه با ۵۰ یا ۱۰۰ میکروگرم از اسید فولیک و ویتامین B۱۲ در دسترس هستند. با توجه به راهنمای روی بسته بندی محصول یا تجویز پزشک یک یا دو عدد کپسول یا قرص در روز مصرف می شود.
 
در حالت ایده آل، از آنجایی که ویتامین های B-کمپلکس در تولید انرژی در بدن نقش دارند، بهتر است آنها را صبح هنگام یا در اوایل بعد از ظهر مصرف کرد تا از هوشیاری بیش از اندازه در زمان خواب پرهیز شود. ویتامین های B-کمپلکس به همراه هم بهترین نتیجه را ارائه می کنند و از این رو، مصرف یک مکمل ترکیبی به جای مصرف مکمل های جداگانه از هر ویتامین توصیه می شود.
 
در زمان مصرف مکمل ویتامین های B ممکن است با تیره‌تر شدن ظاهر ادرار مواجه شوید. بر خلاف تصور برخی افراد، مکمل ها در حال خروج از بدن نیستند. در مقابل، آنها اثر محافظتی در برابر عفونت یا دیگر بیماری های دستگاه ادراری ارائه می کنند.
منبع : عصر ایران