کد مطلب: 93035
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۵
اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و راونا شب گذشته شنبه ١٧ تیرماه در سالن ماورو دآندره ایتالیا برگزار شد.
 

به گزارش ایران خبر، تور کنسرت "جاده‌های دوستی" در حالی شب گذشته 8 جولای (17 تیرماه) با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت ارشاد، فرشاد پیروز پی، علی اکبر صفی‌پور و... به پایان رسید که بیش از ٤ هزار نفر تماشاگر این برنامه بودند.

این اجرا که به رهبری ریکادو موتی و مدیریت هنری شهرداد روحانی برگزار شد، دربرگیرنده رپرتواری از اپراهای جوزپه وردی آهنگساز ایتالیایی بود. این کنسرت با نواختن سرود ملی ایران و ایتالیا آغاز شد.

جمعیت بالای ٤ هزار نفر در سالن کاملا مجهز  ماورو دآندره به احترام سرود ملی ایران ایستادند.

پروژه مشترکی که بین ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فستیوال راوانا در ایران و ایتالیا اجرا شد در نوع خود یکی از اتفاقات کم نظیر و بسیار مهم موسیقی کشور است که می‌تواند علاوه بر جنبه‌های آموزشی و فنی برای هنرمندان جوان کشورمان دربرگیرنده اتفاقات خوشایندی در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی باشد.

کنسرت "جاده‌های دوستی" در نخستین اجرا، پنجشنبه 15 تیرماه در تالار وحدت تهران با حضور برخی مسوولان از جمله بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاون وزیر میراث و گردشگری ایتالیا به روی صحنه رفت و کنسرت دوم نیز شنبه 17 تیرماه در شهر راوانای ایتالیا برگزار شد.

در میان هیاهوی سالن، ریکاردو موتی بالاخره می‌آید. جملگی بر می‌خیزند؛ چه آنان که بر صحنه‌اند و چه آنان که قرار است تماشاگه ارکستر باشند. سرود ملی اجرا و سپس نوبت به نواختن سرود ملی ایتالیا می‌شود. سرود ایتالیا هم برایمان آشناست و بارها آن را در مسابقات ورزشی شنیده‌ایم.

نوازندگان سازهای زهی در ابتدای صحنه هستند و دو ساز هارپ یا همان چنگ در گوشه‌ بالا و بعد نوازندگان سازهای بادی نشسته‌اند. سازهای کوبه‌ای هم آن میانه جا دارند. خوانندگان گروه کر در انتهای و در صف‌هایی منظم ایستاده‌اند. گروه کر با شال‌های رنگ زرد و نوازندگان ارکستر سمفونیک با شال قرمز روی سن خودنمایی می‌کنند.

رپرتوار اپرای جورپه‌وردی است، فرانچسکو وردی در قرن نوزدهم اپراهای بسیاری نوشت. هر چه بتهوون در نوشتن سمفونی تبحر داشت، "وردی" در نوشتن اپرا استاد بود. اکنون که یکصد و پانزده سال از درگذشت وردی گذشته اما کارهاش جاودانگی دارد.

بعد از اتمام برنامه، در حاشیه اجرا هدایایی به رسم یاد بود تقدیم اعضای ارکستر شد.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد فرهنگی هنری رودکی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا میزبان این اجرا بودند.

منبع : هنر آنلاین