کد مطلب: 91129
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۳
وزیر نیرو گفت: رکود در صنعت برق خلاف واقع است ما رشد اقتصادی مثبت داشته ایم، چگونه می توانیم با رکود روبه‌رو باشیم.
 
به گزارش ایران خبر،حمید چیت چیان،‌ درباره این‌که برخی می گویند صنعت برق دچار رکود و بحران شده پاسخ شما چیست، گفت:‌ قطعا این گفته‌ها خلاف واقع است سال گذشته در ۹ ماه اول سال رشد ما در تمامی فعالیت‌های اقتصادی اهم از کشاورزی، صعنت،‌معدن و سایر حوزه ها مثبت بوده است .
او با اشاره به این‌که آمار‌ها حکایت از رشد مثبت دارد و عده ای سعی می‌کنند مردم را ناامید کنند تاکید کرد:‌ با یاری خداوند و تلاش مسئولان قطعا این روند بهتر و بیشتر خواهد شد. خوشبختانه رونق خوبی در کشور اتفاق افتاده که باید آن را با تلاش مضاعف بیشتر کرد.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: صنعت برق ما دچار رکود نشده ، مثلا برخی بیکاری کارگران را مطرح می کنند که ارتباطی به صعنت برق ندارد و عدم رونق تلقی نمی‌شود این درست نیست.
او ادامه داد: با همت و تلاش و لطف خداوند از سال ۹۳ به این طرف ما شاهد رشد اقتصادی مثبت بوده ایم این  را شما می توانید از آمار‌های که از مراجع رسمی منتشر می شود پیگیری کنید
 انتقاد از تصمیمات خلق الساعه دولت دهم
وزیر نیرو همچنین درمراسم افتتاح تصفیه خانه فاضلاب پردیس گفت: صنعت آب و بیش از آن برق امکان این را دارد که برای انجام تمام فعالیت ‌های خود اتکا به منابع دولتی را به صفر برساند به شرط اینکه بپذیریم برای اینکه چنین خدمات ارائه شود درآمدهای آن باید از ارائه خدمات حاصل شود.
چیت‌چیان اظهار داشت: بارها عنوان شده موضوع آب برای کشور از حساسیت فوق‌العاده برخوردار است و ما باید علاوه بر این که در مصرف آب دقت می‌کنیم و باید برای آن صرفه‌جویی جدی داشته باشیم باید برای حفاظت منابع آب نیز تلاش بیشتری به کار گیریم.
وی افزود: اکنون منابع آب محدود است و نیازها رو به گسترش است که تبدیل به گلوگاه توسعه کشور شده بنا بر این باید از هر اقدامی که منجر به آلودگی و یا از دست دادن منابع آب می‌شود جلوگیری به عمل آورد و در این راستا اجرای طرح‌های فاضلاب یکی از بزرگترین اقدامات است.
وی افزود: به هر میزان که فاضلاب شهری به صورت خام در طبیعت رها کنیم 40 برابر منابع آب از دسترس خارج می‌شود زیرا آلوده می‌شود که باید با اجرای شبکه تصفیه فاضلاب از آلودگی آب جلوگیری کنیم و با استفاده از پساب به چرخه بازگردانیم اگر چه در کشورهای دیگر استاندارد به جایی رسیده که از پساب فاضلاب به عنوان شرب استفاده می‌شود ما هنوز به این مرحله نرسیدیم ولی از آب تصفیه شده می‌توانیم جهت مصارف کشاورزی، صنعت و فضای سبز بهره ببریم.
چیت چیان با بیان اینکه اجرای طرح‌های فاضلاب از ارکان سلامت جامعه است، افزود: وقتی آب آلوده پخش می‌شود به همراه خود بیماری و هزینه‌های گزاف درمانی را دارد بنا بر این با اجرای طرح‌های تصفیه فاضلاب اولا سلامت جامعه حفظ شده ثانیا نیاز به هزینه بالای درمان نخواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد دولت دهم در بخش تحت پوشش قرار دادن جمعیت شهر پردیس در بخش تصفیه فاضلاب اظهار داشت: تصفیه خانه پردیس ابتدا برای 80 هزار نفر طراحی شده بود و در روند پیشرفت کار پیش بینی شد که به 50 هزار نفر افزوده شود در دولت دهم به صورت خلق الساعه و بدون کار کارشناسی و از مسیر پرواز هلی کوپتر بدون توجه به نقطه نظر وزارت نیرو تصمیم‌گیری می‌شود که 330 هزار نفر به این جمعیت اضافه شود بدون اینکه تامین آب شرب و دفع فاضلاب را در نظر بگیرند. بنابراین یکی از درس‌های ما این است که برای استقرار جمعیت و مراکز صنعتی و حتی مراکز کشاورزی یکی از اولیه‌ترین بررسی‌ها یعنی وجود آب را در نظر بگیریم و تاثیر تمرکز جمعیت بر محیط زیست را نیز فراموش نکنیم اما متاسفانه می‌بینیم که این موضوعات در برخی تصمیم‌گیری‌ها در حاشیه قرار می‌گیرد.
وزیر نیرو اظهار داشت: صنعت آب و بیش از آن برق امکان این را دارد که برای انجام تمام فعالیت ‌های خود اتکا به منابع دولتی را به صفر برساند به شرط اینکه بپذیریم برای اینکه چنین خدمات ارائه شود درآمدهای آن باید از ارائه خدمات حاصل شود.
وی در ادامه اظهار داشت: در دولت یازدهم 6 هزار میلیارد تومان پروژه که اجرای آن وظیفه حاکمیتی بود بر دوش بخش خصوصی قرار داده شد و علاوه بر آن از منابع خارجی و بانک‌های بین المللی نیز استفاده می‌شود.
وی تاکید کرد: نباید تصور کنیم که اگر قیمت آب و برق افزایش یابد مردم دچار مشکل می‌شوند اگر ما می‌خواهیم در برنامه دولت دوازهم ایجاد اشتغال داشته باشیم و فقط به منابع زیر زمینی متکی باشیم این امکان وجود ندارد چرا که فعالیت‌های‌مان کاهش خواهد یافت و کارکنان زیربط نیز کار خود را از دست می‌دهند بنابراین با اجرای این طرح‌ها علاوه بر ایجاد سلامت توسعه اشتغال، درآمدزایی نیز خواهیم داشت.
منبع : ایلنا