کد مطلب: 97186
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۰۴
شاید فکر کنید جزو آن دست از افرادی هستید که برای حفظ سلامتی‌شان تلاش می‌کنند، اما فراموش کردن یک سری کارهای کوچک که هر روز طبق عادت انجام می‌دهید، باعث می‌شود تصورات‌تان غلط از آب در بیاید. بعضی از این عادت‌ها، عواقب بلند مدت دارند.
 
به گزارش ایران خبر، شاید فکر کنید جزو آن دست از افرادی هستید که برای حفظ سلامتی‌شان تلاش می‌کنند، اما فراموش کردن یک سری کارهای کوچک که هر روز طبق عادت انجام می‌دهید، باعث می‌شود تصورات‌تان غلط از آب در بیاید. بعضی از این عادت‌ها، عواقب بلند مدت دارن
 
 
۱. پنجره‌های اتومبیل‌تان را پایین نگه می‌دارید

اگر ساکن شهری شلوغ هستید، تردد در شهر با اتومبیلی که شیشه‌ی پنجره‌ی آن را پایین داده‌اید، یکی از مضرترین کارهایی است که احتمالا هر روز هم انجام می‌دهید.
 
آلودگی هوا می‌تواند ۱۰ برابر بیشتر در بزرگراهها جمع شود. دود بنزین و گازوئیل می‌تواند موجب سردرد، سرطان و بیماری قلبی بشود. بهتر است به جای پایین آوردن پنجره‌ی اتومبیل، از تهویه‌ استفاده کنید.
 
 کارهایی که هر روز به ضرر سلامت‌تان انجام می‌دهید

۲. بعد از غذا خوردن، فورا مسواک می‌زنید

مرتبا مسواک زدن دندان‌ها، بهترین راه حفظ سلامت آنهاست، اما عجله نکنید. مسواک زدن دندان‌ها فورا بعد از تمام کردن غذا، می‌تواند اثر تخریبی اسید باقی مانده روی دندان‌ها را بیشتر کند. حداقل باید ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس مسواک بزنید. اگر دسترسی به مسواک و خمیر دندان ندارید، کمی آب در دهان‌تان بچرخانید.

۳. غذای‌تان را در ظرف پلاستیکی در مایکرویو گرم می‌کنید

بیشتر افراد می‌دانند که بهتر است ظروفی را خریداری کنند که BPA نداشته باشد. اما ظروفی هستند که واقعا مناسب حرارت دیدن در مایکرویو نیستند. حتما از ظروفی برای مایکرویو استفاده کنید که برچسب «قابل استفاده در مایکرویو» روی آنها خورده باشد.
 
۴. داخل دست‌های‌تان سرفه یا عطسه می‌کنید

البته این موضوع بیشتر به آنهایی مربوط می‌شود که با آنها ملاقات می‌کنید. ما معمولا به همدیگر دست می‌دهیم، بنابراین عطسه و سرفه کردن در دست‌ها، تقریبا یک راه تضمین شده برای انتقال میکروب‌ها و بیماری‌هاست. البته اصلا به این فکر نکنید که جلوی عطسه‌تان را بگیرید، چون این کار می‌تواند به دیافراگم‌تان آسیب بزند، رگهای خونی چشم‌های‌تان را پاره کند و یا پرده‌ی گوش‌تان را پاره کند. بهتر است هنگام سرفه و عطسه، یک دستمال جلوی دهان‌تان بگیرید.
 
 کارهایی که هر روز به ضرر سلامت‌تان انجام می‌دهید

۵. باید به دستشویی بروید اما نادیده می‌گیرید

خیلی وقت‌ها آنقدر سرتان شلوغ می‌شود و غرق کارتان هستید که تقریبا فراموش می‌کنید لازم است به دستشویی بروید. نگه داشتن مدفوع  و ادرار علاوه بر ناراحتی که ایجاد می‌کند، تاثیرات بدی هم روی سلامتی می‌گذارد. طبق تحقیقات، مقاومت کردن در برابر نیاز به دستشویی رفتن، می‌تواند موجب انبساط مثانه و رشد باکتری‌ها شود.
 
اگر این عادت، ادامه پیدا کند حتی می‌تواند باعث عفونت کلیه‌ها شود. نگهداشتن مدفوع، باعث یبوست شده و می‌تواند روی توانایی دفع شما در آینده تاثیر بگذارد. ادرار و مدفوع، ضایعاتی هستند که باید هر چه سریع‌تر از بدن خارج شوند.
 
۶. خواب‌تان می‌آید اما مقاومت می‌کنید

باز هم زندگی‌های پُر مشغله! اضافه کاری‌ها و مسئولیت‌های جورواجوری که می‌توانند مانع خواب کافی‌تان شوند. شاید شما هم جزو افرادی باشید که برای بیدار و هشیار نگه داشتن خود، سراغ قهوه و کافئین بروید. شاید کافئین بتواند کمی از این نظر به شما کمک کند، اما هرگز جای استراحت را نمی‌گیرد.
 
آنهایی که مدام دچار کسر خواب هستند، ریسک بالاتری در ابتلا به افسردگی، سرطان، از دست دادن حافظه و بیماری قلبی دارند. هر شب حداقل شش ساعت خواب با کیفیت داشته باشید، هشت ساعت بسیار عالی است.
 
پایبند ماندن به برنامه‌ی خواب و بیداری منظم، بهترین راه جوابگویی به نیاز بدن به خواب است. روزهای تعطیل هم طبق برنامه عمل کنید، البته کمی بیشتر خوابیدن ایرادی ندارد، اما زیاده روی نکنید. ضمنا دکمه‌ی اسنوز آلارم ساعت را هم فراموش کنید!

۷. یادتان می‌رود آب بنوشید

اگر بدن‌تان مدام در حالت کمبود آب قرار بگیرد، می‌تواند تاثیر منفی بر خلق و خو، انرژی و حتی قلب‌تان بگذارد. زیرا سیگنال‌های بدن برای تشنگی و گرسنگی، خیلی شبیه هم هستند و بسیاری از افراد این دو را اشتباه می‌گیرند. حتی ممکن است صدها کالری بخورید، در حالیکه اصلا نیازی به غذا نداشته‌اید و تنها چیزی که لازم داشتید، یک لیوان آب گوارا بوده است. بهتر است همیشه یک بطری آب همراه داشته باشید. اگر هم معمولا تمایلی به نوشیدن آب ندارید، می‌توانید با چند قطره آبلیمو یا چند برش خیار، طعم‌دارش کنید.
 
 کارهایی که هر روز به ضرر سلامت‌تان انجام می‌دهید

۸. زیاد از گوشی هوشمندتان استفاده می‌کنید

حتما شنیده‌اید که نباید هنگام خواب، هیچ ابزار الکترونیکی کنارتان باشد، چون خواب‌تان را مختل می‌کند. شاید عادت چک کردن گوشی قبل از خواب را ترک کرده باشید، اما باید بدانید مثلا عمل ساده‌ی چک کردن ایمیل و مدام بالا و پایین کردن صفحات در طول روز هم می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن‌تان بزند. وضعیت بدنی نادرست، بزرگ‌ترین ضربه‌ای است که مدام چشم به صفحه‌ی گوشی دوختن، نصیب‌تان می‌کند.

۹. میان وعده‌های سنگین می‌خورید

اسنک و میان وعده خوردن، یک راه خوب برای دور ماندن از گرسنگی و پُر خوری در وعده‌ی اصلی است، اما باید اسنک‌های خود را هوشمندانه انتخاب کنید. سعی کنید در صبحانه و ناهارتان، پرتئین بیشتری مصرف کنید، تا از حجم میان وعده‌های‌تان کم شود.

۱۰. صدای موزیک را در گوش‌تان، روی ماکسیمم می‌گذارید

فرقی نمی‌کند در باشگاه مشغول تمرین و ورزش هستید یا در ترافیک، احتمالا خیلی از شما در این جور مواقع به موسیقی‌های مورد علاقه‌تان گوش می‌دهید، و باز هم احتمالا دوست دارید صدا را روی ماکسیمم تنظیم کنید. تحقیقات نشان داده، عصب‌های ظریفی که در گوش‌های ما هستند، به راحتی با صدای بلند، آسیب می‌بینند. شاید فکر کنید صدای بلندی که در کنسرت‌ها به گوش می‌رسد، برای شنوایی بد است، اما هدفون، بیشتر می‌تواند به شنوایی آسیب بزند.
 
 کارهایی که هر روز به ضرر سلامت‌تان انجام می‌دهید

۱۱. فراموش می‌کنید ضد آفتاب بزنید

اگر فکر می‌کنید فقط در سواحل آفتابی نیاز به ضد آفتاب دارید، باید یادتان باشد که آفتاب می‌تواند در پاییز و زمستان و بهار هم به پوست‌تان آسیب بزند. همه می‌دانند که آفتاب سوختگی، احتمال بروز سرطان پوست را افزایش می‌دهد، اما آنهایی که در معرض آفتاب سوختگی نیستند هم در معرض پرتوهای مضر هستند. پس در هر فصلی که هستید، قبل از خروج از منزل، پوستی را که در معرض تابش آفتاب قرار خواهد گرفت، با ضد آفتاب بپوشایند.

۱۲. قوز می‌کنید

همه‌ی ما خیلی وقت‌ها قوز می‌کنیم، اما اگر اجازه دهید وضعیت بد بدنی‌تان ادامه پیدا کند، پیامدهای ناخوشایندی خواهد داشت. قوز کردن موجب دردناک شدن عضلات شده و کمرتان را در وضعیتی منحنی قرار می‌دهد که نمی‌تواند از ستون فقرات‌تان حمایت کند. دردهای مزمن در ناحیه‌ی کمر و گردن، از عواقب قوز کردن است. ضمنا قوز کردن باعث انحنا در ستون فقرات می‌شود. با خودتان مهربان باشید و صاف بنشینید.

۱۳. کیف سنگین با خود حمل می‌کنید

خیلی‌ها عادت دارند لپ تاپ خود را با خود این طرف و آن طرف ببرند، در کیف خیلی از افراد هم تقریبا نصف وسایل خانه‌شان پیدا می‌شود! واقعیت این است که حمل کردن کیف‌های سنگین، فشار زیادی به کمر و گردن وارد می‌کند. کمر دردهای مزمن، تنها یکی از عواقب حمل کیف سنگین است.
 
 کارهایی که هر روز به ضرر سلامت‌تان انجام می‌دهید

۱۴. به جای مراجعه به پزشک، در اینترنت جستجو می‌کنید

به لطف وب سایت‌ها و حجم زیادی از مطالب علمی و پزشکی که این روزها در اینترنت وجود دارد، بیشتر افراد با سرچ کردن، به دنبال پیدا کردن درمان برای دردهای خود هستند. حتی گاهی ممکن است احساس کنید از یک پزشک هم بیشتر می‌دانید! و راهکار درمانی‌تان را پیدا کرده‌اید!
 
هر چند خیلی خوب است که با مطالعه و جستجو، اطلاعات مفیدی کسب کنید، اما هرگز خود دچار خود تشخیصی و خود درمانی نشوید. وبسایت‌های معتبر می‌توانند شما را نسبت به علائم و نکات لازم هشیار کنند، اما به شرط آنکه بعد از آگاهی پیدا کردن نسبت به علائمی که دارید به پزشک مراجعه کنید.