کد مطلب: 95239
 
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۵۲
امام علی (ع) فرموده است که هیچ شیری برای تغذیه کودک، پر برکت تر از شیر مادر نیست.
مادران شیرده باید این خوراکی ها را مصرف کنند
 
به گزارش ایران خبر، گیاهان زیادی هستند که در افزایش شیر بانوان موثرند.

شوید: یکی از گیاهانی که موجب افزایش شیر مادران می شود، شوید است. شوید را اگر پخته بخورند اخلاط درونی را پخته، مزاج خشک و یبس را نرم و شیر زنان را زیاد می کند.

گزنه: گزنه ادرار را زیاد می کند، قند خون را پایین می اورد، شیر را زیاد می کند. برگ های تازه گزنه مانند اسفناج در تغذیه مصرف می شود.

رازیانه: رازیانه سرشار از ویتامین های A ، B ، C ، فسفر و آهک است. اگر مادران شیرده دم کرده تخم رازیانه را به مقدار ۱۵ گرم در یک لیتر آب با هر غذا یک فنجان مصرف کنند شیر آنها زیاد و سریع الهضم می شود.

بادام: در بعضی از نواحی ، مادران آینده هر روز صبح ناشتا بادام پوست کنده می خورند، زیرا بادام مقوی نیرو بخشی است که بر روی نطفه و سلامتی آن اثر بسزایی دارد.
بادام خوراکی بسیار مغذی است و مخصوصا به خانم ها هنگامی که حامله هستند و یا شیر می دهند مصرف آن را توصیه می کنند. بادام تازه و یا خشک برای هر معده ای سازگار نیست ولی اگر آن را کمی بو بدهند سهل الهضم تر خواهد شد . در هر صورت موقع خوردن باید آن را کامل و آهسته جوید و با آب دهان مخلوط کرد تا زود هضم شود. در خوردن بادام باید زیاده روی نکرد و حد اعتدال را در م صرف آن بایستی رعایت کرد.

انگور: انگور املاح معدنی بدن را زیاد می کند، برای خانم هایی که وضع حمل کرده اند و کسانی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، خوردن انگور را تجویز می کنند.
به اعتقاد دکتر خیر اندیش برای درمان کم شیری مادران، رژیم انگور یکی از مناسب ترین راه هاست. گفته شده آب انگور معادل شیر مادر است.

خرما: مادران کم شیر اگر خرما هم بخورند پر شیر می شوند و بر قوت و غلظت شیرشان افزوده می گردد.

نکتار مفید برای خانم های شیر ده
در تمام مدت ایام شیر دهی خانم ها باید از تغذیه مناسب و سالمی برخوردار باشند ، تا مواد لازم بدن آنان بخوبی تامین شود. به این منظور یکی از این منابع غذایی میوه ها هستند.
برای تهیه ی نکتار مفید برای خانم های شیرده، میوه های زیر توصیه می شود.

خربزه ، طالبی و گرمک
نوع ترکیب : هر کدام را به طور جداگانه مصرف کنید.
طرز تهیه : نکتار خربزه، طالبی و گرمکبه این گونه است که میوه های فوق را شسته و پوست کنده و میل نمایند.
مقدار مصرف : روزانه به مقدار نیاز.

منابع : طب المفید ، تالیف محمد سرورالدین
مزاج شناسی و نسخه های دکتر خیر اندیش، گرد آورنده : جواد علی قلی پور
ارمغان تندرستی، تالیف جمشید خدادادی