عوارض مصرف مداوم «کله پاچه»

20 شهريور 1396 ساعت 22:11

یک متخصص تغذیه گفت: بسیاری از بیماری‌های دوران میانسالی و سالمندی نشات گرفته از الگوهای غلط غذایی در دوران جوانی است، بنابراین جوانان و افراد سالم به صرف این‌که از سلامت کافی برخوردارند، نباید با خوردن افراطی کله پاچه زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف را در آینده فراهم ‌کنند.


به گزارش ایران خبر، دکتر کوروش جعفریان با بیان این‌که مصرف کله پاچه در کشور ما بیش از سایر کشورهاست، افزود: بسیاری از کشورها تمایلی به خوردن کله پاچه ندارند، اما در ایران اغلب آن را به عنوان یک غذای مقوی و لذیذ به ویژه در وعده صبح‌ می‌دانند، اما باید در نظر داشت که این غذا یک منبع غنی از کلسترول، اسید چرب، اسید نوکلئیک، پریمیدین و پورین است و مصرف آن خیلی توصیه نمی‌شود. وی گفت: افرادی که سالم هستند به ویژه جوانان در صورت تمایل به مصرف کله پاچه بهتر است حداکثر یک‌بار در ماه آن را مصرف کنند، لازم به ذکر است افرادی که میل به خوردن این غذا دارند، بهتر است از قسمت‌هایی که چربی کمتری دارد بیشتر استفاده کنند تا قسمت‌های چرب آن.
 
جعفریان توضیح داد: مغز و چشم در این غذا، از چربی بیشتری نسبت به پاچه و زبان برخوردار است، بنابراین توصیه می‌شود، افراد از زبان و پاچه که دارای پروتئین بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های آن است، مصرف کنند.
 
به گفته این متخصص تغذیه، استفاده از غذاهای چربی مانند کله پاچه در برخی موارد برای کودکان که نیاز به تامین کلسترول در بدن دارند غذایی مفیدی محسوب می‌شود، اما برای بیماران به ویژه بیماران کلیوی، قلبی و افرادی که اوره بالایی دارند، همچنین مبتلایان به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این‌که مصرف گوشت قرمز در افرادی که اوره بالایی دارند تبدیل به نقرس می‌شود تاکید کرد: افراد مذکور و کسانی که به دلیل اختلالات کلیوی مشکل دفع پروتئین دارند و همچنین بیماران قلبی و دیابتی باید کله پاچه را از برنامه غذایی خود به دلیل داشتن چربی و پروتئین بالا حذف کنند. لازم به ذکر است بسیاری از سکته‌های قلبی و مغزی به دلیل مصرف مداوم غذاهای بسیار چرب نظیر کله پاچه اتفاق می‌افتد.
 


کد مطلب: 97194

آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/97194/عوارض-مصرف-مداوم-کله-پاچه

ایران خبر
  https://www.irankhabar.ir