کد مطلب: 92951
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۷
نیروگاه هسته‌ای وولف کریک در ایالت کانزاس یکی از نیروگاه‌های مورد حمله هکرها گزارش شده است.
 
به گزارش ایران خبر،  رسانه‌های آمریکا گزارش کرده‌اند سیستم‌های اداری چندین نیروگاه هسته‌ای این کشور هک شده است؛ هر چند در عملکرد این نیروگاه‌ها "خللی" وارد نشده است.
روز جمعه (هفتم ژوئیه - ۱۶ تیر) رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقام‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور از حملات هکرها در ماه‌های مه و ژوئن گذشته به چندین نیروگاه هسته‌ای در ایالت‌های مختلف خبر دادند.
یکی از نیروگاه‌هایی که در چند گزارش به هک شدن سیستم‌های اداری آن اشاره شده، نیروگاه اتمی وولف کریک در ایالت کانزاس است.
با وجود این که روابط عمومی این نیروگاه از پاسخ دادن به رسانه‌ها سر باز زده اما تاکید کرده است که در جریان این حملات خللی به بخش عملیاتی نیروگاه وارد نشده است چرا که به گفته مسئولان آن، سیستم کنترل نیروگاه کاملا مجزا و بدون ارتباط با رایانه‌های بخش اداری است.
وازت امنیت داخلی آمریکا در گزارش امنیتی فوری خود انگشت اتهام را به سوی یک دولت خارجی، که می‌تواند روسیه باشد، نشانه رفته است.
نیویورک تایمز نوشته گزارش وزارت امنیت داخلی به لحاظ فوریت و میزان تهدید فقط یک درجه با بالاترین میزان تهدید فاصله داشته است.
همزمان وزارت امنیت داخلی آمریکا در بیانیه‌ای مشترک با اف‌بی‌آی به مردم آمریکا اطمینان داده‌اند که در جریان این حملات هیچ تهدیدی متوجه امنیت عمومی نشده است.
آن طور که نیویورک‌تایمز نوشته در گزارش وزارت امنیت داخلی آمریکا هدف هکرها از ترتیب دادن این حملات "ترسیم نقشه ارتباطاتی نیروگاه‌ها" بوده است؛ احتمالا با نیت استفاده در حملات بعدی.
آن طور که این روزنامه آمریکایی نوشته، هکرها با ارسال ایمیل به مدیران و مهندسان برجسته این نیروگاه‌ها، در قالب درخواست کار و ارسال رزومه، تلاش کرده‌اند کدهای بدافزاری خود را وارد سیستم‌های نیروگاه کنند.
بنابر گفته مسئولان و کارشناسانی که با نیویورک تایمز گفتگو کرده‌اند روش‌های استفاده شده از سوی این هکرها شبیه شگردهایی است که "هکرهای روسی در حملات قبلی به نیروگاه های تولید انرژی" از آن بهره برده بودند.
بازرسان آمریکایی روسیه را پشت حملات سایبری می‌دانند که در سال ۲۰۱۵ باعث قطع برق گسترده در اوکراین شد.
استفاده از بدافزارها و تسلیحات سایبری به طور فزاینده‌ای صحنه نبرد میان دولت‌های جهان را به دنیای مجازی کشانده است و به نظر می‌رسد "جنگ سایبری" هر روز گسترده‌تر می‌شود.
حمله ویروس استاکس نت به تاسیسات هسته‌ای ایران که بنابر گزارش‌ها کار مشترکی از دولت‌های آمریکا و اسرائیل بود، نمونه بارزی از این عرصه نبرد جدید در قرن بیست و یکم است.
آن طور که گزارش شد، استاکس‌نت بعد از ورود به سیستم‌های تاسیسات هسته‌ای ایران با سرعت بخشیدن فراتر از معمول به چرخش سانتری فیوژها، به آنها آسیب وارد کرده بود./<
منبع : بی بی سی